|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
2 śluby....
Dziewczyny kochane
![]() ![]() ![]() PS. I proszę się nie śmiać ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2 śluby....
Pewnie że jest taka możliwość
![]() ![]() Oj... źle napisałam... Pierwsze jest pewnie cywilny a później kościelny. A Ty chcesz odwrotnie?
Dominiczka jest już z nami ![]() 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2009-05-10 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
A nie lepiej konkordatowy?
![]() Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 Czas edycji: 2009-05-10 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Pewnie lepiej, ale mi właśnie bardzo zależy na dwóch
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Kniaginia
|
moja koleżanka miała najpierw cywilny, a dokładnie pół roku później kościelny i do kościelnego mniej było załatwiania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ksiądz nie może udzielić najpierw ślubu kościelnego - o ile się nie mylę to sprzeczne z prawem.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ksiądz może udzielić ślubu kościelnego najpierw jeśli para zamierza w najbliższym czasie wziąć ślub cywilny. Kiedyś tak przecież było, że rano szło się do ślubu cywilnego a parę godzin później do kościoła.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie, ze jest możliwość, dopiero od kilku lat w polsce przyjeło się wyprawianie slubów konkordatowych, wcześniej normalnym było,że najpierw się jechało do USC, a później do kościoła.
Wisienki - to nie jest sprzeczne z prawem ![]() ![]()
![]() |
#9 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gdyby jeszcze ktoś miał takie doświadczenia albo wiedział coś na ten temat to niech pisze, jeśli może ![]()
Kocham i jestem kochana Nic więcej mi nie trzeba do szczęścia ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedz coś miłego 3 osobom dziennie ![]() Edytowane przez Lisiunia Czas edycji: 2009-05-11 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Lisiunia wybacz uszczypliwosc ale jak ty sobie wyobrazasz tego samego dnia koscielny a potem cywilny?? USC sa otwarte w jakis okreslonych porach i jedyna opcja bylaby pewnie sobota rano slub koscielny a potem cywilny. bez sensu po prostu. po to wlasnie konkordatowy slub wymyslili!!
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00 Nasz ślub 22.05.2010 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Ha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Lisiunia zależy w którym Kościele. W tych bardziej obleganych datę zaklepuje się wcześniej - jeżeli bardzo Wam zależy na konkretnym dniu. Najlepiej podejść do kancelarii i zapytać Księdza. My na czerwiec 2008 rezerwowaliśmy Kościół we wrześniu 2007.
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
jesli macie duzo kasy i/lub bogatych rodzicow, to tak, inaczej to bez sensu i szkoda kasy. my robimy tylko cywilny- tz jest niewierzacy. niby mozna koscielny, ale po co ten cyrk skoro on nie wierzy. dla gosci tobedzie problem i 2 razy prezentow duzych wam nie dadza jesli sie na to nastawiacie , a sie tylko wykosztujecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po prostu mają taki zamysł i tyle. to ma być ich dzień więc powinni dążyć do tego aby był on taki jak sobie zaplanują. a koszt jakoś mocno się nie zwiększy. ślub konkordatowy kosztuje tyle samo co ślub cywilny + ślub kościelny. a jeśli chcą oba nie widze jakiegoś problemu
Edytowane przez madziadominik Czas edycji: 2009-05-13 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Też mi się zdaje, że osobno można tylko w jakiej kolejności to nie wiem. najlepiej się zapytać w urzędzie i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.