![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jak go zdobyć,poradźcie :)
Witam
Dziewczyny , mam nadzieję ,że mi coś poradzicie. Sprawa dotyczy faceta , który bardzo mi się podoba.(Ja mam 19 lat, on 22) Znam go jedynie z widzenia , wiem jak ma na imię , w jakim towarzystwie najczęściej przebywa , gdzie mieszka i na tym moja wiedza na jego temat się niestety kończy....... Widujemy się bardzo często ,gdyż mieszkamy niedaleko siebie.. można by powiedzieć ,że ''po sąsiedzku" :P Wieczorami często można go spotkać na ławce ze znajomymi. Kojarzę jego wszystkich kolegów z widzenia , alee osobiście nie znam niestety nikogo.Nie muszę chyba pisać ,że chciałabym go poznać troszkę lepiej... no i tu jak się zapewne domyślacie zaczyna się problem.. Nie mam pojęcia , co mogłabym w tym celu zrobić... koleżanki nie potrafią mi nic za bardzo doradzić , także liczę na Waszą pomoc .. Mam nadzieje,że się nie zawiodę; ) pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak go zdobyć,poradźcie :)
Podejść i zagadać?
![]() Albo chociaż się uśmiechnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja po sobie wiem, że nie zdobyłabym się, na podejście i zagadanie, więc nie będę tego radzić. W sumie... cóż, całkiem nienajgorszym wyjściem by była próba sprowokowania go do tego, by to on podszedł, zagadał. Tak jak Dotka powiedziała - jakiś uśmiech, skinienie głowy... Żeby zauważył, że Ty zwróciłaś na niego uwagę
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a moze nasza klasa i "ooo witam prawie sąsiada" czy cos takiego:P
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
A po co dwa takie same tematy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
poszukaj go na naszej klasie :P
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
poprostu sie zaczac usmiechac do niego a jak juz bedziesz wiedziała ze to zauważył to kolejnym razem powiedziec poprostu czesc i odejsc
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jak go widzisz to usmiechaj się ładnie do niego
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No właśnie, jak Go mijasz to uśmiechaj się wyglądaj na pogodną, żeby wiedział że jesteś przystępna i sympatyczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Niestety , on nie ma konta na NK ani na innych tego rodzaju portalach, co dodatkowo utrudnia całą sytuację ; p
A temat założyłam po raz drugi tutaj bo trochę źle dobrałam kategorię , uznałam ,że tu lepiej pasuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
hehe ja Ci powiem ze mam podobny problem, tyle, ze on nie przesiaduje z kolegami na lawce na dworze i w ogole rzadko go widze.. latam z psem jak glupia i nic..;d to tez moj "sasiad", a ani na czesc nie jestesmy ani nic. tyle, ze ten "moj" raz mi powiedzial czesc, a ja nie odp (never mind....) i sie do mnie usmiechnal..
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Pozostaje Ci tylko pożyczyć od niego cukier, bo jest taki słodki, że na pewno ma zapas.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
powiedz mu cześć i się uśmiechnij tyle a potem się zobaczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co prawda mamy jednego wspólnego znajomego ,ale mój kontakt z nim nie jest najlepszy , jesteśmy tylko "na cześć" .. Wiem,że kiedyś mu się podobałam.. od czasu kiedy zaczęłam opowiadać mu o koledze ,w którym wtedy byłam zakochana ,zwyczajnie nie odzywa się do mnie , nasz kontakt znacznie się pogorszył.Żałuję,że tak wyszło ,bo teraz bardzo przydałaby mi się ta znajomość ![]() Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-08-07 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
hmm.. sama nie wiem czy sobie odpuscilam.. szczerze mowiac nawet nie ma co dzialac, bo nie ma jak.. Jak go nigdy nie ma;P nie no powiedzialam sobie, ze jak bedzie sam, to sie usmiechne i powiem czesc.. Tylko kiedy to bedzie, to nie mam bladego pojecia.. jak mu powiem i mi odpowie i sie odsmiechnie, to bede czekac na nast raz czy mi odpowie. Bo w koncu raz powiedzial, ale mialam sluchawki w uszach, a on to czesc powiedzial jak byl obok mnie a nie przede mna, takze bylam tak zaskoczona, ze nie odpowiedzialam..:P Potem go widywalam w parku czasami, bo chodzil na treningi, a ja tam z psem chodzilam. i sie wlasnie usmiechnal raz a ja sie odsmiechnelam. potem z kolega zmierzyl mnie wzrokiem i w sumie tyle. intensywnie sie patrzyl, jak byl te 2 razy z mama, a ja na miescie niedaleko;p ale dziwi mnie jego zachowanie, nie wiem co myslec. ale podoba mi sie, on jest w sumie niesmialy, nigdy go z laska nie widzialam, takze raz kozie smierc. ja tez wlasnie nie chce wyjsc na idiotke, dlatego czekam na okazje jak bedzie sam.
