Ulotki - co sądzicie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-11, 11:06   #1
absurdalna89
Zadomowienie

Ulotki - co sądzicie?

Słuchajcie, mam 20 lat, musiałam przerwać studia po pierwszym semestrze (wielka szkoda, bo szło mi świetnie, ale zdrowie ważniejsze), od października zaczynam kolejne... Aktualnie jestem na etapie poszukiwania pracy, wpisałam się w Urzędzie jako bezrobotna, przeglądam oferty, wysłałam już chyba milion swoich CV... czasem spotykam się z jakimś odzewem, jednakże zwykle chodzi o akwizycję, ulotki itd.
I tu kieruję do Was pytanie - czy w moim wieku stanie na ulotkach nie wygląda idiotycznie? Praca jest mało przyjemna, ale to tylko 4 godziny dziennie, da się przeżyć. Tylko naprawdę głupio się czuję, zdarza mi się, że ludzie (dzieciaki) wytykają mnie na ulicy i mówią "O, pani od ulotek!"
Co o tym sądzicie? Warto się poświęcić i popracować te 3 tygodnie? 300 zł. się nazbiera...
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 11:36   #2
madziunia2
Zadomowienie

Dot.: Ulotki - co sądzicie?

Nie uważam że w tym wieku rozdawanie ulotek wygląda komicznie- wiadomo raczej nie jest to praca marzeń dla nikogo ale różne są motywacje ludzi do podjęcia takiej pracy- w moim mieście widuję studentów dorabiających rozdając ulotki bardzo często. Zawsze jakaś kasa wpadnie, a moim zdaniem gorzej jest gdy osoba w tym wieku jest jeszcze na całkowitym utrzymaniu rodziców i nawet nie próbuje sama dorabiać.

O ile zdrowie Ci pozwoli(nie wiem jakiego rodzaju masz problemy) myślę że warto spróbować- nic nie tracisz, a dzieciakami się nie przejmuj Zwłaszcza że teraz w dobie kryzysu ciężko o jakąś sensowną pracę nawet mając doświadczenie. A o ile nie masz statusu studenta inną pracę bez doświadczenia ciężko będzie podjąć.Nie wiem czy szukasz czegoś tylko dorywczo czy na stałe ale możesz też popytać w urzędzie pracy o staże jeśli jednak bardzo nie chcesz ulotek
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 17:08   #3
201607280909
Konto usunięte

nie wygląda komicznie. w Warszawie ulotki rozdają ludzie w każdym wieku: od nastolatków do emerytów i nikt nie patrzy na ich wiek
201607280909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 11:06   #4
MHS
Raczkowanie

Moi znajomi studenci starsi od Ciebie też rozdają ulotki we Wrocku czy Opolu, nie widzę w tym nic złego.
Stary 2009-05-12, 11:43   #5
sweet88
Raczkowanie

Musisz mieć troszkę dystansu do siebie To naprawdę nic wstydliwego. Ja też w zeszłym roku stałam we wakacje z ulotkami z braku laku. I powiem Ci, że stały też starsze osoby ode mnie, które np były w trakcie pisania magisterki albo kobiety powyżej 40 roku życia.
A dzieci nie wytykają Cię palcami dlatego, że masz tyle lat i im się to dziwne wydaje. Zapewne gdyby stała 15 czy 16-latka to też by mówiły -" o Pani od ulotek". Dzieci zazwyczaj mają dużą frajdę kiedy mogą dostać taką ulotkę więc sądzę, że nie mówią tego w złym kontekście. Głowa do góry i jeśli nie masz przeciwwskazań zdrowotnych to bierz tą pracę Życzę powodzenia!
sweet88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 13:29   #6
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, mam 20 lat, musiałam przerwać studia po pierwszym semestrze (wielka szkoda, bo szło mi świetnie, ale zdrowie ważniejsze), od października zaczynam kolejne... Aktualnie jestem na etapie poszukiwania pracy, wpisałam się w Urzędzie jako bezrobotna, przeglądam oferty, wysłałam już chyba milion swoich CV... czasem spotykam się z jakimś odzewem, jednakże zwykle chodzi o akwizycję, ulotki itd.
I tu kieruję do Was pytanie - czy w moim wieku stanie na ulotkach nie wygląda idiotycznie? Praca jest mało przyjemna, ale to tylko 4 godziny dziennie, da się przeżyć. Tylko naprawdę głupio się czuję, zdarza mi się, że ludzie (dzieciaki) wytykają mnie na ulicy i mówią "O, pani od ulotek!"
Co o tym sądzicie? Warto się poświęcić i popracować te 3 tygodnie? 300 zł. się nazbiera...
Jesli uważasz, że praca typu rozdawanie ulotek hańbi, to odżałuj te 300 złotych które możesz zarobić.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 17:03   #7
Agataalina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
Zapewniam Cię to nie wygląda idiotycznie. Jasne, że jest mało przyjemna praca, ludzie raczej nie biorą ulotek, albo od razu wyrzucają je do kosza. Jednak jakbym musiała wybierać akwizycja a ulotki, na pewno wybrałabym to drugie. Jeśli naprawdę potrzebujesz pieniędzy dlaczego jeszcze się zastanawiasz?
Agataalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 11:27   #8
absurdalna89
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Kasy potrzebuję, póki co musiałam zrezygnować ze studiów, a głupio się czuję siedząc w domu i nic nie robiąc... Chyba jednak pozostanę na tych ulotkach, a w międzyczasie będę szukać czegoś innego jeszcze.
Pozdrawiam Was ciepło
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości