|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Dziennikarstwo czy ekonomia???
s
Edytowane przez liptonIceBear Czas edycji: 2012-11-21 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziennikarstwo czy ekonomia???
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Ja na Twoim miejscu szłabym raczej na dziennikarstwo, później specjalizacja PR lub coś takiego i mogłabyś robić to, co lubisz, przynajmniej tak mi się wydaje. Nie wiem czy po licencjacie na dziennikarstwie mogłabyś się przenieść na mgr na ekonomię, ale to by było trochę dziwne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
ja bym poszła na ekonomię. dziennikarzem można być i bez studiów dziennikarskich, można je ewentualnie zrobić podyplomowo w 2 lata.
ciężko powiedzieć co jest bardziej przyszłościowe. bardzo dużo zależy od miasta, w którym będziesz szukać pracy. jeśli chodzi o ekonomię to wiem, że w Warszawie nie ma większych problemów ze znalezieniem po niej pracy (w końcu mieści się to cała masa korporacji, banków, instytucji państwowych itp. gdzie ekonomiści są potrzebni), ale z tego co słyszałam, w małych miastach jest już problem ze znalezieniem pracy po ekonomii. podejrzewam, że z pracą po dziennikarstwie jest tak samo. w dużych miastach są rozgłośnie radiowe, telewizja, całe mnóstwo gazet i tam z pracą jest lepiej niż w mniejszych miastach. zastanów się co Cię najbardziej interesuje- w końcu te kierunki różnią się sporo między sobą. ekonomia to w dużej ilości matematyka. dziennikarstwo z kolei wymaga na pewno sporej kreatywności. pomyśl w czym jesteś lepsza i dokonaj sama wyboru, nie patrząc na to po czym znajdziesz lepszą pracę, bo gdy skończysz studia sytuacja na rynku może być już inna. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
na Twoim miejscu wybrałabym ekonomię. Według mnie po tym masz dużo więcej możliwości nawet gdyby się okazało w trakcie studiów, że zmieniły Ci się zainteresowania. Jeśli interesuje Cię reklama to chyba bardziej kierunek zarządzanie...
A po dziennikarstwie, no cóż, nie wiem, bo nie studiowałam tego kierunku, wydaje mi się, że możliwości są dosyć okrojone. Ja jestem po finansach i zdecydowanie polecam kierunki ekonomiczne. PS wiem, że są takie szkoły np. Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna, gdzie można połączyć obydwa Twoje zainteresowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.