![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
S.O.S., czyli nasze patenty w sytuacjach awaryjnych.
Każdy, kto wnikliwie czyta forum, wie, że aby osiągnąć zadowalające rezultaty w pielęgnacji ważne są 1. czas, 2. cierpliwość, 3. systematyczność 4. filtry
![]() Jednak w życiu bywa tak, że na godzinę przed randką, dzień przed ślubem, kwadrans przed egzaminem, konferencją, studniówką, balem u prezydenta, wyjazdem, tudzież innym wiekopomnym wydarzeniem ma miejsce sytuacja, która w naszych jaźniach w owych chwilach urasta do rangi tragedii narodowej np. złamany paznokieć, zacieki po samoopalaczu na nadgarstkach, krostka, zacięcie maszynką do golenia kostki, opryszczka, nagłe uświadomienie sobie posiadania tłustych włosów, kurzajka, nadmiar podkładu na twarzy, wzdęty brzuch, krzywe przycięcie grzywki, przeholowanie z fioletową płukanką do włosów etc. ![]() Proponuję w tym wątku zebrać sposoby na szybkie załatwienie tego typu problemów lub choćby ich częściowej redukcji. W takich chwilach kobieca inwencja nie zna żadnych granic. ![]() Nie założyłam wątku bezinteresownie, za tydzień mam ważną uroczystość, sukienka z odkrytym dekoltem i plecami, a na nich ni z tego ni z owego krostki i grudki podskórne. Za jakieś 2-3 dni chcę zacząć smarować się balsamem brązującym, a do tego czasu jak zagoić taką jakby gęsią skórkę z tych miejsc [obawiam się, że zapchał mnie nowy balsam]? Jeden z moich patentów - Gdy jeszcze chodziłam na solarium/smażyłam się w warunkach naturalnych - wysypka/uczulenie/opuchlizna, oprócz kefiru i lotionu after sun, szybciej schodziły po wypiciu szklanki wapna i posmarowaniu Hydrocortizonem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: S.O.S., czyli nasze patenty w sytuacjach awaryjnych.
Świetny pomysł! Nic w temacie mi póki co nie przychodzi do głowy, ale będę śledzić z zainteresowaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Aniu, Ty właśnie w wątku o peelingach domowych podsunęłaś mi patent na te moje plecy z papką sodową, dziękuję. Jeszcze dzisiaj wypróbuję i zdam relację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Podziękujesz jak zadziała, inaczej znikam z wizażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Jak nie zadziała to ja znikam z powierzchni ziemi, bo to impreza życia albo śmierci
![]() Po sodzie zaaplikuję Sudocrem, a na to wszystko jakiś nawilżacz, bo od kilku tygodni walczę i juz mi skóra schodzi lekko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
świetny wątek
![]() ![]() Problem - zacieki po samoopalaczu *sposób Justy - peeling, woda utleniona, krem do depilacji (ostrożnie) *dobrze namoczone, rozgrzane ciało, ostra rękawica, peeling, sok z cytryny - może być też koncentrat - czyli sok cytrynowy w butelce * peeling z gruboziarnistej soli i sok cytrynowy Problem - zbyt ciemne włosy po farbowaniu zabiegi szamponem przeciwłupieżowym - spieniony szampon trzymamy na włosach kilka minut Problem - cienie pod oczami *kompres z bławatka, lipy lub czarnej herbaty *masaż kostkami lodu *żel ze świetlikiem * makijaż korygujący - demo - http://www.physiciansformula.com/en-...akeupdemo.html (instrukcja - http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...39&postcount=2 ) Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2009-02-11 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie mam wielu takich patentów, ale coś się znajdzie
![]() Ekspresowe wyszczuplanie: Błotko Guam w wydaniu Rapida - błotko to "wyciąga" wodę z organizmu, swietnie wygładza skórę, a co najważniejsze - wyszczupla o 2-3 cm już przy 1-szym użyciu. Ekspresowe rozjaśnianie i wygładzania cery - maseczka aspirynowa - aspiryna + jogurt Profilaktycznie, konta niespodzianki : 2-dniowa kurcja Diacneal'em + Humektan ...... szybko niszczy już powstałe niespodzianki, spłyca je, co umożliwia nałozenie na nie korektora.... sprawia że nic w tym czasie nas nie zaskoczy Przedłużanie trwałości perfum - Balsam do ciała bezzapachowy, zmieszany z wybranym zapachem Malowanie paznokci "w biegu" - Wysuszacz lakieru Sally Hansen Quick Dry - lakier wysycha w ciągu 3 minut, mimo nałożonych 4 warstw ![]() ...to tyle narazie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Na złamany paznokieć: rozwarstwić chusteczkę higieniczną, pomalować paznokieć jedną warstwą lakieru, w miejscu pęknięcia przykleić kawałek chusteczki, odczekać i pomalować paznokieć drugą warstwą lakieru.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez CzarnaMaciejka Czas edycji: 2021-06-10 o 12:24 Powód: zły wątek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Może nie jest to związane z pielęgnacją, ale mój patent jest taki, iż przed ważnym wyjściem szykuje sobie kilka wersji stroju, z zakrytymi plecami, dekoltem itp.
