![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Program lojalnościowy PROFIT / PAYBACK (orange)
Witajcie,
Użytkownicy programu PROFIT zapewne wiedzą, że ten program przeszedł już do historii. Sieć ORANGE od jakiegoś czasu na swojej stronie przekonywała, ze pojawi się nowy---> bardziej korzystny program lojalnościowy PAYBACK, ale.. Czy ten nowy program rzeczywiście jest lepszy? Jak dla mnie PROFIT był naprawdę dobry, ale czy warto bawić sie w jakiś PAYBACK, skoro regulamin liczący 3 strony to jakaś czarna magia? Czy ten program jest korzystniejszy...a moze sieć chciała się pozbyć uczestników PROFITu, bo zbyt często wymieniali punkty na darmowe doładowania. Zapraszam do dyskusji!
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Program lojalnościowy PROFIT / PAYBACK (orange)
Program Payback ma wiecej partnerów.
Ja pracuję w hipermarkecie Real, nasz program lojalnościowy traci swoją ważność na rzecz PAYBACK. Zbierając punkty u kilku partnerów (m.in.Real,TP, WBK, Orange, Allegro, BP) te punkty szybciej zbierzesz. Wiem, ze jak będziesz miala 1000 punktów to w Realu możesz wymienic je na bon 10 pln (w starym programie trzeba było mieć 280pkt). Każdy partner ma inny system naliczania punktów, w Realu 2zł=1punkt. U nas program wszedł 16września, ja miałam wolne. Słyszałam, ze program jest mocno niedograny. Jestem ciekawa na jakiej zasadzie zbiera się punkty w Orange, WBK i TP? Zapewne swoją kartę wymienię na PAYBACK. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowy program to totalna głupota. Niewypał straszny, a przelicznik punktów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
powiem Ci cos lepszego...trzeba wydac 18000 zeby dostac fartuch kuchenny
![]() profit byl o niebo lepszy. Payback co prawda ma wielu partnerow, ale trzeba wydac majatek aby otrzymac jakis bzdet. W dodatku wazanosc punktow to 36 miesiecy. Jest tez opcja zeby " czesciowo" zaplacic za nagrody np. 500pkt + 45 zl, a ta nagrode mozna sobie kupic np za 10zl w sklepie ![]()
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2009-09-17 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie , czy ktos z was tez tak ma , ze chcac zarejestrowac sie do payback , wchodzac na rejestracje przez www, w okienku nr karty... jest juz jakis numer a obok ze nie mam karty i wtedy ze trzeba sms za prawie 4 zlote wyslac...
to ten numer w okienku to jest poprostu bo wczesniej bylo sie w proficie i nie trzeba wysylac tego smsa czy jednak powinno sie?? w ogole zmiana programu profit strasznie mi sie nie podoba... stracilam troche punktow gdzie za 3 miesiace bym miala doladowanie ... a na nic innego sie nie dalo wymienic ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie, ze tego smsa trzeba wyslac jesli chcesz dostac karte poczta. Jak pojdziesz do salonu orange po karte to powinno obyc sie bez placenia
![]() przynajmniej tak mi sie wydaje. a dokoplayscie sie moze do informacji ile trzeba miec pkt zeby dostac doladowanie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
a mi nie zbyt odpowiada to że aby korzystać z tego programu trzeba być pełnoletnim - wczoraj chciałam się zarejetrowac i kiszka
![]() A czy ktoś wie gdzie mogę znaleźć katalog prezentów Orange na które będę mogła wymienić punkty? natalkaqwert tego SMSa musisz wysłać nawet jak byłas w Proficie. ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak to będzie w Orange ale jak kiedyś byłam w paybacku to można było szybko wymienić kasę na fajne nagrody.Mam z tego dużo gier,płyt i kosmetyków.
Czy współpraca z Orange będzie taka sama jak z Allegro?MAM NADZIEJĘ.
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
nowy program to jednak klapa!! Tak jak kiedyś w stacji benzynowej zbierało się punkty za tankowanie i za kilka tysięcy wydanych na stacji dostawało się zapalniczkę, która zaraz się rozpadała na części.
PROFIT był super. Co kilka miesięcy miałam doładowanie za darmo a tutaj? 2 zł to 1 pkt. w takim razie latami można zbierać i wymienić na jakiś syf? Na stronie ładnie napisane, ale to jednak porażka!
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
widze, że nie tylko mi sie to nie podoba;/ w proficie oprócz wydanych złotówek było też 300pkt co pół roku za staż w programie. Teraz będzie można zbierać i zbierać... Może i ma wielu partnerów, ale czy ktoś korzysta z usług wszystkich? Ja nie zamierzam zakładać konta w WBK bo w mbanku mam wszystko za darmo, nie bedę jeździć przez pół Warszawy do Reala bo koło domu mam Tesco i Carefoura (który swoją drogą też ma niezły program), a na allegro nie robię jakiś wielkich zakupów, więc nie wiem czy w ogóle jest sens wydawac 4 zł i się rejestrowac;/
2 nowe ekoskórki Atmosphere, nowy staniczek Calvin Klein, kostium Leg Avenue -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post13913003 zestaw givenchy mariage nowy -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post14777088 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie musisz być wcale pełnoletnia ! Trzeba mieć ukończone 16lat. Ja się dzisiaj dużo nagadałam. Każdemu klientowi trzeba tłumaczyc co i jak. Co do przelicznika, Allegro 3zł=1pkt. Przy poprzednim programie Reala trzeba było wydać 1120 pln, zeby otrzymac bon o wartosci 10 pln, wiec wychodzi na to samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też mi szkoda Profitów, ja zawsze wykorzystywałam je na bilety do kina... A co do Paybacka czy te punkty będzie można wymieniać tylko na nagrody z ich strony czy np. na jakieś usługi Orange też?
