|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
kupownie książek przez internet
Czy macie może jakieś doświadczenia z księgarnią internetową www.wysylkowo.pl ? Jaki jest czas realizacji zamówienia i czy nie przedłużają go sztucznie? I w ogóle jeśli możecie polecić jakąś księgarnię internetową (poza merlinem, bo tam akurat nie ma tego czego szukam)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: kupownie książek przez internet
Moja mam jest członkiem klubu Świat Książki i może zamawiać również przez internet. I jest zadowolona. www.swiatksiazki.pl Ale poniewaz to jest klub, to nie wiem, czy moja odpowiedz Cie usatysfakcjonuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Poza merlinem, regularnie zamawiam w nepo.pl - to księgarnia przede wszystkim wydawnictwa amber. Większość książek zamawiam po prostu z księgarn wydawnictw - zielona sowa, REBIS(!!!), PWN, KIW, prószyński i zysk. Zdecydowanie odradzam księgarnię www.wysyłkowa.pl - nie dlatego że zamówienie przyszło niekompletne, z opóźnieniem a część towaru była zalana (musiało się to stać jeszcze PRZED wysłaniem) ale dlatego że najpierw miałam olbrzymie problemy ze skontaktowaniem się z obsługą (tel komórkowy nie odpowiadał a stacjonarnego nie uświadczysz, w informacji powiedzieli mi że pod podanym adresem żadnej firmy nie ma) potem z wymianą towaru a na końcu usłyszałam durne tłumaczenie całej sytuacji. Nie jestem mściwa i pomyłki czy niewiekie problemy z przesyłkami nie stanowią dla mnie wielkiego problemu, ważne jest dla mnie jak w takiej sytuacji firma się zachowuje. Wysyłkowa.pl niestety wiarygodna nie jest... Słyszałam też nie najlepsze opinie o interesik.pl (nie wiem czy jeszcze istnieje). http://www.republika.pl/pl_rec_ksiazki/faq-arch.html - tu znajdziesz więcej adresów księgarni internetowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A jakich książek szukasz? Ja np nie mogę znaleźć nigdzie ksiażek Erici Spindler (3, które kupiłam udało się zdobyc na allegro). Też chciałabym się dpowiedzieć nieco na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Szukam konkretnie ksiażki "Życie i nauka mistrzów Dalekiego Wschodu" autorem jest Baird Spalding. To dla mojej mamy, która chciałaby ją dostać na imieniny. Muszę ją mieć w tym tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Postaram się Ci ją znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
zadzwoń pod ten numer: 058 345 50 59 - to wydawnictwo AKIA (tytuł, który podalaś właśnie w nim został wydany), zapytaj czy mozesz zamówić bezpośrednio od nich (jeśli książka jest w ogóle dostępna bo niestety w tych księgarniach, ktore przegladalam towar jest niedostępny) albo gdzie możesz ją zamowć. Jeśli jeszcze naklad nie jest wyczerpany to w wydawnictwie kupisz ją najprędzej. Jeśli juz nie ma tej książki to zostaje Ci allegro
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28300250 cena 99zł w opcji 'kup teraz" - jak pospieszysz się z przelewem i poprosisz o blyskawiczną przesyłke to zdązysz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
http://www.inbook.pl/index.php?a=_szczeg&id=33603 jest tutaj ta książka, ale obecnie jest niedostępna. Wyślij maila do tej księgarni internetowej i spytaj się kiedy ewentualnie byłaby w sprzedaży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
"Życie i nauka mistrzów Dalekiego Wschodu" jest wystawione na allegro-tylko,ze osoba ma to w pieciu tomach za 99zł
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28300250 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam wszystkim za pomoc i czas poświęcony szukaniU
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Wiesz, czasem na allegro są ksiązki np z roku 98, które normalnie w księgani do niedawana kosztowały 20zl a teraz trzeba za nie zapłacić 200 (!) zł i to jeszcze długo się czeka żeby w ogóle się pojawiły... Wszystko zalezy od tego jaki nakład miała ksiązka i czy była popularna... Ja własnie od dwóch miesięcy poluję na jedną, i pomimo że odwiedziłam kilka antykwariatów w Krakowie i gieldę to będę musiała ją kupić prawdopodobnie za taką cenę ;( Nie jest to żadne szczególne wydawnictwo - dość nowy Amber, ale tej książki nie ma i już. Sprzedawcy korzystają jak mnają takiego "białego kruka" - i jeszcze wielkie kolejki się ustawiają... Zastanawiam się czasem dlaczego wydawnictwa w takich wypadkach nie wznowią nakładu - jestem pewna że opłaciłoby im sie stukrotnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
W końcu zamówiłam w www.tgw.com.pl
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Bardzo fajna też jest http://www.bigbook.pl. Kupuje juz tam regularnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.