![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Warsztaty/kursy robienia biżuterii - wątki zebrane
Hej
Znalazłam dziś ulotkę o warsztatach i pomyslała, że może Was to zainteresuje: Termin: 3 marca godz. 17.00 - 19.00 Miejsce: Dom Kultury "Podgórze", ul.Krasickiego 18 Opłata: 5 zł treść ulotki ![]() Masz w domu koraliki, łańcuszki, oryginalne guziczki, skrawki skóry, kolczyki nie do pary i inne kolorowe drobiazgi, które nie wiesz jak wykorzystać? Przynieś je do nas na warsztaty. Pokażemy Ci niezliczone mozliwości tworzenia własnoręcznie bizuterii i fantazyjnych ozdóbek - kolczyków, pierścionków, naszyjników, branzoletek, korali... Stań się kreatorem niepowtarzalnej, jedynej w swoim rodzaju biżuterii. Brzmi ciekawie, może się wybiorę, szkoda tylko, że trzeba płacić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kraków - warsztaty tworzenia biżuterii
szkoda, że nie mieszkam w Krakowie bo chyba tam to jest..:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
zdecydowanie sie przejde
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
na dole ulotki mniejszym drukiem dopatrzyłam się jeszcze:
Informacji udziela i przyjmuje zapisy ( no własnie nie wiem, czy trzeba się wczesniej zapisać, wysłałam juz do nich meila z pytaniem) : Dział imprez domu kultury "Podgórze" tel. 0-12 656-44-41, 0-12 656-36-70 wew. 27 e-mail: dzialimprez@interia.pl Edytowane przez yaheira Czas edycji: 2006-02-20 o 16:49 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
no no no
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje, że po warsztatach pochwalicie się co nowego potraficie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Odpowiedź na moje pytanie w sprawie zapisów, ( w meilu podpisałam się tylko imieniem, więc z tego wynika, że nie trzeba się zapisywać ) :
Witamy1 przyjmujemy że jest Pani zapisana ;-) byłoby dobrze gdyby zaopatrzyła sie Pani w muliny i rzemyki do nawlekania , ewentualnie w zepsute zapięcia kolczyków , łańcuszków i inne tego typu rzeczy. pozdrawiamy Dział Imprez |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo może to być badziew jakiś, a moze jakiś super pomysł gdzieś do czegoś przemycą, hm... Mnie i tak obecność nie grozi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
odświeżam wątek...
Czy któraś może była na tych warsztatach? Dowiedziała SIe czegos fajnego ? Ogólnie jak było... itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Warsztaty-Porady dla nowych w fachu....
Czekam na zamówinie z materiałami do biżu , szczeże nigdy nawet nie widziałam jak ktoś ją robi... tu koleżanki po fachu niech pisza jak robić , swoje porady i sprawdzone metody... PS.jeśli już był taki wątek ...wybaczcie
![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dot.: Warsztaty-Porady dla nowych w fachu....
Oczywiscie, ze bylo i to wielokrotnie, warto poprzegladac forum
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55956 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=104802 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dot.: Warsztaty-Porady dla nowych w fachu....
ojjj
![]() |
#14 |
xxyy
|
Do dziewczyn z Krakow i nie tylko :-)
czy ktoras z was byla kiedykolwiek na jakims kursie tworzenia bizuterii?
![]() znalazlam w necie takie cos : WARSZTAT PROJEKTOWANIA I TWORZENIA BIŻUTERII 8-10 lipca 2006 Podczas warsztatu poznamy ciekawe sposoby wykonania naprawdę unikatowej biżuterii z fragmentów szkła, metalu, sznurka, kamieni oraz wielu innych niekonwencjonalnych materiałów. Poszukamy inspiracji w naturze – będziemy barwić szkło i łączyć je z innymi surowcami. Wrócimy do czasów, kiedy nie „wartość rynkowa” materiału odgrywała znaczenie, ale jego walory dekoracyjne… Miejsce: Ośrodek Aletheia Dla kogo: Młodzież i dorośli Koszt: 120,00zł (materiały + instruktor) Prowadzenie: Stowarzyszenie Aletheia i tak sie zastanawiam.. czy warto wybulic te 120 zl ![]() czekam na wasze opinie co do takich kursow ![]()
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Dot.: Do dziewczyn z Krakow i nie tylko :-)
Atram, przy nas nauczysz się więcej niż na takim kursie, a te 120zł wydaj na koraliki
![]() Chociaż ja nigdy nie byłam na czymś takim, być może pracują tam jakieś boginie rękodzieła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
xxyy
|
no ja wiem, troszke juz umiem, bizuterie robie od pol roku.
