![]() |
#1 |
BAN stały
|
Samodzielna dieta + ćwiczenia =?
Hej dziewczyny!
Od około 3 tygodniu postanowiłam zmienić swoje nawyki żywieniowe jednak nie jestem specjalistka ani osobą zbytnio zorientowaną w ochudzaniu dlatego nie jestem pewna czy są one prawidłowe, postanowiłam wiec poprosić o pomoc tych którzey mają już za sobą doświadczenie i wiedzę ![]() wiek: 18 wzrost:170 waga:64 generalnie w normie jednak jak większośc kobiet mam coś czego chciala bym sie pozbyć, w tym przypadku to głównie tkanka tłuszczowa na nogach, lekkie boczki. Tak więc: ok.6.30 saszetka płatków Vitalia +łyżeczka otrębów + mleko 11 jogurt naturalny z odrobiną platków kukurydzianych (184 kcal) 15 jabłko ok.18 warzywa (gotowe mrożonki, różne zestawy jakie mozemy wszedzie dostać średnio ok 400 g) lub ryba pieczona lub zupa poza tym pije ok 1.5 litra wody i czerwoną herbatę (naturalną nie żadną w torebkach tylko sypaną) która podobno jest świetna ok litr dziennie. Raz w tyogdniu pilates raz ABT. Czasem zdarza mi sie dożucić do tego chlebek waza czy jakieś marchewki, inne owoce. Poza tym oczywiscie biore suplementy: witaminę A, E, magnez, suplement na mocne włosy. Jeśli chodzi o efekty to czuje się świetnie, waga spada po woli ale slyszałam że to moze przez to ze rozbudowują sie troche mięśnie albo ze czym wolniej tym większe szanse na stały efekt a nie jojo. Co wy na to? Czy któras sie podobnie odżywia ale dłuzej i moze już mi coś poradzić, jakie ma efekty? Była bym wdzięczna za wszystkie opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samodzielna dieta + ćwiczenia =?
Nie jestem żadną specjalistką, ale z tego co wyczytałam na wizażu, starałam się coś doradzić - wszystko niżej na czerwono
![]() Cytat:
![]() Odchudzasz się tak od 3 tygodni, jakie są efekty? Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Zjadasz bardzo mało białka... Praktycznie tylko w kolacji, a i to nie zawsze, bo jak zrozumiałam bywa, że jesz tylko warzywa.
Nie sądzę by budowały Ci się mięśnie, bo nie mają z czego - białko im do tego potrzebne. Cytat:
Ostatni posiłek powinno się jeść 2-3 godziny przed snem, a jeśli kolacja jest czysto białkowa to nawet 1 godzinę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nindżopesz
|
I ja się wtrącę
![]() Płatki kukurydziane zamieniłabym na owsiane lub otręby, mają więcej błonnika i niższy IG. Jabłko to za mało! Same warzywa to też żaden posiłek Koniecznie dodaj białko i białkową kolację, np. ser twarogowy. W ogóle umarłabym z głodu na takiej diecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
dzięki za rady!
a wiec te saszetki to Fitella firmy gellwe "musli chrupkie", czyli w takim razie chyba zamienie je na tak jak radzicie typową owsianke + ten serek homoganizowany aby było zdrowiej ![]() czym w takim razie radziły byście zastąpić ten jogurt o 11? jest on najwygdniejszy poniewaz zazwyczaj jem go gdzieś na mieście lub w szkole dlatego nie mam pomysłu na jakiś odpowiednik ![]() jeśli chodzi o te kolacje to uwielbiam tego typu ważywa i trudno było by mi to zmienić...:P ale w takim razie co zawierajacego białko waszym zdaniem mogła bym dorzucić/ zamienić? faktycznie nie zwrócilam uwagi od poczatku na to białko... ![]() Winyl, jeśli chodzi o efekty to 3 tygodnie temu zaczynałam ze stanem ok 66. niestety nie zmierzyłam sie wiec trudno mi powiedzieć le cm. ale na chwile obecną przerzucilam sie na dawno nie noszone jeansy ![]() Redhaired Witch wogóle nie chdoze głodna, moze przez duże ilosci płynów i to ze obecnie nie mam czasu na zastanawianie sie nad tym ze względu na dużo nauki:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
nie jestem ekspertem ale dosc duzo czytam o odchudzaniu
przerwy miedzy posiłkami powinny trwać 3 godzinki ( u Ciebie są chyba za długie) próbowałaś liczyc kalorie z całego dnia..... bo chyba masz ich mniej niż 1000??? tez sie odchudzam razem zawsze razniej ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
i ja rowniez czasem zajrze
![]() Jesli chodzi o kalorycznosc to tez mi sie wydaje, ze krazysz wokol 1000 - to troche malo ![]() anetekk a Ty masz dosc podobny cel do mojego... i nawet wiek zblizony ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() Wzrost 170 Waga 69 Cel 1- 65 Cel 2- 62 Cel3 - 59 Jestem na diecie trzeci dzień zaczynałam od 70kg obecnie jest 1 kg mniej:P ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Odnośnie Pinceau to ta dieta strasznie uboga...nie potrafilabym wytrzymać jednego dnia jedząc tak nie wiele!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Anetek i Syska tez same ją konstruujecie czy na jakiejs konkretnej?
