![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
pielegnacja
Drogie wizazanki kieruje do was pytanko dotyczace pielegnacji ciala podczac ciazy... co robic, jakich kosmetykow uzywac,(moze jakies domowe sprawdzone sposoby) zeby uniknac np. rozstepow. jestem w ciazy i bardddzo boje sie ze nie powroce do swojego wczesniejszego wygladu ... do wczesniejszej figury ktora naprawde bardzo lubie, boje sie ze obwisna mi piersi... pojawi sie celluit, rozstepy... powiedzcie i doradzcie co robic zebyu tego uniknac... Pozdrawiam i dziekuje z gory
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pielegnacja
wiesz...co do włosów...słyszałam różne opinie.jedni twierdzą, że nie można wogóle inni, że można.Ja jednak z robieniem baleyage a dokładnie odrostów postarałam się wytrzymać zapobiegawczo do końca I trymestru.....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o rozstępy, to ja się o nie obawiałam ponieważ moja mama miała duże rozstępy po ciąży ( a w zasadzie 3 ciążach) i myślałam ze u mnie będzie to samo. Jednak okazało się inaczej. Nie mam żadnych rozstępów nigdzie i nie wiem czy to dlatego ze dbałam o dobra dietę w ciąży i smarowałam codziennie ciało balsamem z witamina E lub oliwka czy dlatego ze mój brzuch nie był bardzo duży. A może jedno i drugie.
Co do domowych sposobów to chyba najlepsza jest oliwa z oliwek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja używam cały czas oliwki w żelu jonshona i jak na razie ( odpukać puk puk) nie mam rozstępów nigdzie a jestem w 7 miesiącu ciąży! brzuszek i piersi smaruję nią rano i wieczorem i raz na 2 dni całe ciałko po kąpieli
![]() co do rozjaśniania włosów też słyszałam różne opinie ale większość mówi że dla świętego spokoju lepiej poczekać przez I trymestr a później sobie zrobić włoski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
hej - oto moje spostrzeżenia
miałam ogromny brzuch (przed ciażą 60 cm pod koniec ponad 120 cm), nie ma żadnego rozstępu http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1171218804 - oto zdjęcie moim zdaniem najważniejsze jest REGULARNE nawilżanie lub natłuszczanie - jak kto lubi. Nawet kilka razy dziennie a już na pewno po kąpieli (skóra wtedy najbardzie się wysusza) używałam jakiegokolwiek nawilżacza, najbardziej przypadł mi jednak do gustu olejek jojoba. Dobry jest też, aczkolwiek delikatny hudosil hudlotion. Teraz też go używam, smaruje nim także Filipa. Najważniejsze też jest by nie uzywać podjędrniaczy. one napinają skórę a to złe. piersi są ok - nie narzekam - właśnie powoli kończę karmić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Możesz używać balsamów na rozstępy. Najlepiej używac ich zapobigawczo zanim się pojawią bo później ciężko się pozbyć rozstępów. Na biust można równiez używać preparatów na rozstępy, ale trzeba omijać okolice brodawek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Co do rozstepow, to moim zdaniem jest wlasnie najlepsza oliwa z oliwek. Wbrew temu co sobie myslalam super sie wchlania - lepiej niz olejki kosmetyczne. No i smarowac sie nie tylko rano i wieczorem czy po kapieli ale najlepiej kilka razy dziennie. Do porodu zostalo mi dwa tygodnie i poki co nie mam zadnego rozstepa
![]() A jesli chodzi o farbowanie wlosow to nie ma zadnych przeciwwskazan - ja caly czas od poczatku regolarnie robie odrosty - trzeba tylko troszke dluzej trzymac rozjasniacz bo wolniej "łapie" w ciazy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
okej super
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Prawda jest taka, ze rozstepom nie da sie zapobiec, zni ich zminimalizowac. To, czy rozstepy sie pojawia zalezy od wieloletniej diety przed ciaza i od sklonnosci. Jedyne, co mozna zdzialac oliwka, to zeby sie skora nie luszczyla i nie swedziala.
A wedlug lekarzy i kosmetologow (przynajmniej w USA) wlosow nie powinno sie podawac zadnym chemicznym procesom, bo substancje przenikaja do dziecka, a poza tym organizm w ciazy jest delikatniejszy i inaczej reaguje na rozne substancje. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Oczywiście, że można, najlepiej jednak aby rozjaśniacz nie dotykał skóry głowy, rób balejaż przez folię. A farba/rozjaśniacz łapie inaczej bo tak hormony działają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy pierwszej ciazy i drugiej uzywalam krem na rozstepy dla kobiet w ciazy Fissan nie mam rozstepow i mam nadzieje,ze ich nie bedzie.Podobno jest to genetyczne i zalezy od ciala(patrz na mame) Co do wloskow to zrobilam odrost jak bylam w ciazy(niewiedzialam) i tydzien temu(jutro koncze 5 miesiac ciazy)zrobilam odrost zeby jak najpozniej od pierwszego trymestru ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
byłam dziś w sklepiezielarskim i Pani sprzedawczyni ( całe życie swe dośc długie siedzi własnie w tym sklepie i jak dla mnie jest ekspertem ) powiedziała,że najlepsze preparaty na rozstepy to oliwa z oliwek i olej z np pestek winogron,oraz fisan.I dziś jak wróciłam cała oliwkowa jestem,....
