|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Buty na wiosnę
Dziewczyny, ratunku!!! Poradźcie jakie buty kupić na wiosnę, bo znów jak co roku zostanę w starych, niemodnych, albo będę tylko w dżinsach ganiać do sportowych butów
. Myślałam, że coś się zmieni w modzie, a tu wciąż te same wysokie obcasy albo baleriny - u mnie i jedne i drugie odpadają! Potrzebuję butki na średnim obcasie, tak do 7cm, żeby pasowały do spódnicy i do spodni i żeby wygodne były. Niestety, co znajdę jakieś, to mi koleżanki mówią, że "takie babcine". Doradźcie coś, wrzućcie fotki, prooooszę!
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Buty na wiosnę
Nie wiem czy pomogę ale np. Ja lubie wygodę więc chodzę w butach sportowych i do dżinsów i do spódniczki..
![]() ![]() Ale jeżeli wolisz coś modnego to polecam ci Ci te śliczności.!
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak właśnie myślę o klasycznych czółenkach, bo płaskie obcasy u mnie nie bardzo - mam masywne łydki i dość krótkie nogi, a jestem chuda, więc to nie najlepiej wygląda do spódnic, w których jednak chętnie chodzę
.
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Ja też chętnie popatrzę na propozycję bucików na wiosnę ![]() Cały czas chodzę w sportowych, więc może czas coś zmienić
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Widać nikt nam nie pomoże i znów kupię jakąś kaszanę
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Te zielone są sliczne! Gdzie je mozna kupic?
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
A może koturny? Dla osoby o masywnych łydkach jak znalazł
.W załącznikach kilka modeli, które ostatnio kupiłam, na wiosnę mogą być z rajstopami, a potem już bez.
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
odradzam sportowe
ja na co dzień nosze wysokie obcasy, ale przecież w sklepach bez problemu można znaleźć też buty na 7cm po prostu musisz pochodzić po sklepach, przeszukać allegro, wybór jest duży ![]() najlepsze są klasyczne czółenka -będą pasowały do wszystkiego. jedne czarne i drugie w jasnym kolorze (takim jaki pasuje ci do garderoby) wydaje mi się że teraz średniej wysokości obcasy wracają do łask i w wiosennych kolekcjach powinno ich być całkiem sporo
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem koturny optycznie powiekszają łydki - zależy jakie ale te 2 ze zdjęcie napewno.
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
również uważam, że obcas-słupek sprawdzi się dla masywnych łydek duuużo lepiej niż koturna
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Kura Nioska, mi się podobają koturny, ale niezbyt dobrze w nich wyglądam, a już te wiązane
strasznie źle mi się kojarzą
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam jeszcze poradę stylistki dotyczącą masywnych łydek. Wydaje mi się, że jest oczywista, ale może Ci się przyda:
"...nie rozstawaj się z butami na wysokim obcasie. Wybieraj długie kozaki na platformach i głęboko wycięte pantofle na półsłupku lub koturnie. Twoim największym wrogiem są buty na cienkiej szpilce i z paskiem wokół kostki – ekstremalnie pogrubiają i skracają nogi”. "Na bardziej oficjalne okazje załóż czółenka lub botki. Aby nie uzyskać efektu skrócenia nogi dopilnuj, aby ich wysokość nie sięgała ponad kostkę. Jeśli zdecydujesz się na buty na obcasie, bardzo ważne jest, aby nie była to szpilka, lecz but na słupku. Taki szerszy obcas będzie dla Ciebie bardziej stabilny oraz proporcjonalny do masywnej łydki. "
Edytowane przez Kura Nioska Czas edycji: 2011-02-26 o 21:01 |
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, stąd ciągle chodziłam w niemodnych butach . Mam nadzieję, że teraz trochę te trendy ulegną zmianie i jakoś mi się uda wpasować moje masywne łydki w modny look .
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie jest zlosliwosc
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
A co sądzicie o takich? http://www.otto.pl/product/5916518?c...mId=1008058464
bo dla mnie jednak lepsze byłyby grubsze obcasy
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym popatrzyła czy w deichmannie czegoś nie ma - jak ja kupowałam półbuty (bardo podobny obcas i wysokość do tych), to było sporo w podobnym stylu Tyle że kupowałam w zeszłym roku już, ale teraz też powinno coś być
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, nic na razie nie ma ciekawego |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
tylko nie kupuj takich
![]()
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc nie zamierzałam, bo chcę nieco wyższe, ale .... w sumie to co Cię od tych butów odpycha? Ja osobiście widziałam wiele brzydszych
. Oj, teraz dopiero zobaczyłam te drugie - te to faktycznie masakra ![]() Edytowane przez benia1169 Czas edycji: 2011-03-17 o 15:41 |
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Jest dużo fajnych modeli butów na niskim obcasie, które wcale nie wyglądają na babcine, rzuć sobie okiem na te modele tutaj, jest naprawdę kilka fajnych bucików http://www.primamoda.com.pl/produkty...ski-obcas.html
np te są super
|
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

. Myślałam, że coś się zmieni w modzie, a tu wciąż te same wysokie obcasy albo baleriny - u mnie i jedne i drugie odpadają! Potrzebuję butki na średnim obcasie, tak do 7cm, żeby pasowały do spódnicy i do spodni i żeby wygodne były. Niestety, co znajdę jakieś, to mi koleżanki mówią, że "takie babcine". Doradźcie coś, wrzućcie fotki, prooooszę!

.