![]() tez mysle, ze powinnas sie usmiechnac, powiedziecc to czesc.. Jak nie odpowie raz czy dwa, nie odsmiechnie sie, to sobie mozesz dac spokoj. jak reakcja bedzie odwrotna, wtedy mozesz dzialac cos z tym "dawnym znajomym". ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz , często z koleżanką wieczorami spotykamy się o podobnych porach co oni i siedzimy naprzeciwko siebie..Oni nas już bardzo dobrze kojarzą ,zawsze ,gdy nas widzą patrzą się iii widać wyraźnie ,że obgadują ![]() ale nie mam pewności ,że poztywnie ; p Przy najbliższej okazji , mam zamiar skorzystać z rady , i poprzez uśmiechy i spojrzenia ,potaram dać mu do zrozumienia ,że jestem nim zainteresowana ... A Tobie radziłabym się przełamać , on już próbował zagadać -teraz Twoja kolei.. nie ma co się dziwić ,że teraz się nie odzywa , zwłaszcza jak jest nieśmiały.... Zapewne zraziło go trochę ,że go w pewnym sensie ''olałaś'' ; ) Daj znać , jak się sytuacja rozwinie ;-) Mam nadzieje,że u mnie też zacznie się coś dziać i będę z nim chociaż "na cześć" ![]() Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-08-07 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze go zrazilo, moze nie, ale potym czesc, nastepnym razem sie usmiechnal i ja rowniez sie do niego usmiechnelam. do cholery starszy jest, a na dodatek pilkarz, wiec moglby sie przelamac;p noo ja trzymam i za Ciebie i za mnie kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Piłkarz mówisz .. Już sobie wyobrażam jakie musi mieć ciało
![]() No skoro Ci powiedział 'cześć' , to zapewne chce nawiązać z Tobą znajomość :P Napewno mu się podobasz , jestem tego pewna .. Gdybyś nie była w jego typie , to by nawet na Ciebie nie spojrzał , zaręczam Ci ;-) Dla tego zaryzykuj , ii przy najbliższej okazji , spróbuj Ty zagadać , najlepiej zacząć właśnie od tego głupiego "cześć" .. Naciskać nie będę , bo wiem ,że łatwo gadać , trudniej zrobić .. zdobyć się chociażby na najmniejszy gest ![]() ![]() Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-08-11 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
haha, taki w moim typieee;d ciemne wlosyy, wysportowany, troche umiesniony, dosyc wysoki.. mrrrr
![]() wiesz, mnie odesłali do wątku wyraka- o nadinterpretacji. ;p cos tam jest, ze jak sasiad sie usmiechnie-to nie znaczy, ze mu sie podobasz... no taa...;d i tak, zrobie to! usmiechne sie i powiem czesc. Nic nie trace, a moge zyskac.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
a mnie zastanawia pewna sytuacja .. Otóż jak wracałam pewnego wieczora od koleżanki , on wraz z kolegami siedział na ławce .. Ja musiałam tuż koło nich przejść. Zaraz po tym , wyszłam z psem na spacer (zresztą jak zawsze o tek porze ) i ku mojemu zdziwieniu
![]() hehe i moja decyzja okazała się słuszna , bo spotkałam go raz jeszcze ;-) Wracał z kolegą ze sklepu.. Reakcja podobna , patrzył się na mnie , nawet odwrócił się za mną , wiem bo sama zrobiłam to samo ;-) ..Następnego dnia ,spotkałam go , gdy szłam z kolegą.. Jedyne co zrobił , to odwrócił się plecami , tak jakby mnie w ogóle nie widział .. Dla mnie osobiście to troszkę dziwne .. że jednego dnia wzbudzam u niego jakieś tam zainteresowanie , a drugiego dnia kompletna olewka ; / i jak tu go rozgryźć ...... eh Ciężki przypadek mi się trafił ; ).. "Nic nie trace, a moge zyskac." i tak 3maj , prawidłowe podejście ![]() Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-08-11 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Pewnie się powtórzę, ale ja w ogóle nie widzę innego wyjścia, jak zagadać prosto z mostu. Nie zdziałasz nic łażeniem wokól niego, bo naprawdę wówczas może Cię uznać za małolatę. Zagadaj o cokolwiek, zapytaj o głupią godzinę.