![]() mam nadzieje,ze po urodzeniu będa efeky ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
W zasadzie mozna powiedziec, ze tylko oliwy z oliwek bo na poczatku kupilam sobie kremik specjalnie dla kobiet w ciazy ale dostalam od niego uczulenia, potem kupilam sobie "Mustelle" - polecana przez wiekszasc kobiet - ale odrzucal mnie zapach tego kremu i on zostawia na skorze taka cienka powloke do ktorej przyklejaly mi sie wszystkie paproszki i klaczki od bluzek czego finalem bylo okropne swedzenie brzucha!!! I tak w reultacie odlozylam wszystkie te kremy na bok i smaruje sie tylko oliwa z oliwek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
u mnie też dermatolog poleciła oliwę z oliwek, ja jednak wolę jojobę jest dla mnie jakby mniej tłusty.
jedna z was napisała że rozstępy to geny, dieta itp. - to fakt. Na problemy ze skórą i ciałem pracujemy z różnych stron.Nie da się tego cofnąć np. połykając jakieś tabletki lub smarując się tylko balsamem lub oliwą. Działanie musi być synergiczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja farbowałam włosy pod koniec 12 tygodnia, ale na folię.Włosy w ciąży mam straszne.Są tak suche że się aż rwą.
Co do kremu na rozstępy to smaruję zawzięcie.Mam do nich skłonności.Co ciekawe moja mama nie ma ani jednego. Próbuje kremu Eris.
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Bio Oil i wlasnie Flissan. Jestem w 5 miesiacu, stosuje naprzemiennie (rano krem, wieczorem olejek) i narazie jest spoko i mam nadzieje ze to sie nie zmieni
![]() Moje siostry uzywaly tylko Flissan podczas ciazy i nie maja rozstepow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Krem na rozstępy
Wiem, że nie wszystkie oceniacie kosmetyki na KWC. Napiszcie, jakie zabiegi i kremy stosujecie/stosowałyście w ciąży i czy pomogły.
Z góry dziękuje ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krem na rozstępy
Eklerko
![]() Ja od 5-go miesiąca ciąży stosowałam 2 razy dziennie oliwkę i krem na rozstępy firmy Ziaja- tylko i wyłącznie ten kremik, cena ok. 13zł i jestem zadowolona. Przy kolejnej ciąży będę stosowała ten duecik ponownie, bo nie zawiódł mnie- skóra na udach, pośladkach i na brzuszku była i jest gładka, jędrna i ani śladu żadnego rozstępu- mam nadzieję, że i Tobie pomoże, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Na rozstępy świetna jest oliwka Hipp.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
![]()
KWC to skrót od Kosmetyk Wszech Czasów
![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Na pewno każda z nas ma swój sprawdzony sposób ale mnie od wieków babcia mówiła, że oliwka jest najlepszym kosmetykiem dla ciężarnej i mamusi też- zgadzam się z tą tezą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
u mnie oliwka to tak średnio na jeża podchodzi,nie próbowałam jeszcze oliwy z oliwek...reszta powoduje u mnie jeszcze większy świąd skóry jaki mi towarzyszy przy cholestazie.Myślę,że każda z nas musi pod sieboe dobrać odpowiedni kosmetyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
od poczatku ciąży oliwka na przemian z róznymi balsamami.
całkiem niedawno wycztałam ,ze oliwka wcale nie jest taka dobra dla kobiet w ciazy ![]() fakt faktem ,ze kiedy posmaruje ciało oliwką to ona jednak sie nie wchłania tak dobrze ,wiekszosc zostaje w poscieli! aktualnie uzywam kosmetyk z którego jestem bardzo zadowolona i widze po nim natychmiastowe efekty,skóra wchłania kosmetyk,nic mi sie nie przylepia do skóry. ten cudowny kosmetyk to ''dermoplastyczny uelastyczniajacy fluid do ciała''[zawiera kolagen wiec to moze tak działa] -collistar,wart swojej ceny . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Ja też na początku ciąży używałam oliwek takich dla dzieci, potem znajoma poleciła mi maść Fissan (sprawdzona przez nią i jej siostrę) i teraz tym smaruję brzuszek i nie tylko. Maść jest dość gęsta więc trzema wykonać taki mini masaż. Jak na razie sprawdza się, nie zauważyłam żadnych rozstępów a jestem w połowie 7 miesiąca (używam 2 go-opakowania).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.