![]() ![]() Edytowane przez kizia mizia Czas edycji: 2009-02-14 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto wspomniec,ze taka metoda nie jest polecana dla cer wrazliwych i sklonnych do alergii bo mozna sobie zafundowac niezle podraznienie. Wiem cos o tym,bo probowalam takiej kombinacji daawno temu ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ale extra wątek
![]() Spierzchnięte usta - po umyciu zębów delikatny masaż szczoteczką i ewentualnie peeling miodem Na przetłuszczone włosy - talk albo mąka ziemniaczana henna na brwiach wyszła za ciemna przemywamy brwi wodą z mydłem, bądź kremem do golenia. Najlepiej jeśli do tego celu używamy wacika. (jest sposob jeszcze z wazeliną, ale mi nie pomógł) przed samoopalaczem zawsze peelinguj skórę ![]() to samo na łuszczenie się skóry ogólnie przed imprezą fajnie jest zrobić peeling choćby twarzy - będzie gładsza, nie będzie skórek, które lubią się uwidocznić po nałożeniu podkładu. Nie mamy rajstop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
fajny wątek i dobre rady
![]() Po szybkiej depilacji nóg, np. rano przed wyjściem, stosuję krem Veet przeciw wrastającym włoskom, choć jak dla mnie lepszy jest do łagodzenia podrażnień, skóra jest gładka, niezaczerwieniona i znikają czerwone krostki [mam dość wrażliwą i suchą skórę..] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja polecam taką fryzurę, gdy:
*nie zdążyło się umyc głowy przed imprezą/wyjsciem ![]() *głowę się umyło, wymodelowało, ale oklapła od nadmiaru, pianki/lakieru i nie ma czasu na ponowne mycie ![]() fryzura banalna ![]()
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy Edytowane przez atenaz Czas edycji: 2009-02-18 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, co to jest za maseczka,o której pisała Psyche:
Ekspresowe rozjaśnianie i wygładzania cery - maseczka aspirynowa - aspiryna + jogurt Jak ją wykonać, w jakich proporcjach i jak stosować? Mam jeszcze pytanie co do sytuacji awaryjnych: czy zna ktoś sposób na czerwone krostki, które wychodzą mi zawsze po goleniu i każdej depilacji? Jak się ich szybko pozbyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na krostki niestety nie mam sposobu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Na krostki najlepszy będzie tonik z BHA albo z AHA. Ja stosuję po depilacji i następnego wieczoru i jest ok- krostek dużo mniej, włoski nie wrastają. Kremy z dużym stężeniem mocznika też są niezłe.
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Psycha, wielkie dzięki za skierowanie do wątku. Spróbuję i napisze, czy pomogło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
gdzie można kupić ten olejek?? ile kosztuje??
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cod o toniku to polecam albo samemu zrobić, albo zamówić zestaw na Biochemii Urody ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Na krostki jest jeszcze Sudocrem dobry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Na tłuste włosy
nałożyłaś zbyt wiele odżywki wysuszyłaś już włosy a tu trzeba wyjść umyj samą grzywkę nikt nie zauważy ![]() Nie masz odpowiedniej barwy pomadki na wyjście Na lekko pokremowane usta nanieś cień do powiek w kolorze jakim byś chciała i muśnij błyszczykiem ![]() Dziura w rajstopach Wiem wiem stara jak świat porada ![]() ![]()
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Biochemię poznałam właśnie tutaj, na wizażu - spróbuję kupić coś fajnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Skoro największe (czyli 50%) to w takim razie mocznik nie sprawdza się u Ciebie w przypadku krostek i nie ma co testować innych kremów z nim - w takim razie radze spróbować tonik z BHA albo AHA
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
poprosze o dokladniejsze wskazowki
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Rozczesujemy włosy,
przy pomocy dużego pędzla do makijażu posypujemy włosy mąką - niewielką ilością - DOKŁADNIE szczotkujemy, układamy - a wieczorem myjemy ![]() Maseczka majonezowa do suchej skóry - majonez nakładamy na buzię i trzymamy 20 minut - zmywamy ciepłą wodą ![]() Tu warto zajrzeć - http://www.wegetarianie.pl/mod-CMpro...scope-all.html http://uroda-iga.bloog.pl/?ticaid=678bd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Relyah ma rację - najlepszy znany mi sposób na czerwone kropki, krostki, wrastanie, podrażniania i pieczenie po depilacji to Sudocrem/Linomag. I jak pięknie wygładza.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() inny sposob na tluste wlosy (dlugie lub poldlugie) przed nieplanowanym, naglym wyjsciem to zaczesanie ich gladko do tylu (kok lub kucyk)... ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
jeszcze inny sposób na tłuste włosy, gdy nie można ich umyć: ubite białko nałożyć i rozczesać
![]() Co zrobić w sytuacji: wstajecie rano, dziś wielka impreza/randka, na której bardzo wam zależy, a tu na waszej twarzy pojawia się wielki, czerwony wyprysk - co robić, aby do wieczora znikł, a przynajmniej nie był widoczny? Edytowane przez becia99 Czas edycji: 2009-02-22 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.