![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jakie autko?
Szukam samochodu tak do 60 tys. maksymalnie, i raczej nie z tych typowo miejskich. Lubię ostrzejszą jazdę (te wszystkie szowinistyczne uwagi doprowadzają mnie do szału,to nieprawda, że każda baba jeździ jak łamaga, 40 na godzinę :/), więc przydałby się jakiś lepszy silnik. Mogłybyście coś polecić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie autko?
hmm do 60tys sporo autek ciekawych by się znalazło
![]() fajnie jakbyś tylko określiła czego mniej-więcej szukasz - czy benzyna czy diesel, jakie minimalne wyposażenie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Honda Civic Type S
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie musi być diesel, ale jeśli benzyna, to na pewno więcej niż 90 KM
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
w 60tys chyba się nie zmieści
![]() ale fakt, jest ładna ![]() Cytat:
![]() tata jeździ Kia Sorento od 4 lat i na awaryjność w ogóle nie narzeka http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2377270 - kia ceed (fajnie prezentuje się w wersji 3drzwiowej) pisałaś o fiacie, przejrzałam allegro i też coś by się znalazło ciekawego ![]() http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7714928 - nowy fiat bravo, nie taki zły, choć nie powala ![]() http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8320545 - nowe leonki też są całkiem niezłe moim zdaniem, choć dodałabym mu parę koni ![]() cenami nówek z allegro można się sugerować ale tak czy siak w salonie dowiesz się dokładniej - wszystko zależy jakie sobie wybierzesz wyposażenie ![]() ![]() przejrzyj może allegro, podaj linki aut które wpadły Ci w oko - a może ktoś doradzi czy warto kupić czy nie ![]() powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hondę kupisz do 60 tyś, ale używaną kochana... autko boskie... 140 koni jeju jeździ ponad 2 stówy, a jaki dźwięk silnika... mmm tez kocham sobie driftować dlatego mam starą renówkę i mogę się nią tłuc ile wlezie. Osobiście choruje na Opla Insignię, ale się w 100 tyś nie wyrobię ;-p
Ale z niższej półki polecam Opel Vectra 5 DR 1.9 CDTI ma dopalenie :-D Mazda 6 exclusive, ale to drogie auta.... :-( Peugeot 308 ujdzie bo ładny, taki kobiecy i do 60 tys nowy i ewentualnie nowy ford mondeo :-D sąsiad taki ma i jest miodek :-] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
moze Cadillac?
http://otomoto.pl/cadillac-bls-1-9-d-C8564496.html
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
justinkax, mi zależy na nowym autku... To bravo, do którego podałyście link jest całkiem ok, może tylko kolor bym zmieniła na czerwony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
zmieści, tylko silnik będzie mniejszy
![]() zobacz tutaj: http://www.fiat.pl/index.php?pid=112&id_model=23 jest cennik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Podróżniczka
|
Tylko nie fiaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie, dlaczego? Dynamic 1.6 105 KM kosztuje niecałe 62 tysiące, tyle jeszcze dołożyć można. moniczorek, czemu nie fiaty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
bo fiaty, to nie są dobre samochody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
zdecydowanie nie. juz lepiej kupi lekko uzywany innej marki moim zdaniem ale co kto woli
![]() |
#15 |
in love with life
|
Do 60 tys. znalezc naprawde dobry samochod nie bedzie wcale tak latwo. Honda civic jest sliczna ale kosztuje wiecej. Ja mam nowego focusa, swietny samochod, polecam. Ale mam diesla, a tobie przydalaby sie pewnie benzyna, jesli chcesz 'szybciej' jezdzic. Moze idz do Kii. Kia ma gwarancje 7 lat i samochody sa calkiem niedrogie. Do 60tys znajdziesz cos spokojnie. Sama bylam w kii jak szukalam czegos dla siebie, ale Focus tak mnie urzekl, ze niestety z Kia nic nie wyszlo.
ps. ja osobiscie lubie fiaty (sama mialam seicento przed fordem i bylam zadowolona) ale znam sporo osob ktore nie znosza tej marki, nie wiem w sumie czemu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
in love with life
|
Moze Ford gowno wort, ale jezdzi sie jak Lord :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() e tam, wcale nie takie zle ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
No to jesteś jedną z niewielu osób, która ma jakiś argument na nie ![]() ![]() Ale jak wiadomo, wszystko zależy jak się trafi, można trafić na Mercedesa, który więcej spędzi w serwisie niż na drodze i na Fiata 126p (akurat ten skrajnie psujący się Fiat pasuje mi do tego porównania ![]() ![]() I przypomniało mi się się: Ford gowno wort a Fiat jego brat ![]() ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2009-05-07 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
in love with life
|
heh dopiero po czasie zczailam twoj rym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezdzilam chwile nim, jakos tak dziwnie ![]() a co do reszty to masz racje. Mnie np. bardzo podoba sie Ford Escalade, w USA pelno ich na drogach, ogolnie Fordow, a podobno nie sa dobre. Wiec to tez roznie jest.
