|
Notka |
|
Artyku³y i newsy Dyskusje o artyku³ach i newsach zamieszczanych na naszym portalu. |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
(ro)BOT
Wiadomo¶ci: 25 437
|
100 Years of Beauty: zobacz jak zmienia³y siê trendy urodowe w Iranie
Widzia³y¶cie 100 Years Of Beauty? Autorzy tego s³ynnego filmiku postanowili przygotowaæ cykl filmów prezentuj±cych zmiany trendów urodowych w ró¿nych krajach na przestrzeni 100 lat. Na pocz±tek Iran. Obejrzyjcie koniecznie! czytaj wiêcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 923
|
Dot.: 100 Years of Beauty: zobacz jak zmienia³y siê trendy urodowe w Iranie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 177
|
Suuper
![]()
Mam Jasna mleczna karnacje (ró¿ano-be¿owa chlodna) typ Królowa Sniegu,Snie¿ka.Szukam podkladu w odcieniu"Ecru ",badz Czysty be¿(jasny)+ ró¿. I pudru kompaktowego ,niepostarzajacego w odcieniu "Ecru".do skory mieszanej dajacy wykonczenie miekkie,nie plaskie,nie twarde. |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 123
|
A czy która¶ z Was mo¿e wie, bo ja siê totalnie nie znam, dlaczego nagle od lat 80-tych nast±pi³ powrót do przykrywania g³owy?
To by³y jakie¶ polityczne wydarzenia czy to tylko kwestia mody? |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 58
|
Poprzez zmiane wladz i ich dzialan Irak w latach 80tych przestal byc krajem laickim. Stad chusty ;-)
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 246
|
Iran, nie Irak!
W 1979 mia³a miejsce rewolucja islamska i od tej pory zakrywanie ca³ego cia³a + w³osów jest obowi±zkowe, a niedostosowanie siê grozi ch³ost±. Dotyczy to te¿ cudzoziemek - podczas pobytu w Iranie musia³am nosiæ d³ugie spodnie, tunikê z d³ugimi rêkawami i oczywi¶cie chustê. Co ciekawe, Iranki s± czêsto cudnie wystylizowane (w ramach mo¿liwo¶ci), bardzo eleganckie, "zrobione" i, szczególnie w du¿ych miastach, coraz ¶mielej zsuwaj± chustki na ty³ g³owy. ¯e s± piêkne, to widaæ na filmie. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Mam Jasna mleczna karnacje (ró¿ano-be¿owa chlodna) typ Królowa Sniegu,Snie¿ka.Szukam podkladu w odcieniu"Ecru ",badz Czysty be¿(jasny)+ ró¿. I pudru kompaktowego ,niepostarzajacego w odcieniu "Ecru".do skory mieszanej dajacy wykonczenie miekkie,nie plaskie,nie twarde. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Takie dziwne te zwyczaje z ta chlosta
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 123
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 923
|
Cytat:
Ja muszê z ciekawo¶ci poszukaæ jak wygl±da³a moda przed rewolucj±. I co im siê nagle sta³o, ¿e monobrew ju¿ passe? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Mam Jasna mleczna karnacje (ró¿ano-be¿owa chlodna) typ Królowa Sniegu,Snie¿ka.Szukam podkladu w odcieniu"Ecru ",badz Czysty be¿(jasny)+ ró¿. I pudru kompaktowego ,niepostarzajacego w odcieniu "Ecru".do skory mieszanej dajacy wykonczenie miekkie,nie plaskie,nie twarde. Edytowane przez ORIENT Music Czas edycji: 2015-02-26 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kraj jest naprawdê bardzo ciekawy i piêkny
![]() Ludzie serdeczni i go¶cinni, bardzo bezpiecznie. Je¶li bêdziecie mia³y kiedy¶ okazjê, to polecam z ca³ego serca. Ogl±da³am kiedy¶ ten film na festiwalu, zdaje siê. Islam jest w niektórych kwestiach bardzo nowoczesny (zmiana p³ci, in vitro), a w innych - szkoda gadaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
Iranki to piêkne kobiety. Fascynuje mnie taki typ urody. To jak sie ubieraj± i maluj±. Bardzo m±dre kobiety i zazwyczaj ¶wietnie wykszta³cone.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mam znajoma Iranke ,przesympatyczna serdeczna zawsze bardzo ladnie ubrana ,ubrania dobrych firm,ladny makijaz pasjuacy do typu urody.
Mam Jasna mleczna karnacje (ró¿ano-be¿owa chlodna) typ Królowa Sniegu,Snie¿ka.Szukam podkladu w odcieniu"Ecru ",badz Czysty be¿(jasny)+ ró¿. I pudru kompaktowego ,niepostarzajacego w odcieniu "Ecru".do skory mieszanej dajacy wykonczenie miekkie,nie plaskie,nie twarde. Edytowane przez ORIENT Music Czas edycji: 2015-03-11 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.