Poszukuję "The Body Shop" - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-18, 14:25   #1
gosiq
Raczkowanie

Poszukuję "The Body Shop"

Mam pytanko: czy można w Polsce kupić kosmetyki "The Body Shop" a jeśli tak, to gdzie? Ewentualnie w jakim sklepie internetowym?
gosiq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-18, 14:33   #2
bunny-pie
Zakorzenienie

Dot.: Poszukuję "The Body Shop"

Z tego co wiem to w Polsce jeszcze nie ma sklepów The Body Shop. Jedyne co to moze znajdziesz cos na Allegro

Stary 2005-05-18, 14:40   #3
paula78
Zakorzenienie

w polsce nie ma body shopów.
allegro,ebay,czasami na naszym targowisku pojawiaja sie kosmetyki body shop.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-18, 14:54   #4
gosiq
Raczkowanie

A szkoda, bo to są bardzo dobre aczkolwiek niezbyt tanie kosmetyki...
Stary 2005-05-18, 18:12   #5
Sylwiasta
Zadomowienie

Nie takie wcale dobre...
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 07:29   #6
mimbi
Zakorzenienie

Sylwia, zaciekawila mnie Twoja wypowiedz - napisz dlaczego uwazasz, ze kosmetyki Body Shop nie sa wcale takie dobre
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 07:59   #7
paula78
Zakorzenienie

ja powiem tak ,body shop to normlana siec zwyklych kosmetyków w ciekawych aranżacjach (opakowanie ,zapach ,wygląd) dla nas jest to cud natomiast tam gdzie jest siec body shop to normlane komsetyki.
dla nich eris to nowosc i cos ciekawego bo dotychczas nie znanego a dla nas body shop.
im mniej dostepny produkt tym większe zachwyty.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-05-19, 08:15   #8
gosiq
Raczkowanie

Być może coś w tym jest... Ja poszukuję po prostu konkretnego produktu, który kupiłam będąc w Wielkiej Brytanii a który bardzo mi odpowiada i nic poza tym. Ogólnie uważam, że produkty mają dobre, bo używałam kilku i byłam zadowolona. Ale nie jestem skrzywiona na ich punkcie, po prostu jeśli nadarzy się okazja to chętnie kupię niektóre z nich ponownie...
Stary 2005-05-19, 08:18   #9
Sylwiasta
Zadomowienie

Zgadzam sie z Paula! Kupilam siostrze mojego chlopca na prezent kilka rzeczy z serii Body Art Erisu i jest ZACHWYCONA!!! Tylko teraz kurczaczek, zawsze jak pojedziem do Londynu, to trza jej bedzie wiezc prezenty za ciezka kase!
Eris wygralo tez jakis ogolnobrytyjski ranking kosmetykow ze swoja linia do ciala!
Co do TBS to po prostu wystarczy poczytac sklady, czesto ten wspanialy naturalny skladnik, wydostany od indian z amazonskiej dzungli jest daaaleko na miejscu w skladzie, kosmetyki sa napakowane chemia i konserwantami.
Czytalam tez na MUA, ze pani Roddick wcale nie jest taka idealna dla swoich wspolpracownikow z malych panstewek i "local communities", ktore wspiera niby kupujac od nich polprodukty do kosmetykow TBSu. Ale moze to tylko paskudna plotka wypuszczona przez konkurencje. Jest na prawde tyle lepszych kosmetykow niz TBS (lubie Originsa, Hauszke, Nuxe i wiele by innych wymieniac, tym bardziej, ze teraz ekologia w modzie), nawet czasem nasz Eris
Owszem skusilam sie kilka razy ale raczej wole L'Occitane - te same pieniadze, opakowania tez piekne, dostepne w Polsce i po lekturze kilku skladow, wole zakupic cos od nich, niz wiezc TBS samolotem przez cztery granice tylko dlatego, ze ma kolorowa buteleczke i piekny zapach.
Na szczescie ich buteleczki mozna recyclowac
Stary 2005-05-19, 08:23   #10
Sylwiasta
Zadomowienie

