|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
walka z cellulitem a tabletki antykoncepcyjne
Witam.
Mam prośbę o rade. Usłyszałam dopiero od ostatniej kosmetyczki, że wszelkie zabiegi, kremy, żele antycellulitowe nie mają takiego działania, kiedy bierze się tabletki antykoncepcyjne. Że jest się o wiele trudniej go pozbyć. Przynajmniej już wiem czemu zabiegi w folii, Agyptos, endermologia i wszelkiego rodzaju żele nie działały na mnie. A cellulit mam spory. Pomóżcie mi - jak się go zatem pozbyć? Zdesperowana.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: walka z cellulitem a tabletki antykoncepcyjne
Ja do końca nie wiem jak to jest. Ale prawda jest taka, że nigdy nie miałam cellulitu a jak zaczełam brac Yasmin to moje uda wyglądają jak pikowany materac... kremy stosuję, wprawdze nieregularnie ale kiedyś wydawało mi się, że działają a teraz już nie.
Jeśli nie miałaś cellulitu przed braniem tabsów to prawdopodobnie po odstawieniu on zniknie. Natomiast jeśli miałaś to takie zabiegi na pewno nie zaszkodzą.. ale czy pomogą to nie wiem ![]() Możes najpierw spróbuj domowych sposobów- peeling kawowy, masaż rękawicą, kup sobie serum Eveline.. a jak zauważysz małą poprawe to bedziesz mogła iść na zabieg do kosmetyczki.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Też mam ten problem i tez chyba od tabletek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
No właśnie.... specjalistyczne zabiegi u kosmetyczki nie pomagają. I tu jest problem, jeden abieg Agyptos kosztuje 250zł - nic nie pomogły, engermologia, kolejne 100-150 - na nic.
A jak sie robi peeling kawowy (składniki i sposób stosowania)? Dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
wpisz w wyszukiwarce peeling kawowy to znajdzie się dużą wątków na ten temat. Ale skoro takie specjalistyczne zabiegi nie pomagają to może nic nie pomagać. Może warto zmienić tabletki na inne, jeśli cellulit bardzo Ci przeszkadza albo odstawić jeśli masz możliwość, bo sama zmiana tabletek może niewiele dać i narobić wiekszych szkód.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hej. moze moje rady okazą bez sensu, bo sama raczej nie mam cellulitisu ale napisze Ci co ja bym zrobiła na Twoim miejscu. Ten cellulitis to przez tabsy, zatrzymują wodę w organizmie. Więc moze spróbuj zmienić pigułki. Po drugie są chyba jakieś tabletki - suplementy diety na zatrzymywanie sie wody, np aqua femin. Poza tym najwazniejsza wydaje mi się CODZIENNA pielęgnacja. Rozmasowywanie tego np specjalnymi rękawicami, zimne i cieple natryski na przemian, no i jakieś preparaty.
Z góry sorry jeśli już to wszystko wiesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
u mnie też - odkąd zaczęłam stosować plastry Evra - pojawił się cellulit i do dzis nie mogę go zlikwidować. a z Evry nie mogę zrezygnować bo tylko taki system jest u mnie mozliwy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Łącze sie z wami w bólu... ja nigdy nie miałam problemów z cellulitem ale niestety teraz po dwóch latach brania tabletek jest mało zabawnie.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Pomaga wam cos dziewczyny? Jak sobie dajecie z tym radę? Ja probowałam już wielu sposobów ale nie bardzo skutkują. Postanowiłam jeszcze zapisać sie na aerobic antycellulitowy i basen.... moze to cos da
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem basen, silownia itd. w polaczeniu z dieta BARDZO duzo daje. A co to takiego aerobic antycellulitowy?Nigdy nie slyszalam o nim... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie zczynam wywyad w tej sprawie. Moja koleżanka sie zapisała na coś takiego... jak tylko bede znała szczególy napisze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Cellulit ehhh czemu musi on byc
![]() ![]() ![]() Ja wam powiem drogie dziewczeta ze mialam kiedys tak pyci pyci celluitu prawie niewidoczny ale gdy zaczelam brac ANTY niestety go widac i jest wiecej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
witajcie
trochę odświeżę ten niestety dla wielu z nas wciąż aktualny wątek, gdyż chciałabym zapytać czy plastry antykoncepcyjne są mniej "inwazyjne" jeśli chodzi o cellulit, ale z tego co zdążyłam przeczytać dziewczyny stosujące plastry również mają ten problem. Sama zastanawiałam się nad przerzuceniem się na nie z tabletek ale skoro nie ma różnicy to już naprawdę nie wiem co zrobić . Stosuję tabletki już ponad 2 lata i od ok pół roku zauważyłam, że i u mnie pojawił się cellulit. Jestem załamana, stosuję kremy , masaże nie piję kawy piję dużo zielonej i czerwonej herbaty, z ruchem u mnie nie najgorzej a mimo to cellulit nie znika. Czy jedyną rada jest rzucenie tabletek? Jestem załamana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja również mam pana C od tabletek rok po zażywaniu zauważyłam go wcześniej nie miała a jestem szczupła .. cóż zrobić może tylko dbać aby się nie rozwijał .. mi trochę pomogło bio cla ale to parę miesięcy zażywania trzeba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mi pomagają pomagają ćwiczenia, szczególnie fitness rowerek, bo tu najbardziej pracują uda, ale łatwo nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.