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
najpierw uśmiech powinien wystarczyć
![]() ja bym jednak popytała znajomych czy go nie znają, może jakoś dowiedz się w jakich clubach, pubach, dyskotekach bywa wtedy jest łatwiej, tańczysz blisko uśmiechasz się do niego i on bez krępacji może podejść i zatańczyć z Tobą bez zbędnych rozmów. kiedyś długo czaiłam się na kumpla ze szkoły (wiem łatwiejsza sytuacja) on nie zwracał na mnie uwagi, więc zaczęłam go prowokować gdy przechodził patrzałam się mu w oczy, uśmiechałam po paru dniach zaczął mi mówić cześć. później przez przypadek mieliśmy razem wf i szłam blisko niego i zaczęliśmy rozmawiać. jednak nic z tego nie wyszło bo zaczęłam kręcić z kimś innym ze szkoły potem z nim chodziłam więc szansa przepadła a kto wie co by mogło z tego wyjść.. hehe od września zaczynam na nowo prowokacje choć teraz już bedzię łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Czarnulka to ja mam właśnie podobnie. Też nie wiem o co mu chodzi, nie potrafię go rozgryźć. Jak jest sam, uśmiecha się, powiedział to cześć, patrzy się. A jak był z kolegą, a ja byłam w mini, to perfidnie zmierzył mnie wzrokiem od góry do dołu. I wlasnie wtedy, jak ja bylam w tej mini, a dzialo sie to w parku, widzialam, ze on idzie i jakos niezbyt chcialam kolo nich przejsc, to przeszlam przez trawe na inna sciezke, a on, ku mojemu zaskoczeniu, przeszedl rowniez na nia, tak, ze sie minelismy. Tego perfidnego zmierzenia mnie wzrokiem jednak nie moge zapomniec..;p
Wiesz, moze oni przy kolegach sie troche popisywali, odgrywali cwaniaka, ze ooo spojrzal sie za Toba, albo mnie zmierzyl wzrokiem. Tak samo jak Ty bylas z kolega, to nie wiedzial, myslal, ze moze dajecie cos ze soba, moze sie wstydzil przy tym chlopaku wlasnie sie usmiechnac czy cos, bo nie wiedzial na czym stoi...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja to nie wiem , czy coś z tego w ogóle będzie ... on jest taki ..nieprzystępny?To chyba właściwe określenie
![]() ![]() Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-08-10 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
nie no identyczna sytuacja! ;] Ten "moj" woli kolegow... I chociaz moglby wybierac w dziewczynach, nigdy chyba takiej nie mial i jakos go w ogole z dziewczynami nie widuje.
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ja też go nigdy nie widziałam sam na sam z dziewczyną.. Bo jak jest z kolegami, to czasami jakieś dziewczyny z nimi są .Także to nie jest takie łatwe jakby się wydawało .. że podejdę , zagadam i wszystko pójdzie ''gładko''' hehe ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
skoro wiesz, w jakim towarzystwie przebywa, to zapewne wiesz też gdzie
![]() jeśli będziesz na niego patrzeć, obserwować go, czasami się uśmiechniesz - zobaczysz, że zwróci na Ciebie uwagę. faceci przeważnie lubią odważne kobiety, które nie boją się zrobić pierwszego kroku - a takie powłóczyste spojrzenie, to już pierwszy krok;- ) ja poznałam mojego TŻ, z którym jestem od ponad 2 lat w klubie. siedziałam przy barze, obserwowałam parkiet - zobaczyłam go, zobaczyłam jak tańczy... spodobał mi się, więc zgasiłam papierosa, poprawiłam kieckę, podeszłam do niego, złapałam go za rękę i nazwałam "królem parkietu". chwilę potańczyliśmy razem, porozmawialiśmy, wymieniliśmy się numerami telefonu... i od tego momentu do tej pory jesteśmy razem;- )))) szczęśliwi:- )))) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Mieszkamy blisko siebie , także najczęściej można go spotkać na osiedlu
![]() Jeżeli chodzi o puby , czy kluby to za bardzo nie orientuję się gdzie bywa ,niestety.. Szczęściara ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;13687055]życzę powodzenia;- ))[/QUOTE]
Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.