![]() |
![]() |
#22 |
in love with life
|
Ja tam uwielbiam swoje autko, wcale nie jest gorsze od innych.
A poza tym bardzo dobrze wiem, ze wybor samochodu to nie jest kupno sukienki w sklepie, wiec rozumiem to zastanawianie sie i rozwazanie. w koncu samochodu nie kupuje sie na jeden sezon tak jak sukienke. Moim zdaniem najlepiej przejsc po kilku salonach i spytac o to, co maja w ofercie oraz o ceny. Warto zwrocic uwage na to, ze czasami juz w ramach ceny dodawane sa rozne dodatki (np moja mama kupujac Peugeota dostala w salonie alufelgi w komplecie i nie trzeba bylo za nie dodatkowo placic). Sporo dealerow jest tak madrych ze te 'dodatki' czesto i tak placi klient bo sa one w cenie ale wlasnie po to porownuje sie ceny. Czasem niektorzy dealerzy daja komplet opon na zime i na lato. To tez trzeba wziac pod uwage, bo wydatek na dobre opony to nie sa grosze. A poza tym najwazniejsze jest zeby kierowcy podobal sie jego samochod. Wiec jesli tobie sie cos podoba to nie wazne co mysla mama, tata i chlopak. I tak sporo zalezy tez od egzemplarza. Przeciez zdarza sie, ze 2 osoby kupia taki sam samochod i jedna przejezdzi 10 lat i nie bedzie wiekszych napraw a druga bedzie ladowala w serwisie co kilka miesiecy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Też uważam, że wybór samochodu wymaga przemyślenia sprawy od A do Z i to sporo zachodu jest. A co do fiatów i fordów, to możecie mi konkretnie powiedzieć, co jest w nich nie halo? Chodzi mi o konkrety typu usterki, możliwości silnika itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie rzecz biorąc uważam, że nic w nich nie jest "nie halo" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
in love with life
|
Moge sie wypowiedziec troszke na temat Fordow i Fiatow. Jesli chodzi o fiaty to mialam tylko Fiata seicento (maly samochodzik, ale ile przezyl
![]() ![]() Co do Fordow to mojego Focusa mam dopiero od 1,5 roku. Tez nowy. Wiadomo, ze o nowym samochodzie nie mozna duzo powiedziec, bo sie nie psuje. Ale stanal mi raz na trasie (za granica) i odcholowali go do warsztatu i na gwarancji wymienili pompe paliwa. Przy czym twierdzili, ze to sie czasem zdarza, ze pompa jest wadliwa i nie zalezy to od marki tylko generalnie, wiec rownie dobrze mogloby sie zdarzyc w kazdym innym. Najwieksza zaleta mojego focusa jest spalanie ![]() Z Fordow moge polecic nowa Fieste. Widzialam w salonie, jest przesliczna i kosztuje 53tys zl, 82KM, benzyna, 4/5 drzwi. No i Kia Cee'd. Ja sie zastanawialam nad tym samochodem. Kosztuje wlasnie kolo 60tys zl., 1,6 benzyna, 126KM, 4/5 drzwi. Za Kia przemawia to, ze ma 7letnia gwarancje i dealerzy czasem oferuja do samochodu pakiet ubezpieczeniowy OC/AC/NW w dosyc atrakcyjnej cenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może trafiliśmy kiepską partię, ale z flotowego doświadczenia - nie kupiłabym go dla siebie... Za to Hondeczkę bym wzięła jak najchętniej, uwielbiam Hondy ![]() Obiecałam sobie, że jak nauczę się jeździć porządnie to ją sobie kupię Edytowane przez Ptysio5 Czas edycji: 2009-05-10 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
in love with life
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Mam starszą skodę (a wręcz dość starą, 1996r.
![]() ![]() Co do Kii, to do mnie nie przemawia fakt, że jak już samemu trzeba naprawiać, to jest problem z częściami, przynajmniej do tych starszych. Sąsiedzi TŻa mieli, jak jakąś totalną pierdołę (nie pamiętam dokładnie co to było, ale nic wielkiego) chcieli naprawić, to części musieli ściągać z serwisu, bo nigdzie nie szło kupić, a że samochód bez gwarancji i nie pierwszej młodości, to nie był to zbyt opłacalny interes, ale jeśli chcieli sprzedać, to musieli to zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
in love with life
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.