![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Poszukuję "The Body Shop"
Mam pytanko: czy można w Polsce kupić kosmetyki "The Body Shop" a jeśli tak, to gdzie? Ewentualnie w jakim sklepie internetowym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poszukuję "The Body Shop"
w polsce nie ma body shopów.
allegro,ebay,czasami na naszym targowisku pojawiaja sie kosmetyki body shop. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A szkoda, bo to są bardzo dobre aczkolwiek niezbyt tanie kosmetyki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Nie takie wcale dobre...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Sylwia, zaciekawila mnie Twoja wypowiedz - napisz dlaczego uwazasz, ze kosmetyki Body Shop nie sa wcale takie dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja powiem tak ,body shop to normlana siec zwyklych kosmetyków w ciekawych aranżacjach (opakowanie ,zapach ,wygląd) dla nas jest to cud natomiast tam gdzie jest siec body shop to normlane komsetyki.
dla nich eris to nowosc i cos ciekawego bo dotychczas nie znanego a dla nas body shop. im mniej dostepny produkt tym większe zachwyty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Być może coś w tym jest... Ja poszukuję po prostu konkretnego produktu, który kupiłam będąc w Wielkiej Brytanii a który bardzo mi odpowiada i nic poza tym. Ogólnie uważam, że produkty mają dobre, bo używałam kilku i byłam zadowolona. Ale nie jestem skrzywiona na ich punkcie, po prostu jeśli nadarzy się okazja to chętnie kupię niektóre z nich ponownie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z Paula! Kupilam siostrze mojego chlopca na prezent kilka rzeczy z serii Body Art Erisu i jest ZACHWYCONA!!! Tylko teraz kurczaczek, zawsze jak pojedziem do Londynu, to trza jej bedzie wiezc prezenty za ciezka kase!
Eris wygralo tez jakis ogolnobrytyjski ranking kosmetykow ze swoja linia do ciala! Co do TBS to po prostu wystarczy poczytac sklady, czesto ten wspanialy naturalny skladnik, wydostany od indian z amazonskiej dzungli jest daaaleko na miejscu w skladzie, kosmetyki sa napakowane chemia i konserwantami. Czytalam tez na MUA, ze pani Roddick wcale nie jest taka idealna dla swoich wspolpracownikow z malych panstewek i "local communities", ktore wspiera niby kupujac od nich polprodukty do kosmetykow TBSu. Ale moze to tylko paskudna plotka wypuszczona przez konkurencje. Jest na prawde tyle lepszych kosmetykow niz TBS (lubie Originsa, Hauszke, Nuxe i wiele by innych wymieniac, tym bardziej, ze teraz ekologia w modzie), nawet czasem nasz Eris ![]() Owszem skusilam sie kilka razy ale raczej wole L'Occitane - te same pieniadze, opakowania tez piekne, dostepne w Polsce i po lekturze kilku skladow, wole zakupic cos od nich, niz wiezc TBS samolotem przez cztery granice ![]() Na szczescie ich buteleczki mozna recyclowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Gosiq, zajrzyj na www.makeupalley.com tam jest kupa recenzji TBS! 630 kosmetykow - oczywiscie na topie jest Body Butter! Ja regularnie kupuje u nich rozcienczony olejek z drzewa herbacianego do przysuszania niespodzianek na buzi (uwaga, ma duzy procent alkoholu w skladzie!).
Kiedy jade z granice zwsze sprawdzam to forum, ale uwazam, ze TBS jest zbyt drogi nie warty takiej kasy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo, zaraz zerknę. Mnie w zasadzie interesują tylko linie kosmetyków z bergamotką i ylang ylang ( balsam i body butter - w zależności od linii )...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To NIE sa normalne kosmetyki, poniewaz wlasnie poprzez aranzacje oraz aromaty wyrozniaja sie sposrod innych. Nie powiesz mi, ze balsam nawilzajacy z shea jest tak samo dobry jak ten Erisu z shea. Niestety. ![]() Poza tym dla mnie, zapach w kosmetyku jest jedna z rzeczy primordialnych, jezeli mam przyjemnosc z jego uzywania, to jest dla mnie juz w polowie swietny kosmetyk - bez wzgledu na rezultaty. A ze tu rezultaty sa - chwala im za to. Wielokrotnie uzywalam naprawde DOBRYCH kremow Ziaji czy Erisa, ale, jak juz pisalam w KWC, ich odor post-komunistyczny skutecznie zabijal we mnie jakakolwiek przyjemnosc w uzywaniu tego mazidla. Body mysli o tym, zeby pielegnacja byla przyjemnoscia. I na koniec dodam, ze aukrat sie sklada, ze mieszkam tu, gdzie jest siec Body i wcale nie sa ta normalne kosmetyki, ludzie naprawde je cenia o wiele bardziej niz inne marki, dlaczego - odpowiedz powyzej. ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Będzie w Polsce
![]()
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiedziałam.;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
jowisia a Ty sie uparlas dzis na wyciaganie watkow o BS sprzed 2 lat
![]()
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
no i dobrze ze wyciagniete
![]() a czy ktos moze sie wypowiedziec na temat tego cudenka? (albo anty-cudenka): http://www.thebodyshop.co.uk/invt/24...,sc,scvitaminc nie wiem czy kupic - troche drogie
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
kupilam ostatnio (ok 2 tyg temu) krem pod oczy TBS z kinetyną. juz po tych 2 tyg moze wam powiedziec, ze to rewelecja. skora wokol oczu zrobila sie jakas taka bardziej sprężysta, jaśniejsza. delikatne zmarszczki jakby w ciągu tych 2 tyg znikneły. krem ten ma bardzo skoncentrowaną KINETYNE. jest to hormon roślinny, ktory przenika w głebokie warstwy skóry ( w ktore zwykłe kremy nei przenikaja).
