|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() bulimia...?
Cześć dziewczyny. Mam problem, bo moja siostra cioteczna głodziła się przez pięć lat no i doprowadziło ją to do anoreksji. Ważyła przy wzroście 160 cm bardzo mało, same kości. Nie powiem ile, bo nie wiem. Od zeszłego roku zaczęła tyć i wróciła do swojej poprzedniej wagi, hmmm ok 60-70 kg. Jest teraz otyła, ale nadal nie zaczęła jeść normalnie. Ma słabe zanikające mięśnie. Jej organizm ma sam tłuszcz, wszystko co ona zje organizm odkłada w tłuszcz bo był głodzony przez tyle lat to teraz nadmiernie magazynuje. Oczywiście jest już pół roku na leczeniu szpitalnym, ale nikt jej tam do jedzenia nie zmusza. Czy miała któraś z Was taki problem jak pomóc jej jeść normalnie...? Żeby jadła chociaż 1000kcal a nie 500... pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: bulimia...?
Cytat:
Ważne jest skonsultowanie się z lekarzem, poza tym 1000kcal nie wystarczy, jeżeli ktoś chce wyzdrowieć...
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: bulimia...?
Wpisałam bulimia bo taka jest diagnoza lekarzy, ona nie wymiotuje (przynajmniej tak twierdzi)... a i napisałam że jest na leczeniu szpitalnym więc lekarz widzi ją przynajmniej dwa razy dziennie. Niestety nie ma takiego przymusu że musi jeść, nie je bo ją to obrzydza. Wiem że 1000kcal nie wystarcza, ale lepsze to niż nic ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.