Gosiq, zajrzyj na www.makeupalley.com tam jest kupa recenzji TBS! 630 kosmetykow - oczywiscie na topie jest Body Butter! Ja regularnie kupuje u nich rozcienczony olejek z drzewa herbacianego do przysuszania niespodzianek na buzi (uwaga, ma duzy procent alkoholu w skladzie!).
Kiedy jade z granice zwsze sprawdzam to forum, ale uwazam, ze TBS jest zbyt drogi nie warty takiej kasy!
Stary 2005-05-19, 11:31   #11
gosiq
Raczkowanie

Dzięki bardzo, zaraz zerknę. Mnie w zasadzie interesują tylko linie kosmetyków z bergamotką i ylang ylang ( balsam i body butter - w zależności od linii )...
Stary 2007-01-13, 19:01   #12
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
ja powiem tak ,body shop to normlana siec zwyklych kosmetyków w ciekawych aranżacjach (opakowanie ,zapach ,wygląd) dla nas jest to cud natomiast tam gdzie jest siec body shop to normlane komsetyki.
dla nich eris to nowosc i cos ciekawego bo dotychczas nie znanego a dla nas body shop.
im mniej dostepny produkt tym większe zachwyty.
I wlasnie w tym Caly Ich Urok.

To NIE sa normalne kosmetyki, poniewaz wlasnie poprzez aranzacje oraz aromaty wyrozniaja sie sposrod innych.
Nie powiesz mi, ze balsam nawilzajacy z shea jest tak samo dobry jak ten Erisu z shea. Niestety. Ani scrub do ciala - naprawde zadko znalazlam lepiej odpowiadajacy mojej suchej i wrazliwej skorze. Nie, marka to nie wszystko. Niektore rzeczy naprawde sa ekstra.

Poza tym dla mnie, zapach w kosmetyku jest jedna z rzeczy primordialnych, jezeli mam przyjemnosc z jego uzywania, to jest dla mnie juz w polowie swietny kosmetyk - bez wzgledu na rezultaty. A ze tu rezultaty sa - chwala im za to.

Wielokrotnie uzywalam naprawde DOBRYCH kremow Ziaji czy Erisa, ale, jak juz pisalam w KWC, ich odor post-komunistyczny skutecznie zabijal we mnie jakakolwiek przyjemnosc w uzywaniu tego mazidla. Body mysli o tym, zeby pielegnacja byla przyjemnoscia.

I na koniec dodam, ze aukrat sie sklada, ze mieszkam tu, gdzie jest siec Body i wcale nie sa ta normalne kosmetyki, ludzie naprawde je cenia o wiele bardziej niz inne marki, dlaczego - odpowiedz powyzej.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 19:45   #13
goldfish3000
Wtajemniczenie

Będzie w Polsce http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...8,3566187.html

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
goldfish3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 20:29   #14
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldfish3000 Pokaż wiadomość
tak wiemy, wiemy

Stary 2007-01-13, 20:42   #15
olik04
Zakorzenienie

Ja nie wiedziałam.;P
olik04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 20:45   #16
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

jowisia a Ty sie uparlas dzis na wyciaganie watkow o BS sprzed 2 lat Moze pooceniaj je w KWC???
Stary 2007-01-13, 21:12   #17
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunapee Pokaż wiadomość
jowisia a Ty sie uparlas dzis na wyciaganie watkow o BS sprzed 2 lat Moze pooceniaj je w KWC???
tak, uparlam sie a niektore nawet swieze, na przykl. o otwarciu BS w polsce w lutym 07. Oceniam, spokojna twoja glowka, musze najpierw dluzej powyprobowywac, zeby ocenic, a te co znam dodalam i czekaja na wejscie do kwc. co sie wsciekasz.