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A ja tam bym dała szansę temu nowemu programowi, przelicznik punktów może nie jest rewelacyjny, ale z drugiej strony jest przecież sporo partnerów, więc można zbierać punkty w różnych miejscach. Poza tym na jedno konto może zbierać parę osób. Zobaczymy jak to będzie wszystko wyglądać "w praniu"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to głupi pomysł, tyle partnerów a nie ma z czego wybierać. Reala w moim mieście nie ma, z bp nie korzystam. Jedynie orange i allegro, ale pkt mogę zbierać w nieskończoność. Wolałam profil
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja myślę że naprawdę warto wziąść udział w tym programie lojalnościowym. PAYBACK posiada naprawdę duże możliwości, bo wiadomo że zawsze musimy korzystać czy to komórki, internetu, paliwa itd. itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
trochę mi tu reklamą zajechało. Jak dla mnie to lekka ściema. Trzeba wydać tysiące złotych, zeby dostać w nagrodę zapalniczkę...
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() program dla naiwnych, wiekszosc nie zyska nic.
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2009-09-25 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
zabrzmi dziwnie, ale już tęsknię za Profitem i moimi darmowymi doładowaniami...
![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Witajcie zawiodłam sie na orange obiecywali lepszy program lojalnościowy a jak na razie nie widze zeby był lepszy mają gorszy systen naliczania punktów... stare punkty przepadają obiecali punkty na powitanie dla bylych uczestnikow programu profit ale nie zaznaczyli ze musze mieć karte przez ich strone zarejestrowaną wiec nie jestem rozczarowana .... zapomniałam dodać ze karte wyrobilam w miejscu swojej pracy wiec jezeli karta ma być jedna to dlaczego wszystkie firmy wysyłają swoim bylym klientom karty i tak ludzie posiadają juz kilka kart programu paybeck
Edytowane przez Iwonad33 Czas edycji: 2009-10-04 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
szkoda programu profit, bo zawsze punktami doładowywałam komuś konto. W dodatku tak po cichu zamknęli program, że nawet nie zdążyłam wykorzystać zgromadzonych punktów. Zabawna firma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Niestety nie wydaje mi się żeby nowy program Orange był lepszy od poprzedniego. Zrobili marną kampanię reklamową i marketingową co już każe myśleć, że niespecjalnie przyłożyli się do tego projektu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Może któraś z Was się orientuje, czy jeżeli założyłam konto za pośrednictwem allegro to muszę kartę, która dostałam jakoś dodatkowo zgłosić w Orange żeby mi tez naliczali te punkty? Próbowałam na stronie Orange, zarejestrować kartę, ale po kliknięciu w podany odnośnik ciągle wraca mi stronę startową... ?
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
kartę payback dostałam w Realu, ale jakoś nie mogę jej zarejestrować w Orange, po prostu ciągle wyskakuje mi błędny numer. Mój brat ma tak samo. piszą, że program bardziej korzystny, a jednak to ściema jest bo nie da rady rozszerzyć swojego konta na inne firmy
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Tę kartę to chyba tylko na stronach PAYBACK się rejestruje a w Orange, na Allegro podajesz gdzies tam w ustawieniach tylko numer karty i wtedy spływaja na to punkty od innych do Payback. Ja np. nie mam typowej katry tylko taki swój nr karty podałam go w orange tam gdzie jest o tym programie chyba dodaj kartę czy jakoś tak i w Allegro to samo i zbieram pkt. Ogólnie to rejestrowalam się na stronach PAYBACK bo jeszcze do tego starego należałam.
"Kochaj wszystkich, ufaj nielicznym, nie krzywdź nikogo" Edytowane przez anusiaa Czas edycji: 2009-11-27 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
rejestrowałam sie już na stronie Payback, a następnie na Orange...no i właśnie ciągle wyskakuje, że zły numer a próbowałam wszystkie jakie tylko były.
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Jeśli posiadasz kartę wydaną przez innego Partnera PAYBACK (BP, Allegro, Real), zaloguj się do Twojego konta na orange.pl i dopisz się do Programu wybierając link wprowadź numer karty." Właśnie tak przypadkiem jak sprawdzałam to co napisałm wyżej weszłam w coś takiego doładuj konto punktami no teraz to żeby doładować za 25 zł trzeba mieć 2500 pkt a za 50 zł 5000 pkt. Masakra nie to że mniej się teraz dostaje tych punktów to jeszcze zwiększyli ilość żeby doładować. Ogólnie program mniej atrakcyjny. Jestem w nim bo byłam w tym starym kupuję na Allegro i mam tel w Orange ale ogólnie porażka.
"Kochaj wszystkich, ufaj nielicznym, nie krzywdź nikogo" Edytowane przez anusiaa Czas edycji: 2009-11-28 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
wiem, znam tą procedurę i postępuje tak jak w instrukcji, tylko ciągle mi wyskakuje "zły numer payback".
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.