kosmetyk dosc drogi, ale jak na rewelacyjny krem pod oczy (10ml) jest warty swojej ceny mieszkając w niemczech mialam szczescie kupic ten krem po 12 euro - byla akurat promocja. czy ktoras sie orientuje, ile dokladnie kosztuje ten krem w polsce?? czy ktos juz mial ten kosmetyk?? chcialabym wiedziec, czy w waszym wypadku tak samo skutecznie dziala jak w moim. ostatnio kupilalm rozniez oczyszczającą maseczne peel-off (re-texturising peel). nie moge jeszcze o niej zbyt duzo napisac, poniewaz uzylam jej dopiero 2x. za jakis miesiac zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Hi, ja takze zakupilam kremik pod oczy z kinetyna (taki zielony z aplikatorem jak patyczek od błyszczyku) i jestem w szoku, pierwszy krem ktory naprawde rozjasnia cienie pod oczami i to bez jakiegos specjalnego wklepywania (co niby poprawia krążenie i je niweluje) po prostu przejezdzam tym aplikatorem i juz
![]() ![]() Co do ceny-ja kupilam na allegro za 29 złotych wiec jeszcze nie tak strasznie jak na tak dobry produkt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
O prosze, rozjasnia cienie? A niedługo TBS w Łodzi, moze się skuszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Moje rozjasnia bardzo fajnie, żaden wczesniejszy krem mi tak dobrze nie robil
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zaplacilas za twoj krem 29zl na allegro?? wlasnie sprawdzalam allegro. teraz jest tam po 44,90. dlaczego tak drogo?? "moj krem" kosztuje na allegro 79.90!! i to chyba jest taniej niz w sklepie ( bo to w koncu allegro). ja jak pisalam krem kupilam po 12 euro. to ok 45 zl. krem, ktory ty masz kosztowal w niemieckim Body shopie 7 albo 8 euro (podobna cena, za jaką ty kupilas). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Tru - Galeria, stara poczciwa Galeria, 3 piętro, kolo Empiku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastepnym razem kupie pewnie ten co ty masz, bo to juz chyba czas na cos mocniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A to zamiast New Yorkera? Bo Empik z jednej strony ma przejście na parking,a z drugiej NY. A kiedy otwarcie, wiesz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem kiedy otwarcie ale ekipa remontowa się uwija aż miło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, czy wiecei, w ktorych polskich miastach sa sklepiki TBS?? wiem, ze w warszawie, teraz ma byc w łódzi...
jestem ciekawa cen. pewnie beda drozsze niz w innych krajach zachodnich. mieszkam w niemczech. tutaj niedaleko mnie (oj, nie tak calkiem niedaleko, bo ok 80km, ale raz na 2 m-ce tam jezdze) jest taki niby outlet The body shop. nie jest to typowy outlet (z np. kosmetykami, ktorym konczy sie data waznosci), tylko sklepik, w ktorym jest mnostwo przecen. pytalam sie dlaczego te przeceny, a pani mi na to, ze maja w calych niemczech jeden taki sklepik, gdzie mogą spzredawac taniej. dlatego tez upilam tam ten krem pod oczy za 12 euro( warty 18) i maseczke z serii "skin focus" re-texturising peel za 8 euro!!!! wartą chyba z ponad 18 euro!!!. oczywiscie nei wszystkie produkty sa takie tanie, ale zawsze ok 1/3 sortymentu jest duzo tansza. nie chce teraz nikogo do czegos naklaniac, ale wlasnie pzregladajac allegro tak sobie pomyslalam, ze moze ktoras z was reflektowalaby na jakies kosmetyki TBS po niezlej cenie...?? na boze narodzenie jade z mezem do polski, pewnie przed wsietmi pojade jeszcze do sklepu TBS po swiateczne prezenty. moglabym wam tez cos przywieźć. oczywiscie nic nie gwarantuje, poniewaz nie wiem, jakie kosmetyki bada wlasnie w promocji, ale.... ....moglybyscice napisac co was interesuje i do jakiej ceny. jak bedzie to kupie i z polski wysle (bedzie taniej). kiedys kupilam mojemu mezowi "face wash for men". za 50ml tubke zaplacilam....3,50euro!!! !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.