Stary 2007-01-17, 13:29   #18
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

no i dobrze ze wyciagniete

a czy ktos moze sie wypowiedziec na temat tego cudenka? (albo anty-cudenka):
http://www.thebodyshop.co.uk/invt/24...,sc,scvitaminc

nie wiem czy kupic - troche drogie

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 12:51   #19
bienioka
Rozeznanie

kupilam ostatnio (ok 2 tyg temu) krem pod oczy TBS z kinetyną. juz po tych 2 tyg moze wam powiedziec, ze to rewelecja. skora wokol oczu zrobila sie jakas taka bardziej sprężysta, jaśniejsza. delikatne zmarszczki jakby w ciągu tych 2 tyg znikneły. krem ten ma bardzo skoncentrowaną KINETYNE. jest to hormon roślinny, ktory przenika w głebokie warstwy skóry ( w ktore zwykłe kremy nei przenikaja).

kosmetyk dosc drogi, ale jak na rewelacyjny krem pod oczy (10ml) jest warty swojej ceny mieszkając w niemczech mialam szczescie kupic ten krem po 12 euro - byla akurat promocja. czy ktoras sie orientuje, ile dokladnie kosztuje ten krem w polsce??

czy ktos juz mial ten kosmetyk?? chcialabym wiedziec, czy w waszym wypadku tak samo skutecznie dziala jak w moim.

ostatnio kupilalm rozniez oczyszczającą maseczne peel-off (re-texturising peel). nie moge jeszcze o niej zbyt duzo napisac, poniewaz uzylam jej dopiero 2x. za jakis miesiac zobaczymy...
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 13:04   #20
ktsw
Zakorzenienie

Hi, ja takze zakupilam kremik pod oczy z kinetyna (taki zielony z aplikatorem jak patyczek od błyszczyku) i jestem w szoku, pierwszy krem ktory naprawde rozjasnia cienie pod oczami i to bez jakiegos specjalnego wklepywania (co niby poprawia krążenie i je niweluje) po prostu przejezdzam tym aplikatorem i juz W tym samym czasie kupilam moj pierwszy korektor pod oczy i teraz w sumie jak jestem wyspana to wcale nie jest mi potrzebny
Co do ceny-ja kupilam na allegro za 29 złotych wiec jeszcze nie tak strasznie jak na tak dobry produkt
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 13:23   #21
pakosta
Wtajemniczenie

O prosze, rozjasnia cienie? A niedługo TBS w Łodzi, moze się skuszę Ciekawe czy będzie tańszy niż Cernor

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 13:31   #22
ktsw
Zakorzenienie

Moje rozjasnia bardzo fajnie, żaden wczesniejszy krem mi tak dobrze nie robil podaje linka: http://www.thebodyshop.com/bodyshop/...oryId=cat30020
Stary 2007-11-12, 13:31   #23
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
O prosze, rozjasnia cienie? A niedługo TBS w Łodzi, moze się skuszę Ciekawe czy będzie tańszy niż Cernor
Pakosta, co Ty mi tu za nowiny sprzedajesz A gdzie u nas TBS ma być? W Manu gdzieś?
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-12, 13:42   #24
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
Co do ceny-ja kupilam na allegro za 29 złotych wiec jeszcze nie tak strasznie jak na tak dobry produkt
ktsw - nie, ja mam na mysli inny krem. wiem o ktorym ty mowisz. tez sie nad nim zastanawialam. pani w TBS po leciła mi jednak ten inny. powiedziala, ze ten ktory ty masz (zdjecie 1) jest mniej odzywczy, ale za to dobrze redukuje cienie pod oczami. ze wzgledu na to, ze ja cieni nie mam, a powoli zaczynaja mi sie robic zmarszczki, polecila mi inny krem z keraniną (zdjecie 2). podobno ma baaardzo odzywcze działanie. po tych dwoch tygodniach przekonalam sie o tym w 100%.

zaplacilas za twoj krem 29zl na allegro?? wlasnie sprawdzalam allegro. teraz jest tam po 44,90. dlaczego tak drogo?? "moj krem" kosztuje na allegro 79.90!! i to chyba jest taniej niz w sklepie ( bo to w koncu allegro). ja jak pisalam krem kupilam po 12 euro. to ok 45 zl. krem, ktory ty masz kosztowal w niemieckim Body shopie 7 albo 8 euro (podobna cena, za jaką ty kupilas).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 264801692.jpg (9,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 262889226.jpg (30,2 KB, 5 załadowań)
Stary 2007-11-12, 13:44   #25
pakosta
Wtajemniczenie

Tru - Galeria, stara poczciwa Galeria, 3 piętro, kolo Empiku Obrzydliwe położenie, będę wydawać na książki lody i tbs naraz

