|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
spódnica+gorset czy suknia?
Jak w temacie. Myślę,że każda przyszła PM zastanawiała się co jest lepsze. Więc drogie wizażanki jakie są Wasze odczucia-jakie są plusy i minusy sukni w całości i spódnicy + gorsetu? Co Waszym zdaniem jest lepsze? Co bardziej się marszczy? Co lepsze dla Waszych figur
Czy gorset faktycznie lepiej utrzyma nadmiar pięknego ciałka? Czy wysokim i szczupłym naprawdę jest lepiej w 1częściowej. Chodzi mi o Wasze odczucia
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: spódnica+gorset czy suknia?
myślę, że wszystko tak jak opisałaś
A co do gorsetu- to na własnym przykładzie mogę powiedzieć, ze jak byłam mierzyć suknię i pani w przymierzalni mi go zasznurowała to naprawdę od razu optycznie rozmiar mniej (z 36 na 34
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
suknia
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie nad tym specjalnie nie zastanawialam przed zakupem sukni. podobaly mi sie zawsze tylko jednoczesciowe i na takie patrzylam. dopiero teraz kiedy juz ja mam zastanawiam sie co bedzie jak schudne lub przytyje a suknia jest na zamek a nie wiazana
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam troche ciałka w nadmiarze i bardzo mało cm (150 wzrostu) i kupiłam suknie jednoczęściową, ale góre ma wiązaną tak jakby gorset był osobno
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,ja tez mam troszke boczku chciano mi wcisnac wlasnie gorsecik znalazlam go tylko w 2 salonach wszedzie gdzie pytalam czy jest odpowiadano mi ze gorsety juz niesa na topie i raczej nieznajde nowych modeli.tez myslalam ze majac gorset i spodnice bede szczuplejsza,teraz wiem po kilkunastu przymiarkach sukni ze to wcale nie gorset wyszczupla zalezy to tylko i wylacznie od fasonu sukni!!:d
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Widziałam takie zdjęcia, ze tęższe dziewczęta wyglądały na jeszcze grubsze w gorsecie (ja sama należę do tej grupy
) Miałam suknię lekko rozszerzaną na dole, mocno zdobioną (a podobno to osobom tęgim też nie pasuje ) i wyglądałam naprawdę szczuplej niż na co dzień
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chcialam suknie jednoczesciowa, bo te gorset+spodnica to juz niby niemodne, ale na przymiarkach moja figura lepiej sie ukladala przy wlasnie sukniach 2 czesciowych. Poza tym jak wszystkie dziewczyny pisza trzeba przymierzac, przymierzac i jeszcze raz przymierzac
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bedę mieć jednoczęściową, jednak plus sukni dwuczęsciowej jest taki że jest lżejsza, suknia jednoczęściowa jest cięższa i trzeba ją przez calą noc dźwigać i może także się zsunąć a poza tym to nie ma chyba więcej plusów, bo jakoś nie podoba mi się odstający gorset od spódnicy
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie juz od studniowki sie jakos nie podobaly spodnice z gorsetem. Mam wprawdzie jedna taka balowa suknie ale od zawsze wiedzialam ze do slubu pojde w jednoczesciowej. Zawsze mialam takie wrazenie ze zle dopasowany gorset przy ruchach potrafi sie poruszac i odkrywac to co nie powinien i tak mi zostalo do dzis. Ja mialam suknie jednoczesciowa wiazana na plecach
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
To jest tylko i wyłącznie kwestia gustu. Mnie się nie podobają suknie 2 częściowe i nawet przez myśli mi nie przeszło, że miałabym w takiej pójść do ślubu. Ale jeśeli komuś się podobają i sam się w sobie w takiej sukni podoba, to nie ma to znaczenia. Najważniejsze żeby PM dobrze się czuła.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem suknie jedno częściowe mają więcej klasy
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
suknia zdecydowanie, dla mojej figury odcinana pod biustem
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Należę do osób, które mają kilka centymetrów w nadmiarze, więc zdecyowanie mogę powiedzieć, że do takiej figury nadaje się wyłącznie suknia jednoczęściowa, ze spódnicą najlepiej skrojoną w literę A. Optycznie wydłuża i wysmukla sylwetkę.
Suknie z osobnym gorsetem i spódnicą bardziej pasują do osób szczupłych, długonogich. W moim przypadku taki zestaw czynił ze mnie "kaczuszkę". Jeśli ktoś ma za dużo ciałka na brzuchu, to na pewno warto zwrócić uwagę na suknie, w których materiał na brzuchu będzie marszczony po skosie, zakrywa to niedoskonałości. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

Czy gorset faktycznie lepiej utrzyma nadmiar pięknego ciałka? Czy wysokim i szczupłym naprawdę jest lepiej w 1częściowej. Chodzi mi o Wasze odczucia

A co do gorsetu- to na własnym przykładzie mogę powiedzieć, ze jak byłam mierzyć suknię i pani w przymierzalni mi go zasznurowała to naprawdę od razu optycznie rozmiar mniej (z 36 na 34

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57