|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Thomas Cook, First Choice
Witam. Czy jest możliwość skorzystania z ofert brytyjskich biur podróży mieszkając w Polsce? Czy któraś z Was korzystała z takiej oferty? Jak mniej więcej przebiega procedura bookowania wycieczki i innych formalności? Ich ceny są szokująco niskie w porównaniu do ofert polskich biur...
Dziękuję z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Thomas Cook, First Choice
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jedynym pozytywem był hotel ![]() ![]() Po tych wszystkich moich narzekaniach pomyślisz pewnie że miałam straszne wakacje, ale nie, po prostu zdaliśmy się na samych siebie, obsługę na recepcji (bardzo pomocną) i wakacje się udały ![]() Tak więc z całego serca odradzam podróże z First Choice, kolega w tamtym roku leciał na wakacje na Majorkę z biura Thomas Cook i wrócił naprawdę zadowolony. Przepraszam za taki długi post, w zasadzie nie odpowiedziałam na żadne z twoich pytań, ale przynajmniej mam czyste sumienie że kogoś przestrzegłam. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki serdeczne za informacji. Czekam na dalsze realcje, szczególnie od osób korzystających z ich usług w Polsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam,
ja juz dwukrotnie podrozowalam z angielskimi biurami : Going Places i Thomas Cook, wakacje wspominam bardzo pozytywnie , zadnych problemow. Polecam , !!!Mieszkam rowniez w Uk, wiec nie wiem jak wydlada sprawa kupowania wakacji u nich jesli sie mieszka w Pl. Z tego co sie orientuje to trzeba raczej byc rezydentem Uk, chociaz znam przypadki , ze osoba mieszkajaca na Wyspach wykupila wakacje dla osoby mieszkajacej w pl w Thomas Cook, ale oczywiscie platnosc w £££ + travel insurance zakupiony w uk i oczywiscie wylot i powrot z uk .Pozdrawiam!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze jezdze na wlasna reke, ale czesto kupowalam bony walutowe w Thomas Cook( ktore potem wymienia sie w kraju pobytu na gotowke). zawsze bylam z tego zadowolona.
Jesli chodzi o wykup wakacjii, to mozna to zrobic przez internet na ich stronie mysle, ze nie powinno byc problemy, z tym ,ze wiadomo wylot bedzie z UK. Ja by ci radzila sprobowc na last minute, kila razy kupowalam tam opcje samolot+ hotel, i jestem 98% pewna ,ze mozna zaznaczyc polske jako miejsce wyjazdowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Z kupnem wyjazdów nie ma problemu, wystarczy karta kredytowa i internet
![]() Jeśli chodzi o to, że nie jesteś obywatelem UK, to też nie ma problemu. Z tym, że np. dla anglika wiza (dajmy na to do egiptu) może być wliczona w cenę podróży a ty musisz dopłacić. No i jeśli wybierasz jakiś egzotyczny kierunek to dowiedz się o przepisy wjazdowe dla Polaków, a nie sugeruj się tym, co piszą na angielskich stronach, bo dla brytyjczyków może być inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.