|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Ulotki - co sądzicie?
Słuchajcie, mam 20 lat, musiałam przerwać studia po pierwszym semestrze (wielka szkoda, bo szło mi świetnie, ale zdrowie ważniejsze), od października zaczynam kolejne... Aktualnie jestem na etapie poszukiwania pracy, wpisałam się w Urzędzie jako bezrobotna, przeglądam oferty, wysłałam już chyba milion swoich CV... czasem spotykam się z jakimś odzewem, jednakże zwykle chodzi o akwizycję, ulotki itd.
I tu kieruję do Was pytanie - czy w moim wieku stanie na ulotkach nie wygląda idiotycznie? Praca jest mało przyjemna, ale to tylko 4 godziny dziennie, da się przeżyć. Tylko naprawdę głupio się czuję, zdarza mi się, że ludzie (dzieciaki) wytykają mnie na ulicy i mówią "O, pani od ulotek!" ![]() Co o tym sądzicie? Warto się poświęcić i popracować te 3 tygodnie? 300 zł. się nazbiera... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ulotki - co sądzicie?
Nie uważam że w tym wieku rozdawanie ulotek wygląda komicznie- wiadomo raczej nie jest to praca marzeń dla nikogo ale różne są motywacje ludzi do podjęcia takiej pracy- w moim mieście widuję studentów dorabiających rozdając ulotki bardzo często. Zawsze jakaś kasa wpadnie, a moim zdaniem gorzej jest gdy osoba w tym wieku jest jeszcze na całkowitym utrzymaniu rodziców i nawet nie próbuje sama dorabiać.
O ile zdrowie Ci pozwoli(nie wiem jakiego rodzaju masz problemy) myślę że warto spróbować- nic nie tracisz, a dzieciakami się nie przejmuj Zwłaszcza że teraz w dobie kryzysu ciężko o jakąś sensowną pracę nawet mając doświadczenie. A o ile nie masz statusu studenta inną pracę bez doświadczenia ciężko będzie podjąć.Nie wiem czy szukasz czegoś tylko dorywczo czy na stałe ale możesz też popytać w urzędzie pracy o staże jeśli jednak bardzo nie chcesz ulotek
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
nie wygląda komicznie. w Warszawie ulotki rozdają ludzie w każdym wieku: od nastolatków do emerytów i nikt nie patrzy na ich wiek
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Moi znajomi studenci starsi od Ciebie też rozdają ulotki we Wrocku czy Opolu, nie widzę w tym nic złego.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Musisz mieć troszkę dystansu do siebie
To naprawdę nic wstydliwego. Ja też w zeszłym roku stałam we wakacje z ulotkami z braku laku. I powiem Ci, że stały też starsze osoby ode mnie, które np były w trakcie pisania magisterki albo kobiety powyżej 40 roku życia.A dzieci nie wytykają Cię palcami dlatego, że masz tyle lat i im się to dziwne wydaje. Zapewne gdyby stała 15 czy 16-latka to też by mówiły -" o Pani od ulotek". Dzieci zazwyczaj mają dużą frajdę kiedy mogą dostać taką ulotkę więc sądzę, że nie mówią tego w złym kontekście. Głowa do góry i jeśli nie masz przeciwwskazań zdrowotnych to bierz tą pracę Życzę powodzenia!
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Kasy potrzebuję, póki co musiałam zrezygnować ze studiów, a głupio się czuję siedząc w domu i nic nie robiąc... Chyba jednak pozostanę na tych ulotkach, a w międzyczasie będę szukać czegoś innego jeszcze.
Pozdrawiam Was ciepło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

Zwłaszcza że teraz w dobie kryzysu ciężko o jakąś sensowną pracę nawet mając doświadczenie. A o ile nie masz statusu studenta inną pracę bez doświadczenia ciężko będzie podjąć.Nie wiem czy szukasz czegoś tylko dorywczo czy na stałe ale możesz też popytać w urzędzie pracy o staże jeśli jednak bardzo nie chcesz ulotek