|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Makijaż na dłużej.
Jakie triki wykonujecie że wasz makijaż trzyma się dłużej.
Używam dość dobrych kosmetyków , ale wiadomo w dzisiejszych czasach makijaz nigdy nie bedzie istniał wiecznie. Ale jak sprawić żeby trzymał się troszke dłużej?
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Makijaż na dłużej.
Cytat:
Na wieksze wyjscia i tylko czasami dobry jest taki spray, fixer z firmy kryolan, ale nie nalezy go uzywac zbyt czesto ![]() Jezeli chodzi o makijaz oczu to swietne sa bazy pod oczy lumene i art deco, obie maja bardzo dobre opinie co sama potwierdzam ![]() JEzeli uzywasz podkladu to zainwestuj po prostu w dobry podklad, ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim dobry puder matujący - bez tego żaden makijaż nie wytrzyma długo. Ja używam pudru dream matte z maybelline i bardzo sobie chwalę, jeden z lepszych pudrów, jeśli nie najlepszy w tej cenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja przede wszystkim uzywam wyszukiwarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Sporo zależy od skóry i podkładu, ja nie używam żadnych baz, lekki krem pod podkład (teraz hydrożel olay) i jesli chcę mieć bardzo trwały makijaż to sięgam po Revlon Colorstay - głównie w te dni, kiedy wychodzę z domu koło 7 rano, a wracam po 20. Jeszcze mnie nie zawiódł
![]() ![]() Ostatnim moim odkryciem, któremu, próbując łączyć makijaż z pielęgnacją, staram się być wierna, to podkład Kanebo. Niestety, trwałość nie jest jego mocną stroną ![]() Na większe wyjścia sięgam po fixer Kryolana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
też zdecydowanie polecam fixer z Kryolanu, zgadam się z tym, że dużo zależy od skóry. Moja skóra jest dość sucha, więc na co dzień wystarczy mi nawilżający podkład i puder sypki. Dodatkowo smarując twarz podkładem nakładam jego odrobinę także na powieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fixer zdecydowanie nie jest na codzien. a na powieki sa bazy;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście, ja też fixera używam od święta, ale własciwie sama nie wiem czemu - nie czuję go na twarzy, więc teoretycznie mogłabym na codzień. Wiesz może coś więcej na temat przeciwskazań ku regularnemu stosowaniu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
poszukaj na wizazu, gdzies o tym byla rozmowa i tlumaczono nam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
U mnie bardzo dobrze sie spisuje jako podklad Revlon Colorstay - jest genialny. Do tego puder Creme Puff z Max Faxtora - swietnie matuje i trzyma sie calutki dzien i to nawet w ciezkich warunkach
![]() Do utrwalenia cieni uzywam bazy z Art Deco - nie do zdarcia ![]() A ostatnio odkrylam ze makijaz takze utrwala rozświetlacz z Estee lauder - Platinum Illuminator. Nakladam go przede wszystkim na policzki i skornie, a reszte twarzy delikatnie nim opruszam. I jak wyjde z domu rano a wracam wieczorem to makijaz wyglada nienagannie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja używam kosmetyków mineralnych, więc za bardzo w tym się już wypowiadać nie mogę, natomiast cienie to jednak polecam bazy. osobiście polecam Duraline Inglota, basa silikonowa pod makijaż też jest całkiem przyjemna ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
autorka wątku pytała jakie triki stosujemy, by nasz makijaż trzymał się dłużej - ja podałam swój. Skoro się sprawdza w moim przypadku to proszę tego nie krytykować. A myślę, że jak będą to czytały dziewczyny, które dopiero zaczynają się malować może wypróbują ten sposób zanim od razu sięgną po bazę, bo akurat podkład ma chyba każda z nas. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a często podkład jednak nie wystarcza. z tym podkładem to też tak ciężko ![]() ![]() Również pozdrawiam. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.