|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomoc dla nowicjuszki ; )
Witajcie ! Oglądam Wasze prace i szczerze mówiąc nie mogę wyjść z podziwu. Jesteście takie zdolne i tworzycie taką niesamowitą, ciepłą atmosferę na tym forum, że postanowiłam prosić Was o pomoc.
Otóż ja nigdy nie zrobiłam żadnej kartki, nie mam pojęcia o różnych technikach i stylach. Co w takim razie tutaj robię? Mój przyjaciel niebawem kończy 20 lat i ja chciałabym mu w tym wyjątkowym dniu podarować coś od serca wykonanego przeze mnie, najlepiej kartkę. I tutaj prośba do Was. Byłabym bardzo wdzięczna gdybyście zechciały wkleić propozycje kartek, które ja mogłabym wykonać. Oczywiście podpowiedzcie również jakich materiałów będę potrzebować i gdzie mogę je nabyć. Może dobra byłaby kartka tematyczna, tzn. coś co się z nim kojarzy? Gra w piłkę jest cholernie przystojny, lubi granatowy kolor i wyżerać chipsy w nocy ; ) Wiem, że piszę strasznie chaotycznie ale jestem taka podniecona tym, że zrobię coś sama dla kogoś :P Spodobała mi się niekończąca się kartka--->http://www.5min.com/Video/How-to-mak...-Card-77391504 ale co na niej narysować skoro ja nie potrafię :P Proszę o pomoc. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc dla nowicjuszki ; )
na niekończącą sie kartke możesz po prostu coś wydrukować.A może coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=nl0PN8c8bEs nieskomplikowane a efektowne.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomoc dla nowicjuszki ; )
Oczywiście, mogłabym wydrukować ale wtedy poszłabym na łatwiznę. Chyba jednak spróbuje coś sama narysować na tej " niekończącej się" kartce.
Chciałabym ją zrobić w trochę większym formacie i proszę o rady: 1. z jakiego papieru ją zrobić, zwykły blok techniczny czy polecacie coś innego? 2. jak ładnie kolorować pastelami? ja próbowałam obrysować kontury i potem rozcierać, wygląda nawet fajnie ale może są inne techniki ? 3. jaki klej żeby się nie rozpadło przy rozkładaniu? proszę o odpowiedzi ![]() edit. siostra się nie wylogowała :P Edytowane przez Catt_girl Czas edycji: 2010-09-06 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.