|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jaki wybrać kurs?
Chce zmienić pracę (raczej nie planuje już pracy w swoim wyuczonym zawodzie) chciałabym ukończyć jakiś kurs który zapewniłby mi zatrudnienie.
Mam troche odłożonych pieniędzy wiec moge zainwestować w siebie,mam tylko dylemat JAKI KURS? Myślałam nad stylizacją paznokci ale rynek jest już przesycony i cieżko o klientki.Może kurs sekretarki/asystentki dyrektora? Może macie jakieś pomysły lub same ukończyłyście jakieś kursy dzięki którym zdobyłyście prace? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaki wybrać kurs?
Przede wszystkim wszystko zalezy od tego, jaki masz zawód, pomimo tego, że nie chce w nim pracowac. No i od Twoich zainteresowań, jaka praca sprawiałaby Ci przyjemność? Paznokcie, zresztą jak sama piszesz napewno odpadają, kurs asystenki dyrektora czemu nie. Ciężko mi cokolwiek doradzić pomysłów mam co prawda wiele, jednak musiałbyś naświetlić co Cie interesuje: nie wiem podróże, gastronomia, ekonomia, ksiegowość, handel ???
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kiya, pomysl co cie w zyciu interesuje, co bys chciała robic i w tym kierunku dalej sie kształc i szukaj pracy.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Może kurs jakiegoś języka, ktory jest mało popularny (odpada angielski, niemiecki, francuski czy wloski) ... moze jakis szwedzki, japonski itd. To zawsze zwieksza szanse... najlepiej jak mozna po kursie zrobic do tego certyfikat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
no właśnie nie wiem co dalej robić
![]() Nie wiem co dalej ![]() Impresona jezyk potrzebny owszem ale chciałabym zrobić kurs który zagwarantuje mi prace z kursami jezykowymi różnie to bywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Kurs wizażu
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Ja bym postawiła na kurs języka obcego, to zawsze będzie w cenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiya jezeli chodzi o paznokcie to coz... nie wystarczy miec kursu. Trzeba miec zdolnosci i zamilowanie do tego.Bo to jest bardzo ciezka i wymagajaca praca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja tez polecała bym jakis język obcy taki mniej popularny mozna sie wted na prace tłumacza załapac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Nie polecam kursu językowego bo na to trzeba mieć bardzo dużo czasu,dobre nauczenie sie języka zajmuje pare lat. Jezeli pracodawcy szukają kogoś ze znajomością języków to na pewno nie ze znajomością podstawową.
Ponoć ciekawe są kursy masażu, a na SPA i temu podobne teraz jest duze zapotrzebowanie. Słyszałam też że fajne są kursy dekoracji wnetrz, tyle ze wiadomo osoby po ASP sa bardziej cenione niż po kursie. Można też zrobic kurs pilota wycieczek i w weekendy turystów po mieście oprowadzać jezeli się oczywiscie mieszka w takim miejscu. Bardzo przydatne są certyfikaty potwierdzające znajmość obsługi komputera. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
dziękuje Wam dziewczyny za pomysły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To ciężka i wymagająca praca. Jak każda. Ps. Wbrew pozorom nie zajmuję się robieniem stron ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja ukończyłam kurs asystentki dyrektora, pisanie projektów pomocowych UE, a obecnie kończę przygotowanie zawodowe w urzędzie pracy. Żaden z kursów nie zapewnił mi pracy. Uważam, że to była strata czasu, ale przybywa mi wpisów w CV.
Obecnie u nas w PUP organizowane są kolejne kursy, ale żaden mi nie odpowiada. Myślałam o stylizacji paznokci, ale hobbistycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Wznawiając temat, minęło kilka lat i rynek pracy z pewnością uległ zmianie i jakiejś ewolucji. Zastanawiam się na co teraz jest zapotrzebowanie, jaki zawód ? Czy warto podnosić swoje kwalifikacje w dziedzinie kosmetyki i wizażu? Czy takie kursy są brane pod uwagę przez pracodawców?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.