![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ORIFLAME - czy warto ???
Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Mianowicie interesuję mnie praca konsultantki Oriflame. Niestety, nie znam żadnej osoby z mojego środowiska, która mogłaby mi udzielić dokładniejszych informacji. Dlatego mam pytania: Jaki jest ogólny koszt "wspisowego" (mniejwięcej 200,300 -700zł?). Obecnie nie pracuję gdyż jestem na wychowawczym więc jest to dla mnie istotna kwestia. A drugie moje pytanie: Jakie minimalnie musze mieć obroty z każdym wydanym katalogiem? Tzn. ile kosmetyków obowiązkowo muszę zamówić lub za jaka sumę (słyszałam, że 200 zł). Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi i sugestie~~!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ORIFLAME - czy warto ???
koszt wpisowego to 19 zł. Na stronie www.oriflame.pl możesz się sama zapisać. Nie musisz żadnego kosmetyku obowiązkowo zamawiać. Zamawiasz na dowolną kwotę i dowolny termin. Ile chcesz i kiedy chcesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Witaj!JA byłam konsultanką Oriflame i powiem szczerze że to mało opłacalna robota. Chyba ze naprawde się poświęcisz o będziesz dbała o załatwianie nowych klientów. Wtedy to co innego. Tylko naprawdę jak będziesz się zapisywać nie słuchaj tych ich gadek że nawet do 50% zarabiać możesz. To naprawdę zdzarzą się tylko tym co już dłuuuugo są. Nie wiem jak Twoje klientki bedą zainteresowane firmą. Masz już jakieś cele do których pójdziesz? Bo moje to raz dwa sie znudziły. MAm nadzieje że to pytanie nie będzie nie na miejscu-nie myślałaś o Avonie? No chyba że w Twojej okolicy już jest dużo Avonowych pań
![]() Buziaki!
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za odpowiedź
![]() wskazówka - jeśli mozesz to prześlij na mojego maila info o tych progach to z ciekawości się zapoznam. blue eyed kitty - Avonu rzeczywiście nie brakuje w mojej okolicy. A poza tym ja jakoś bardziej zawsze byłam zadowolona z kosmetyków Oriflame niż z Avonu. Ale to oczywiście moje subiektywne odczucia. Tak szczerze powiedziawszy to raczej nie myslałam o jakimś realnym zarobku związanym z Oriflame - bo mam malutkie dziecko i naprawdę nie znalazłabym czasu na chodzenie i oferowanie produktów. Raczej myślałam o zamawianiu dla siebie samej i dla kobiecej części mojej rodziny- jest tam kilka produktów, które nas interesują a w okolicy ani słychu o jakiejś konsultantce. Wysłałam w tej sprawie do oriflame maila ale nie odpowiedzieli. Więc się zastanawiam: jesli koszt bycia konsultantka nie jest jakiś szokująco kosztowny to może zostać samemu i zamawiać dowolne kosmetyki. Jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
zaraz ci podeślę info. jeszcze co do twojego odstatniej wypowiedzi, to jeśli nie masz u kogo zamawiać (brak konsultatntki) a interesują cie te kosmetyki, to pewnie że się zapisz, teraz możesz za 1 zł się zapisać (chyba ta promocja jeszcze trwa), bo tak to 19 zł. i masz kosmetyki dla siebie 24 % taniej niż w katalogu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mogę ci przesłać przykład takiego cennika, jake ceny są dla konsultantki i ile pp posiadają produkty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ups.....
Cos pokręciłam. Jestem tu już kilka lat i wciąz te same błędy ![]() wskazówka - wieelkie dzięki - czekam na maila! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
kurcze nie wiem jak ci to przesłać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ach jesli tak na małe potrzeby to rzeczywiscie mozesz trzymac sie Oriflame.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
mój mail:
melba2005@op.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
już przesłałam co trzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja jestem konsultantką od marca.. rozdawalam katalogi kilku kolezankom.. efekt był taki, że kosmetyki zwracały się (koszty) lub dopłacalam naprawde grosze za mnóstwo kosmetyków..
jesli chodzi o zapisanie sie do klubu żeby kupowac na wlasny koszt- tez dobra opcja- 23% taniej.. ale trzeba pamiętac o opłacie detalicznej 4zł. moim zdaniem tak czy siak się opłaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem ponad 1,5 r
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
A czy któras z Was zamawiała poprzez stronę internetową? Czy duże sa koszty przesyłki?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja cały czas zamawiam przez stronę internetową
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
bo tak to zamawia się albo do filii albo do biura regionalnego (nie wiem co w twojej okolicy jest), a można też zamówić sobie na adres domowy.. to dodatkowy koszt. ja odbieram sobie w filii (bez żadnych dodakowych opłat).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
wskazówka- odesłałam Ci na maila odp., że mail doszedł ale bez załącznika. Prosze spróbój jeszcze raz.
Czyli jak zamówie przez internet to mogę jechać odebrać osobiście? Nie wiem czemu wyświetla się opcja wysyłka + pobranie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
tak możesz odebrać osobiście. a gdzie ci się wyświtla opcja pobranie +wysyłka? bo dopiero jak już będziesz miała nr konsultantki, to będziesz mogła wybrac filię lub biuro. będziesz miała całą listę do wyboru. a maila doszedł bez załączników bo zapomniałam wstawić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Baletnica u ciebie jest filia na ul. mazowieckiej (sprawdzałam kraków)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Impresona czy możesz napisać na czym polega zamówienie grupowe? Niestety mój lider (i ta reszta nade mną) niczym się nie przejmują i nie wiem do końca wszystkiego, to co sama znajdę w informacjach to wiem. Nigdy mi się nie udało mieć zysku z tych pp (mój rekord to chyba z 80 pp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
[b]wskazówko, a Twój dyrektor nie organizuje wam szkoleń i spotkań? Zamówienie grupowe polega na tym, że jeśli np. któreś konsultantki w danym miesiącu mają małe zamówienie i nie chcą płacić opłaty detalicznej, to robią zamówienie na jedną z nich i można raz na jedną, raz na drugą itd. Tak samo ja np. dla klientki chcę ta kredkę z przesuwanymi wkładami z lakierami, którą można kupic za zamówienie do 16 lipca, ale wiem, że do 16 nie złożę, więc poprostu zamówi mi to ktoś z grupy na siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
wskazówka - doszło -wieeeelkie dzięki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Aha! Mam jeszcze jeden problem:
czy jak się zarejestruje przez net to katalogi + jakies materiały szkoleniowe wyślą mi pocztą? Czy jest jakis inny sposóbnp. odbiór w biurze lub przez inna konsultantke (Sponsora)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Baletnica niestety co do tego to nie wiem. do mnie koleżanka przyjechała i mnie namówiła na konsultantkę, dostałam 2 katalogi i jakieś papiery (jakaś ulotka "witamy" i coś tam
![]() Impresona mój dyrektor nic nie organizuje. Ostatnio się wpraszała do mnie na kawę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Impresonarozumiem że z tej oferty za 100 pp ?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.