|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
jaki kolor jaki kolor
mój salon już po remoncie, a ja ciągle nie mogę się zdecydować jak go wykończyć...
niestety żałuję, ale zamiast 2, wprowadziłam 3 kolory główne: brąz czekoladowy, pomarańczowy i kość słoniową. I teraz rodzą się pytania: 1) w jakim kolorze dywan 2) jaki obraz nad narożnikiem (w jakiej tonacji, może konkretny pomysł ![]() ?)3) jaki kolor dodatków typu nakładki na stół, szklo czy też ceramika, obrus itp(czy wprowadzać czwarty kolor?jaki?) 4)na ścianie za stolem planuję naklejkę samoprzylepną - drzewo - w jakim kolorze? to chyba tyle wątpliwości... bardzo proszę was o poradę. będę wdzięczna za wszelkie sugestie ![]() postaram się wkleić zdjęcia Edytowane przez joliba Czas edycji: 2009-07-05 o 22:29 |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: jaki kolor jaki kolor
zdjęcia już są, ale tak jakoś wyszło, że wkleiłam je do pierwszego postu
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jaki kolorjaki kolor
moim zdaniem powinien to być jakiś ciemny kolor i powinien pasować do obrazu nad kapną .. obie te rzeczy powinny wyciszyć ten ostry kolor moja propozycja i wtedy t5o drzewo w kolorze dywanu
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim do charakteru pokoju w ogole nie pasują te firany ;/
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
tez mi te firany przeszkadzały ale już nie chciałam mówić
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za odzew
śmiało, wszelką krytykę przyjmę z pokorą ![]() dodam, że zdjęcia nie do końca oddają kolorystykę, wyostrzając zdecydowanie barwy, np. ten pomarańczowy narożnik, nie jest tak piorunująco ostry, choć niewątpliwie jest najmocniejszym akcentem a firany, a zwłaszcza zasłony, też nie jestem z nich zadowolona - w najbliższym czasie nie mogę ich zmienić,bo finansowo po remoncie ciężko, ale sugestie na przyszłość będą mile widziane
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
po pierwsze zdjąć to pomarańczowe coś z okna... po prostu wygląda jak babcina zasłona... zostawić firankę na razie i z oknem będzie już lepiej wyglądało... ale na litość boską błagam zdejmij to pomarańczowe!
ogólnie kanapa mi się nie podoba.... ale proszę się nie przejmować, ja ich normalnie w świecie nienawidzę... kolor fioletowy zaproponowany przez wizażankę jest baaaaaaaaardzo trafnym pomysłem. i z obrazem też więc śmiało można wprowadzać! Warto przemyśleć fioletowe firanki...( nie zasłony ! ale firanki ) czyste bez zdobień.... długie |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
A może złagodzić całość beżem? Dywan w takich kolorach, podobne poduszki na kanapę. A co do obrazów - może duże czarno białe zdjęcia w antyramach?
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
ale beż będzie mdły w ogóle nie uspokoi wnętrza ... tu potrzeba ciemnego koloru który to wszystko zgasi lekko
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda że nie kupiłaś mniej rażącej kanapy, nie wiem dlaczego ale ta zamiast zachęcać mnie do siadania na niej i odpoczynku to raczej odpycha
oprócz tego - jak już wspomniano - kompletnie nie pasują te pomarańczowe zasłony, jeżeli nie masz pieniędzy na zmianę, radzę zostawić sama firankę, a jeżeli będziesz coś w przyszłości kupować to żaluzje drewniane koloru ciemny brąz.
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wszystkim, którzy próbują jakoś ocalić mój pokój. Zasłonka już zostala zdarta, nie powiem wyszło na dobre, a i mi ulżyło. Niektórzy radzą, aby ostudzić ten pokój szarościami, co o tym sądzicie?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
szary do mnie nie przemawia .. wiesz powinnaś wziąć różne kolory i przykładać do sofy i patrzeć z czym się nie gryzie .. tylko pamiętaj żeby rożne odcienie patrzeć
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
nie dokładałabym jeszcze jednego koloru
nie kupuj już żadnych pomarańczowych dodatków tylo brązowe i beżowe, najwyżej w różnych odcieniach na kanapę położyłabym duuużo poduszek to może by to trochę stonowało ten kolor... (jeśli zdjęcia to raczej w sepii, nie ma co dokładać tu kolejnego koloru tylko zrobić coś z tym co jest )edit: przyjżałam się zdjęciom, jednak mebelki masz bardzo fajne :ehemm: może jednak zdecydujesz się na przemalowanie tych pomarańczowych ścian? dzień roboty a będzie ci dużo łatwiej i przyjemniej
Edytowane przez ..::anvastra::.. Czas edycji: 2009-07-09 o 11:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

?)

oprócz tego - jak już wspomniano - kompletnie nie pasują te pomarańczowe zasłony, jeżeli nie masz pieniędzy na zmianę, radzę zostawić sama firankę, a jeżeli będziesz coś w przyszłości kupować to żaluzje drewniane koloru ciemny brąz.

)