![]() ja już idac za dobrymi radami zakupiłam na jutro serek homoganizowany! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wani nawet bardzo zblizony tez zaczynałam od 73.3kg...... tworzymy dobry duet
![]() Pinceau... sama wymyslam diete, jem to co wydaje mi sie ok.... duzo czytam o odchudzaniu (to mnie motywuje). Wiem ze nie warto strasznie ograniczac jedzenia, nie dasz rady tak juz zawsze sie odzywiac a jak wrócisz do normalnego jedzenia efekt jojo gwarantowany (wiem po sobie), wiec najlepiej odchudzac sie rozsadnie ![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
oj też tego doświadczyłam, byłam na diecie kopenhaskiej no i było 9 kg mniej tyle ze w ciagu 2 tygodni wszystko wróciło, tak wiec już sobie odpuścilam te "diety"
![]() za waszymi radami dziś rano zjadłam serek homoganizowany i sypałam do niego otręby i jestem pełna! mam w planach dziś na obiad wybrać sie na sushi, które uwielbiam a z tego co cztałam jest również zdrowe i nisko kaloryczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Polecal twarożek wiejski np Piątnica, mało kalorii, dużo białka, smaczny i sycący.
a zamiast jogurtu, może serek Danio? nowe smaki z warzywami... ja je uwielbiam ok. 130kcal porcja
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Danio maja sporo tluszczu... lepiej wlasnie wziac taki serek wiejski i troche papryczki, ogoreczka wkroic
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
w domu można kombinować... serki + warzywka, ale jak niespodziewanie poza domem dopadnie nas głód, myśle że danio warzywny jest ok
![]() |
#16 |
BAN stały
|
problem w tym ze niecierpie serków wiejskich:P no ale jakoś raz na jakiś czas mozna sie przemóc...
![]() dziś zjadłam pyyyszne sushi + zupe z wodorostów i czuje sie najedzona ale i lekko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
ok zakupy zrobione! lodówka pełna serków homoganizowanych i wiejskich oraz wedle waszych rad owsiankę również nabyłam, faktycznie to wszystko ma dużo wiecej bialka niż to co jadlam
![]() a jak wam idzie, wazyłyście się? ja chce robić to raz w tygodniu w niedziele, ale zazwyczaj ciekawośc nie daje mi wytrzymać do niedzieli:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Jeszcze sie nie wazyłam, jutro przed siłownią to zrobie
Mam nadzieje ze bedzie mniej... chociaz kilogram, dzis zrobiłam 10 kilometrowy spacer i jak narazie 100 brzuszków. Miło by było zobaczyć, że daje to pozytywny efekt.
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Hej!
Ja już sie odchudzam od lutego, nie stosuję jakiejś określonej diety, ale staram się dużo ćwiczyć, jeszcze nie wiem ile schudłam, bo ten szok jaki przeżyłam stając ostatnio na wadzę, że aż się boję tam wrócić. Efekt już widać bo straciłam w obwodzie brzucha 5cm ![]() ![]() Tak czytam sobie ten wątek, bo ja lubię zjeść sobie jogurt naturalny jogovita z zotta, czyli powinnam sobie to na coś zamienić? Serek wiejski też lubię i jem go często właśnie głównie na uczelni, kiedy trzeba zjeść coś w miarę szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
ja początkowo wazyłam równiótko 70 kg i to było 21 stycznia. od tego czasu byłam na kopenhaskiej ale odrazu wrócila mi wga apo skończonej diecie a teraz od tamtej pory jem tak jak to pisalam wyżej
![]() jest 64 a zważę się we środe aby było raz w tygodniu ![]() Mam tez taką zasade że jesli mam gosci to nie siedze i głoduje, zjem kawałek ciasta lub coż w tym stylu poprostu następnego dnia doliczam sobie jakieś 10 min ćwiczeń lub przechodze piechotką 3 przystanki i odrazu kamień z serca ![]() tak wiec myśle ze zdrowe podejscie to podstawa i nie ma co liczyć na diety jakieś rygorystyczne. a mój cel to ok 53 , chociaż słysze już teraz ze wygladam szczuplutko ale mam inne zdanie na ten temat wiec jeszcze 11 kg ale dam rade! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
czy zostałam na polu bitwy sama?:P moja waga pokazałą dziś 61! jestem w szoku!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Gratulacje!!!
Nie zostałaś sama na placu boju ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wage sprawdzałam tydzień temu i nie było rewelacji, sprawdze w piątek. Mam nadzieje ze bedzie dobrze, chociaz ostatnio przestałam chodzić na siłownie , ale za to brzuszki robie w domu i wszedzie chodze piechotą. Za 2 tyg wraca mój meżczyzna a ja jeszcze nie jestem chuda ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
już po jutrze ważenie! nie moge się doczekac ale troche sie denerwuje ze jak pokaże wiecej niż ostatnio to sie załamie:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja od poniedziałku do soboty schudłam 1.3 kg, jak dla mnie bardzo dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moja waga się zepsuła wiec nie wiem jak tam moje kilogramy!!
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
jestem załamana wczoraj sie zważyłam i waga stoi w miejscu mam wręcz wrażenie że jest o 0.5 wiecej ;/ nie rozmumiem tego kompletnie bo nic nie zmieniałam i ruszam sie i ćwicze tak samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Chodzi o to, że mięśnie więcej ważą niż tłuszcz, i teraz jak ćwiczysz to one przybierają a tracisz tłuszcz, stąd efekt wyszczuplenia, a nie widać tego na wadze.
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę zaglądać! W grupie zawsze lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.