|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Techniki suszenia włosów.
Od dawna wiadomo, że 50% udanej fryzury zależy od ciecia, a drugie 50% - od umiejętnego modelowania. Dlatego pomyślałam, że przydałby się wątek, w którym opisywałybyśmy techniki suszenia/modelowania wlosów i wklejały zdjęcia tego, co nam po takich zabiegach wychodzi na głowie.
![]() Nie ukrywam, że sama od dawna walczę z włosami i poszukuję skutecznego sposobu na wyprostowanie falowanych włosów tylko za pomocą suszarki. ![]() Oczywiście, mile widziane też techniki suszenia, które efektują pięknymi lokami. Słowem, wszystko czym możecie się w tej kwestii podzielić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Techniki suszenia włosów.
Jeśli chodzi o loki- najlepiej nie suszyć wcale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To wiem z doświadczenia, choć nic-nie-robienie nie daje takich efektów, jak niektóre sposoby... Choćby z ręcznikiem taki jeden, którego niestety nie znam w całości, a widziałam kiedyś w jakimś temacie z lokami. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
up, up!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja też się chętnie dowiem
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
A ja bym chciała może jednak poruszyć temat suszarek
![]() Jak to jest z tą jonizacją i zimnym nawiewem? Chodzi mi o efekt... Napuszony baran, włosy jak poniszczone czy może jednak ładne skręty, jakby wysuszone bez użycia jakichkolwiek sztucznych metod? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
zimny nawiew - pic na wodę. na moich włosach nie ma żadnej różnicy. no, może poza ty,ze suszę dwa razy dłuzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
podnoszę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Kręcone suszyć naturalnie - ugniatać, ugniatać i jeszcze raz ugniatać.
Ja sie kładę z wilgotnymi włosami spać i juz poduszka sama sobie z nimi radzi. Można też dyfuzorem, ale osobiście nie posiadam, więc niech może dziewczyny się wypowiedzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a jakieś porady odnośnie prostych włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
hmmm mam proste, długie i CIENKIE:/ włosy. po kilku latach prób i błędów, wreszcie umiem je wysuszyć, żeby wyglądaly jako tako
![]() pierwszy sposób - najłatwiejszy: pochylamy głowę mocno do przodu i tak suszymy włosy od nasady, przeczesując jednocześnie je płaską szczotką - to mi prostuje końcówki i unosi fryzurke ![]() sposób drugi - na dużej okrągłej szczotce. najlepszy w połączeniu z pianką. ja małą ilość nabłyszczającej pianki rozprowadzam równomiernie na całej długości włosków. najpierw podobnie jak w przypadku pierwszym podsuszam włosy z glową pochyloną w dół tak, aby były wilgotne lekko. mozna także po prostu przeczekać aż same podeschną. potem poszczególne pasma suszę za pomoca okrągłej szczotki, odbijam je od nasady i wyciągam na boki. końcówki podwijam ![]() i wtedy moje włosy jakos wyglądają. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja mam włosy, które się trochę kręcą bez suszenia, a z suszeniem gorącą suszarką wychodzi napuszony baran
![]() Najmniej pracy, bo to suszarka i szczotka w jednym. Najpierw podsuszyć włosy z głową w dole, doszuszyć na tej szczotce i na koniec dosuszyć znów suszarką. Chwała teściom, że mi kupili na gwiazdkę ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Ale loków nie należy przeczesywać szczotkę samą w sobie, bo wtedy właśnie jest puch! I dlatego Ci nie wychodziło
![]()
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Hmm.
Dzięki za opis Izuu. ![]() Ja już kombinowałam na różne różniaste sposoby, ale chyba najlepiej sprawda się u mnie taki: - na mokre włosy nakładam coś zabezpieczającego przed ciepłem - rozczesuję (b. delikatnie!) - podsuszam z głową w dół, przeczesując płaską szczotką - potem suszę dalej, wyciągając pasma na tej samej płaskiej szczotce i nie zawijam ich w żaden sposób - > spryskuję lakierem Tak wychodzą mi włosy w miarę proste, pofalowane jedynie przy grzywce, która jest wycieniowana i nijak nie chce się wyprostować razem z resztą... Oczywiście najbardziej idealnie wychodzi po prostowicy... Ale prostowanie włosów co 2 dni byłoby dla nich zabójstwem, zwłaszcza, że są cienkie i delikatne. ![]() Ale oczywiście nadal poszukuję jeszcze innych technik, więc jak coś znacie, to dopisujcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
a mogę wiedzieć jakiej używasz tej odżywki przeciw niszczeniu temperaturą ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
To raczej nie odżywka... Tylko takie "mleczko". Ja mam jeszcze na składzie starą wersję Hot Liss'a L'Oreala. (takie coś baaaardzo podobne i w składzie i w konsystencji, tylko w innym opakowaniu.) Z tym, ze ona jest bardziej do prostownicy, tak jak i Hot Liss, więc używam jej odrobinkę i tylko na końcówki.
A jeśli chodzi o odżywki, to używam zwykłej Pantene ze złotej linii, czasem WAXa (ale to zaledwie kilka razy, od niedawna stosuję) i czasem takie cuś - Fluid Gliss Kur'a z olejkami pielęgnacyjnymi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja bylam u fryzjera wczoraj i pani mi wysuszyla tak wlosy, ze byly idealnie proste bez prostownicy
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
kosmetyki przeciw gorącemu powietrzu suszarki:)
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
zeby wyprostowac fale i loki najlepiej suszyc włosy bardzo mocnym nawiewem naciagajac je (wygładzając) bardzo szeroką szczotką włosy suszyc od gory do dołu (trzymac suszarke tak aby awiew szedł w dół) i nie machac nią zbyt wiele zeby włosy układały ię gładko i cały czas czesac i naciagac (tylko nie czesac grzebieniem tylko ta szeroka szczotka) jak ktos chce utrwalic efekt moze delikatnie wilgotne włosy spryskac lakierem
a jak ktos chce loki to najlepeij ponosic włosy w recxzniku chwilke potem nalozyc troche pianki albo jakiejs odzywki pogniesc wszystkie i tak suszyc caly czas gniotac.. anajlepiej dokupic sobie dyfuzor do suszarki... jak wyschną mozna je delikatnie spryskac wodą i wtedy poudniatac i lekko polakierowac.. zeby nie były suche i spuszone Edytowane przez fliegus07 Czas edycji: 2009-05-02 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.