|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odrosty i zniszczone włosy kilka pytań...
Kiedyś nie podobał mi się mój kolor włosów więc go zmieniłam i od tego czasu wciąż je farbuje bo odrosty są straszne. Przez to wszytko moje włosy są bardzo zniszczone i suche czytałam już wiele o regeneracji i mam zamiar ruszyć z tym pełną parą i nie chce ich więcej farbować. Mam takie pytanie ile należy skrócić włosy żeby moża było odbudować ich strukturę ?? Co mogę zrobić żeby odrosty były mniej widoczne ?? Czy np nakładanie szamponu na kilka myć dopóki nie odrosną mi moje włosy nie będzie ich bardziej niszczyć?? Jeśli nie to jakej firmy szampony są warte polecenia ?? Z góry dzięki za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odrosty i zniszczone włosy kilka pytań...
hmm ja na twoim miejsu pomalowalam bym jakims castingiem ale kolorem zblizonym do naturalnych i porzadnie je regenerowala + podciecie wlosow u dobrego fryzjera polecam strzyzenie rozgrzanymi nozyczkami, zakup na allgero np ampulek takich jakich uzywaja fryzjerzy jakis dobry szampon polceam kadus do zniszczonych, odbudowalam moje od 4 lat malowane, rozjasniane, dekoloryzowane, prostowane codziennie wlosy, jakis wax, olejek rycynowy jakies serum na koncowki lub jedwab(polecam joanny) nie meczyc suszarka itp i np kallos mleczny(uwielbiam go). a zeby nawilzyc wloski polecam olej kokosowy i domowe maseczki, ale nie tez nie przesadzac nie za duzo na wlosy nie wszytsko na raz zeby nie byly obciazone i przy zniszczonych nie radze cieniowac wlosow uwydatnia to bardzo ich suchosc itd
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
l
Edytowane przez mrowkan Czas edycji: 2009-05-20 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Castingi wychodza zawsze bardzo ciemno wiec ciemny blond wyszedlby moze podobnie jak na ostatnich fotkach. Mnie castingi pokrywały zawsze pasemka z tym ze troszke dłuzej trzymałam, ale na pasemkach rozjasnianych na blond ciemniejsza farba szybciej bedize sie wymywac, teraz maluje czernia i praktycznie po 3 tygodniach pamłu widze brazowy odcien a ja musze miec czarniutkie
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no ja niestety też moje włoski maltretuje okropnie (co prawda nie prostuje ich codziennie, jak np siedzę w domu - to po co, nawet nie suszę ich suszarką), ale mam włoski rozjaśniane z ciemnego blondu na jasny, także co jakiś miesiąc, półtora muszę fundować im kolejne rozjaśnianie odrostów... biedne...ale stosuję jedwab w płynie, odżywki itp. także próbuję, by wyglądały jak najlepiej - niedawno nawet fryzjerka się zdziwiła, że moje włoski są w dziwnie dobrym stanie, skoro tyle przeszły...
chciałam kiedyś powrócić do naturalnego koloru, zafarbowałam je na średni blond, sporo włosów obcięłam, ale kolor szybko się spłukał, i źle mi było w ciemnych włoskach - także niestety, jestem skazana na blond... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.