ale skoro w cene whcodza materialy to jak cos tam sie zorbi to potem mozna to zabrac? ![]()
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Slyszalam, ze lipne takie kursy sa (nawlekanie na linke i drucik), ale zrodla nie podam, bo to byla jakas poczta pantoflowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
A ja bym chętnie poszła
![]() ![]() Ja już dawno szukałam jakiegoś studium, albo kursu wyrobu biżuterii, ale o dziwi w Krakowie niczego takiego nie mamy ![]() Ja przemyślę te warsztaty w każdym razie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
natewa ja sie "bawiłam" lutownicą i wcale nie jest to takie trudne jak sie wydaje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
xxyy
|
natewa , tu jest stronka tego osrodka --> http://www.aletheia.pl/aktualnosci.html
tam jest kontakt i wszystko ![]() nie wiem tylko gdzie jest ta ulica i ten osrodek ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Już kiedyś była dyskusja na forum o takim "kursie". Jak znajdę to dam tu linka. Jednak opinie były mało pochlebne. Jedna z Wizazystek skorzystala z kursu i po nim opisała co mozna tam było się nauczyć. Szkoda tej kasy....a ile koralikow za nią.....
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Ja znalazłam tylko ten wątek, ale w nim nie ma opinii. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=warsztaty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
xxyy
|
no wiec zapisalam sie na ten kurs
![]() odbedzie sie on w najblizsza sobote, niedziele i poniedzialek, codziennie 5 h. i z tego co wiem nie bedzie tam duzo osob, okolo 5. najfajniejsze jest to, ze nie rtzeba tam przynosic zadnych materialow, a wszystko co zorbimy bedzie mozna zabrac do domu ![]() tak wygalda paln kursu: Problematyka zajęć: Impresje na temat… – poznawanie materiałów, ich właściwości, dobieranie, łączenie, przetwarzanie … Zapoznamy się ze strukturą i sposobami komponowania równych przedmiotów. Szkło i jego właściwości – łączenie i zdobienie gotowych elementów szkła, wykorzystanie w powstawaniu wisiorków, kolczyków, naszyjników. Połączymy szkło z farbami witrażowymi oraz metalem. Kolczyki, broszki i zawieszki … – samodzielne projektowanie i wykonanie m.in. kolczyków z wykorzystaniem tworzyw szklanych, sztucznych, metalowych. Wykonamy profesjonalne elementy biżuterii z uwzględnieniem znaczenia kolorystyki i kształtów. Radość tworzenia … – poznanie tworzyw, z których własnoręcznie można formować elementy korali, zawieszek, bransoletek itp. Zaprojektujemy, wyrzeźbimy i ożywimy dodatki na szyję i dłonie… Na zakończenie warsztatu efekt naszej pracy zostanie zaprezentowany na małej wystawie, po której Panie będą mogły zabrać wykonana biżuterię do domu … juz nie moge sie doczekac ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ale Ci fajnie. Mimo wszystko to fajna zabawa w tworzenie i na dodatek w grupie osób, którym to się też bardzo podoba
![]() ![]() Mogłabyś przy okazji zapytać, jak w domowych warunkach zrobić stopioną kulkę na srebrnym drucie (taką szpilkę)??? ![]() I jeszcze dopiszę: może uda Ci się zrobić kilka zdjęć w takich warsztatów? I pochwalić się nimi? Uwielbiam oglądać takie rzeczy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
xxyy
|
dzis byl pierwszy dzien. spodziewalam sie zypelnie czegos innego- tzn robienia bizuterii w sensie laczenia koralikow ze soba.. ale jestem milo zaskoczona. dzis robilismy takie koleczka male metalowe do brasoletek i pracowalismy z metalem. dostalismy takie miedziane prostokaty i wycinalismy z nich trojkaty, albo inne figury.. wyszla mi taka sliczna zawieszka , taki trojkat a w srodku wyrzezbilam jakiegos kwiatka. jutro bedziemy to malowac i wiem ze bedziemy pracowac z glinka ceramiczna, i robic bizuterie z gotowytch elementow.
fajnie bylo ale po 5 h bylam strasznie zmeczona.
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki co bardzo grzeje :P Ponad 1000 stopni C. Np: http://www.allegro.pl/item112758223_..._6_50_zl_.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() ![]() na czym polega zabawa z tym? tzn wiem, laczy sie elementy.. ale jak taka lutownica dziala?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Odpowiadałam Naili jak zrobic szpilke z drutu
![]() ![]() W miare praktykowania na pewno mozna zrobic rzeczy coraz bardziej zmyslne i skomplikowane ![]() A co do bezpieczenstwa, to nawet srebrnym drucikiem mozna zrobic sobie krzywde. Palnik jest na gaz, do niego trzeba gaz dokupic, ale ogolnie koszta nie przekrocza pewnie 20 zl. Palnik grzeje do temp 1000-1100 stopni. Wiec jest to niebezpieczne, i trzeba zachowac ostroznosc przy pracy. Wspomniane rekawice, fartuch, okulary ochronne itp. Mozna oczywiscie to olac, ale na wlasne ryzyko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
xxyy
|
dzis na kursie robilam takie koraliki z glinki cermaicznej, a jutro bede ja laczyc z metalem i malowac. uczylam sie tez kroic szklo i je ozdabiac skora.. takie fajne zawieszki robilismy
![]() ale jestem padnieta starsznie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.