|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kojarzycie może te małe ziemniaczki? Może któraś z was wie, jak zrobić sos do nich, i czy na dużych ziemniakach też będzie tak dobrze smakować? Uwielbiam te ziemniaki (mogę je jeść z sałatkami zamiast pizzy
![]() ![]() Wyszukiwarka mi nic nie wypluła, tylko przepisy na pizzę ![]() No heeeej ![]() ![]() Edytowane przez Nutka Czas edycji: 2007-02-13 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ziemniaczki z baru sałatkowego w Pizza Hut
ja też uwielbiam te ziemniaczki
![]() moj tato kupil kiedys takie malusie ale w ....puszcze, byly w takiej dziwnej zalewie ale calkiem dobre. Nie powiem Ci firmy bo to juz dawno bylo ja czasem robie kartofel salad (nie wiem jak to sie pisze) tez bardzo dobre, przepis na pewno znajdziesz w necie pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie, znalazłam bardzo szybko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
na mnie ludzie zawsze sie patrza w pizza hut poniewaz nabieram salatke w mega ilosciach,cale szczescie,ze teraz jest promocja na dokladke,ze jesz ile chces, wiec teraz juz nie nabieram takiej sterty hihihih, ale ze mnie pazera na ziemniaczki
![]() zobacz jeszcze ten link, niby podobne do kartofel salad ale moze warto sprobowac, ja bym dodala tu jeszcze duzo duzo szczypiorku http://studentnews.pl/serwis.php?s=75&pok=2042 Edytowane przez Nutka Czas edycji: 2007-02-13 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
marsi11, tej promocji już niestety nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja bylam w niedawno, mysle,ze ta promocja obowiazuje nadal. W kocu sama powiedz ile mozna wziac dokladek salatki
![]() to jest promocja w ktorej klient tylko czesciowo ja konsumuje zatem pewnie dlatego nie sciagneli jej do tej pory. Ale mnie ochota naszla na salatke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przez jakiś czas próbowałam zrobić identyczne i myślę, że mi się udało. Moja rodzina je uwielbia i często goszczą na naszym stole. Mam nadzieję, że będzie Ci się chciało i wypróbujesz przepis: Puszka ziemniaczków (są konserwowe jak marchewka czy kukurydza, jeśli nie masz takich to ugotuj ziemniaki w mundurkach i przestudź, dobrze, jeśli są małe, jeśli większe to pokrój) Marynata: Pół litra wody kostka rosołowa (drobiowa lub warzywna) łyżeczka suszonego czosnku łyżka cukru łyżka suszonej natki pietruszki łyżeczka (płaska) suszonej bazylii 4 łyżki octu 2 łyżki oleju Przygotowujemy rosół (czyli w 0,5 litra wody rozpuszczamy kostkę), wsypujemy cukier (musi się rozpuścić), następnie dodajemy wszystkie przyprawy, ocet i na końcu olej. Ja robię dosyć ciepły, żeby wszystko ładnie się połączyło. Później zostawiam do ostygnięcia. Przygotowane ziemniaki zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (ja zostawiam ją zwykle na noc, rano kończę sałatkę i jest na śniadanie). Po odpowiednim czasie odlewamy marynatę i przekładamy ziemniaczki do czystej miski. Przygotowujemy sos: 3łyżki śmietany kwaśnej 3łyżki majonezu łyżeczka czosnku 1/2 łyżeczki suszonej pietruszki 1 łyżeczka oregano odrobina soli i pieprzu Wszystko ze sobą mieszamy i gotowym sosem polewamy ziemniaczki. Można je wstawić jeszcze na chwilę do lodówki, żeby wszystko się przegryzło i gotowe. Bardzo polecam. Edytowane przez Apsik Czas edycji: 2011-06-24 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.