Wymiana
Stary 2007-11-12, 13:54   #26
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
zaplacilas za twoj krem 29zl na allegro?? wlasnie sprawdzalam allegro. teraz jest tam po 44,90. dlaczego tak drogo?? "moj krem" kosztuje na allegro 79.90!! i to chyba jest taniej niz w sklepie ( bo to w koncu allegro). ja jak pisalam krem kupilam po 12 euro. to ok 45 zl. krem, ktory ty masz kosztowal w niemieckim Body shopie 7 albo 8 euro (podobna cena, za jaką ty kupilas).
Widze wlasnie,ale jest tez po 29 złotych, ja wlasnie kupilam u tej sprzedawczyni http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=268136902
nastepnym razem kupie pewnie ten co ty masz, bo to juz chyba czas na cos mocniejszego na razie ciesze sie efektem tego co mam
Stary 2007-11-12, 14:13   #27
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Tru - Galeria, stara poczciwa Galeria, 3 piętro, kolo Empiku Obrzydliwe położenie, będę wydawać na książki lody i tbs naraz
mam tak samociuchy jakoś w ostatniej kolejności na liście szaleństw u mnie
A to zamiast New Yorkera? Bo Empik z jednej strony ma przejście na parking,a z drugiej NY. A kiedy otwarcie, wiesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-12, 14:25   #28
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
mam tak samociuchy jakoś w ostatniej kolejności na liście szaleństw u mnie
A to zamiast New Yorkera? Bo Empik z jednej strony ma przejście na parking,a z drugiej NY. A kiedy otwarcie, wiesz?
Nie, to jest za przejściem na parking (po 2 stronie empiku niż NY) Tylko taki strasznie malutki ten sklepik...

Nie wiem kiedy otwarcie ale ekipa remontowa się uwija aż miło

Wymiana
Stary 2007-11-12, 14:39   #29
bienioka
Rozeznanie

dziewczyny, czy wiecei, w ktorych polskich miastach sa sklepiki TBS?? wiem, ze w warszawie, teraz ma byc w łódzi...

jestem ciekawa cen. pewnie beda drozsze niz w innych krajach zachodnich.

mieszkam w niemczech. tutaj niedaleko mnie (oj, nie tak calkiem niedaleko, bo ok 80km, ale raz na 2 m-ce tam jezdze) jest taki niby outlet The body shop. nie jest to typowy outlet (z np. kosmetykami, ktorym konczy sie data waznosci), tylko sklepik, w ktorym jest mnostwo przecen. pytalam sie dlaczego te przeceny, a pani mi na to, ze maja w calych niemczech jeden taki sklepik, gdzie mogą spzredawac taniej. dlatego tez upilam tam ten krem pod oczy za 12 euro( warty 18) i maseczke z serii "skin focus" re-texturising peel za 8 euro!!!! wartą chyba z ponad 18 euro!!!. oczywiscie nei wszystkie produkty sa takie tanie, ale zawsze ok 1/3 sortymentu jest duzo tansza.

nie chce teraz nikogo do czegos naklaniac, ale wlasnie pzregladajac allegro tak sobie pomyslalam, ze moze ktoras z was reflektowalaby na jakies kosmetyki TBS po niezlej cenie...?? na boze narodzenie jade z mezem do polski, pewnie przed wsietmi pojade jeszcze do sklepu TBS po swiateczne prezenty. moglabym wam tez cos przywieźć. oczywiscie nic nie gwarantuje, poniewaz nie wiem, jakie kosmetyki bada wlasnie w promocji, ale....
....moglybyscice napisac co was interesuje i do jakiej ceny. jak bedzie to kupie i z polski wysle (bedzie taniej).

kiedys kupilam mojemu mezowi "face wash for men". za 50ml tubke zaplacilam....3,50euro!!! !!
Stary 2007-11-13, 09:51   #30
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, to jest za przejściem na parking (po 2 stronie empiku niż NY) Tylko taki strasznie malutki ten sklepik...

Nie wiem kiedy otwarcie ale ekipa remontowa się uwija aż miło
Dzisiaj chyba i tak będę w Galerii to zajrzę do panów jak sobie radzą
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości