|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Punkciki czyli weight watchers - czy ktoś stosuje albo chciałby spróbowac?
Jak w temacie - czy ktoś stosuje / stosował Weight Watchers zwaną też dietą punktową? Albo ma ochote postosować?
Zakładam nowy temat bo moje wypowiedzi po pewnym czasie zginęły w wątku diet ogólnych mających na celu zrzucenie ok 10kg. Z góry uprzedzam że tu naprawdę trzeba liczyć a nie szacować na oko czy mniej więcej się zjadło prawidłową ilość kalorii. Może trochę o diecie - dla niewtajemniczonych. Dieta ta czasami jest określana jako dieta dobra dla zdrowia gdyż uczy prawidłowych nawyków żywieniowych, dostarczania organizmowi wszelkich niezbędnych składników. Często używa się określenia "plan żywieniowy" ![]() Każdy zjedzony pokarm przeliczamy na punkty. Każda osoba stosująca tą dietę otrzymuje swoją własną indywidualną ilość punktów do zjedzenia dziennie, obliczoną na podstawie płci, wieku, wagi, celu, trybu życia. Plusem tej diety jest to że tak właściwie nie ogranicza nas ona w spożywaniu naszych ulubionych pokarmów jakoś szczególnie restrykcyjnie. Wszystko jest kwestią tego czy zmieścimy się w punktach. Dodatkowo nie powoduje efektu jojo, ponieważ właściwie można ją potraktować jako nowy styl żywienia i odżywiać się tak cały czas jedynie zwiększając nieznacznie liczbę spozywanych punktów w celu utrzymania wagi. Ja osobiście jestem z niej zadowolona, chciałabym ją kontynuować i szukam wsparcia ![]() Minusem jest to że - jak juz pisałam - trzeba liczyć liczyć i jeszcze raz liczyć. Dodatkowo nauczyć się komponować jadłospisy wg pewnych zasad. Nie ma ich na szczęscie wiele. Chudnie się raczej powoli, ale zauważalnie. Jeśli proces chudnięcia zwalnia albo zatrzymuje się, jest "koło ratunkowe" w postaci planu na rozruszanie przemiany materii. Jeśli ktoś jest chętny to zapraszam, podam wtedy dokładne zasady ![]() Albo umieszczę kilka przykładowych jadłospisów, może kogoś to zachęci. Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Punkciki czyli weight watchers - czy ktoś stosuje albo chciałby spróbowac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Punkciki czyli weight watchers - czy ktoś stosuje albo chciałby spróbowac?
zagapiłam się
![]() okej dołączam do istniejącego, dziękuje za linka proszę o zamknięcie albo usunięcie |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zamykam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.