|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Jak ściąć włosy
Proszę o pomoc
Mam zamiar wybrać się niedługo do fryzjera ale nie mam pojęcia jak ściąć włosy. Nie chce dużo tracić na długości bo uwielbiam długie włosy... niestety nie mam ich zbyt dużo i są cienkie i oklapnięte. Co mogłabym zrobić aby nabrały wizualnej objętości? Ogólnie mam proste jedynie na końcach trochę mi się kręcą... Dobrze by nawet było jakby po ścięciu jeszcze bardziej mi się kręciły aczkolwiek wątpię że w moim przypadku jest to możliwe. Dodam że na tych zdjęciach włosy mam chwile po umyciu. Z góry dziękuje za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak ściąć włosy
Proponuję podciąć za ramiona i podwinąć do środka włosy na szczotce, coś w stylu długiego boba, do tego przedziałek na bok i lekko obciąć grzywkę na bok tak by się łączyła z całą fryzurą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
tylko że ja nie chce właśnie tracić na długości...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To po co chcesz iść do fryzjera? ogólnie po pocienowaniu włosy samoistnie się kręcą
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A ja bym tam zostawiła tak jak jest
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
PIekne wlosy ... ojej.Nic z nimi nie rob. Kiedys wybralam sie do fryzjera z takimi wlosami oczekujac podciecia to pani fryzjerka sciela mi polowe wlosow zekomo tyko je cieniujac.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Marcelinka-bardzo dobrze Cie rozumiem,mam doklanie takie same wlosy,jakbym widziala siebie z tylu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
mój naturalny kolor to ciemny blond:P ale ogólnie teraz chce je trochę rozjaśnić... a dzisiaj wróciłam do fryzjera i.... jestem zadowolona^^ bynajmniej jak na razie:P zobaczymy po umyciu ale myślę że będzie dobrze... Fryzjerka bardzo dobra słuchała mnie a nie tak jak niektórzy robią po swojemu i nie liczą się w ogóle z klientem... mam ścieniowane mocno najkrótsze trochę ponad ramiona i w sumie trochę żałuje że ich jeszcze mocniej nie podcięłam (bo falowałyby mi się jeszcze mocniej co mnie cieszy bo nie lubie prostych włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
no to super!
![]() wrzuc fotke ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Trochę rozjaśniłam zdjęcia żeby było lepiej widać ^^ mam na tych zdjęciach jeszcze troche wilgotne włosy ale co tam xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=08311f0a62edf7adf57df93 e8b9ed2aa9fc2c478;1222434 7]Trochę rozjaśniłam zdjęcia żeby było lepiej widać ^^ mam na tych zdjęciach jeszcze troche wilgotne włosy ale co tam xD[/quote]
radziłabym je lekko wycieniować i ale jak najmniej skracać bo długie włosy z tego co widzę Ci pasują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Agata dzięki za rade ale jakbyś przeczytała od początku posta to wiedziałabyś że już byłam u fryzjera ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.