|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jaka piosenka na egzamin? - Pedagogika AP
Witam
![]() Jednym z etapów postępowania kwalifikacyjnego na studia niestacjonarne (kierunek: Pedagogika Przedszkolna i Wczesnoszkolna)jest: "Kandydat rozwiązuje 32 zadania odtwarzane z taśmy magnetofonowej, które sprawdzają poczucie rytmu, tempa, słuchu melodycznego oraz pamięć muzyczną, a także intonuje wybraną przez siebie piosenkę. " Jaką piosenkę proponujecie? Myślę że z uwagi na to, jaki to jest kierunek, dobra będzie jakaś dla dzieci? Którą piosenkę Wy byście wybrały? ![]() Będę wdzięczna za propozycje ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaka piosenka na egzamin? - Pedagogika AP
Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2009-05-04 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
ja wybrałabym piosenki młodej Natalii Kukulskiej
a swoją drogą ciekawy egzamin na studia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ooo tez jestem właśnie ciekawa.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
prostą, melodyjną, łatwo wpadającą w ucho - taką, którą jest w stanie zaśpiewać każdy
zdecydowanie odradzam popisy wokalne to nie akademia muzyczna, nie wybrałabym też chyba hitu z bajki proponuję poprzeglądać stare książki do muzyki, śpiewniki dla dzieci
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat ze strony AP: "Dodatkowo wszystkich kandydatów obowiązuje sprawdzian praktyczny predyspozycji muzycznych oraz dykcji (poprawności wymowy). Kandydat rozwiązuje 32 zadania odtwarzane z taśmy magnetofonowej, które sprawdzają poczucie rytmu, tempa, słuchu melodycznego oraz pamięć muzyczną, a także intonuje wybraną przez siebie piosenkę. Sprawdzian ma charakter kwalifikacyjny. Negatywny wynik sprawdzianu powoduje niedopuszczenie do dalszej części postępowania kwalifikacyjnego."
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Kukulska, Fasolki. Nie wybrałabym dobranockowej piosenki, znajomość piosenek dziecięcych powinna nieco ponad to wybiegać
![]() Znów pusty dom, nie wiem, gdzie wszyscy są, znów podbiegi do swych ważnych spraw. inny ktoś ma siostrę, brata czy psa, a ja tylko marzenia mam... Gdy ładny sen wcale nie spieszy się, aby coś ciekawego mi śnić, wtedy z najdalszych stron mrugnie gwiazdka - to on! widać tęskni i chce ze mną być! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
moje pracowe dzieci (przedszkolaki) ostatnio opanowywyują piosenkę Dłonie Majki Jeżowskiej - może coś z jej repertuaru? i według mnie nie powinna to być żadna piosenka z bajki, ani żadna piosenka w stylu jadą misie czy jedzie pociąg
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Pamiętam z zerówki taką piosenkę
"Słoneczko nasze rozchmurz buzie...bo nie do twarzy ci w tej chmurze...słoneczko nasze rozchmurz się, maszerować z tobą będzie lżej..." Tam chyba jakieś zwrotki też są...ale melodia prosta, słowa też...tekst przyjemny ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na czym polegają te zadania ? A na wczesnoszkolną jest też egzamin wymowy. Nie wiesz może, jak to wygląda ? ![]() A co do piosenki, może Fasolki - Bursztynek ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
niekoniecznie musi byc piosenka dla dzieci- oni nie patrza na tekst, tylko na to, czy masz poczucie tempa, sluch....
ja spiewałam Teksańskiego (HEY) a moja przyjaciołka Fantazję czy to jest jedyny egzamin jaki masz? za moich czasów byl jeszcze logopedyczny i z rysunku.... hehe tylko ze ja na resocjalizację szłam...ale egzmain wszystkie specjalnosci mialy taki sam Vivelith pewnie Ci o logipedyczny chodzi, wiec zalezy...moga kazac Ci przeczytac wiersz, kazac przeczytac ciąg trudnych wyrazów lub tylko spytac o zainteresowania, i takie inne, zeby z zToba pogadac i w trakcie wywnioskowac czy nie masz wady wymowy- wiadomo, pedagog, nauczyciel nie powienien takowej miec
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-05-04 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie zależy na jakiej uczelni. W Rzeszowie jest jeszcze egzamin właśnie z wymowy, plastyczny, no i piosenka. A ten z rysunku to jak wyglądał ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten z rysunku ciagle doskonale pamietam, masz napisane dwa tematy na tablicy, i jeden musisz przedstwic w postaci rysunku za pomocą ołówka a drugi za pomoca kredek tych specjalnych. o czym trzeba pamietac: nie patrza tu tez na zdolnosci!!! ja nie umiem ladnie pisac, a co dopiero rysowac, patrzą na przekaz, tematy z reguły nie sa łatwe i jednoznaczme, wiec trzeba miec ..POMYSŁ- to on jest oceniany przede wszystkim i jakies metaforyczne przedstawienie. Ja miałam czarno biały rysunek- Nowa Matura a kolorowy- Młodości dodaj mi skrzydeł tematy dla wszystkich są takie same
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaaaaaaa sory, że Cię tak wykorzystuje ![]() mam jeszcze jedno pytanie. Z tą piosenką, śpiewałaś Hey'a. A te dodatkowe zadania ? ![]() Interesuje mnie ten kierunek, a w necie niby są informacje, ale takie "suche". Ja wole te z życia wzięte, od osób, które zdawały już. :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, piosenke mialam hey'a, ale niektore osoby musialy np TYLKO wyklaskac rytm, albo zaspiewac melodie, która uslyszaly zagraną na pianinie- atmosfera jest superowa wiec nie ma sie co stresowac ![]() pozniej logopedia- ja mialam zwykla rozmowe o zainteresowaniach, moim liceum ....ale jak juz wyzej napisalam inne osoby mialy przeczytac wierszyk, liste trudnych wyrazów...chodzi o wyeliminowanie wady wymowy no i rysunek- o nim juz wiesz.. ![]() wydaje sie proste, ale duzo osob oblewało te egzaminy. Jesli oblejesz ten egzamin to pozniej NIE MASZ PRAWA pisania odwołania. co innego, jesli nie dostaniesz sie bo masz za niska srednia- odwołanie przyjmą. a pozniej nagorsze- kwalifikacje na podstawie ocen jest sie ciezko dostac (jak ja zdawalam bylo 18 osob na miejsce) ale...pozniej juz jest milo i przyjemnie, zalezy jaka specjalizacja, ale ogolnie nie jest źle ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jest jakiś określony czas na ten egzamin z rysunku? Dzięki wielkie za odpowiedzi. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma za co ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze raz dzięki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.