|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z robionymi kolczykami;/
hej Dziewczyny
![]() ![]() ![]() hmm nie wiem może już któraś z Was założyła podobny wątek z zapytaniem,ale zawsze można spróbować ![]() Mam pytanko do Was, bo mam taki problem od niedawna zaczęłam robić kolczyki i zamówiłam sobie kostki drewniane i szpilka mi strasznie zbrązowiała od tych kostek i nie wiem co z tym zrobić fakt szpilki jak i kółka nie są srebrne tylko posrebrzane.Może macie jakiś sposób żeby tak się nie działo. Pozdrawiam!Buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem z robionymi kolczykami;/
Szpilka ci nie zbrązowiała od kostek, tylko starła się warstwa srebra. Trzymaj w woreczku kolczyki. I korzystaj z wyszukiwarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13662970]Szpilka ci nie zbrązowiała od kostek, tylko starła się warstwa srebra. Trzymaj w woreczku kolczyki. I korzystaj z wyszukiwarki
![]() właśnie chodzi o to,że trzymam je cały czas w woreczku od momentu zrobienia i tak właśnie się stało |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie srebro zeszło. Czasami drewno wydziela takie substancje, że srebro się oksyduje - ciemnieje. Np. przechowywanie srebra bez woreczka w dębowej szkatułce to zły pomysł. Jeśli to od drewna, to wystarczy przetrzeć mocno szmatką, ale jak srebro zeszło i to miedź wygląda spod spodu, to już nic nie zrobisz. No i jeśli szpilka jest posrebrzana i warstwa srebra zbrązowiała od drewna, to przy ścieraniu tej warstwy utlenionej też może miedź wyjść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mnie się też tak stało od koralików kokosowych, ale nie kupowałam srebrnych szpilek tylko w kolorze starego złota i one się nie zabarwiają
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Joanna d'Moder
|
mi szpilka posrebrzana zmieniła kolor na złoty/brązowy (na pewno warstwa się nie zdarła) w kolczykach w koralem filipińskim,ale nie umiem stwierdzić na ile "zawinił" koral.
Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2009-08-10 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ten zloty kolor to moze nie od korala...? ja raz zostawilam na wierzchu drut posrebrzany na kilka dni i po tym czasie wygladal prawie jak zloty :| ale wytarlam scierka i juz bylo oki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
No właśnie ja też spróbowałam wytrzeć to i się dało i właśnie jestem przekonana,że to wina koralika;p bo nigdy wcześniej się mi tak nie robiło;/ no nie wiem spróbuje wytrzeć to i zostawię na trochę jak nie będzie dalej brązowieć to super a jak nie to trzeba będzie dalej coś myśleć. Dziękuje za rady;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
proponowalabym najprostsza wersje - albo wymien szpilkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.