zaproszenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-08, 08:16   #1
sohf
Wtajemniczenie

Question

zaproszenia

poniewaz zaczęłam się przekonywac do własnoręcznej produkcji zaproszeń, to wszoraj troszkę poszukałam na allegro. znalazłam dwie fajne aukcje dotyczące papieru czerpanego. jedna kopert z kawałkami roślinek a druga pasujących karteczek. koperty są po złotówce, a kartki za 1,50 za sztuk dwie.
i mam do was pytanko, po pierwsze czy to drogo?? bo całkiem nie mam rozeznania w tym rynku, a po drugie, czy któraś z was może pracowała z takim papierem i wie jak się zachowuje? można do niego coś poprzyklejac i tak dalej??
z góry dzięki za porady
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 63024714.jpg (15,7 KB, 146 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 63027859.jpg (6,0 KB, 145 załadowań)
sohf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 09:00   #2
sprezyna
Rozeznanie

Dot.: zaproszenia

hej!
ja mam juz temat zaproszen za soba - slub 24.09.05! ale napisze ci pokrotce jak to u nas bylo:
kupilismy taki zwykly papier kremowy ale z faktura - chcielismy jak najgrubszy ale pojawil sie problem - drukarki nie chcialy na tym drukowac,zaczelismy jezdzic po malych poligrafiach i pytac o mozliwosci.w jednej byl b.mily pan ktory nam wyjasnil ze to co my chcemy(czyli nasze zdjecie w sepi,ramka i napis zaproszenie)to trzeba drukowac na atramentowce i doradzil nam podluzny ksztalt zaproszenia tak ze dwa wchodzily na str,myslelismy tez o dolaczeniu kalki,(jej koszt z nadrukiem to ok 0,9 zl za str) i ja tez mozna tylko na laserowej drukarce drukowac.
doradzalabym ci najpierw udac sie do miejsca gdzie zamierzasz zaproszenia drukowac i dowiedziec sie jaka najgrubsza gramature papieru jest w stanie wziasc drukarka na ktorej chcesz drukowac.
co do kosztow calkowitych to zaproszenie nie bylo drozsze niz 2.5zl
mysle ze pomysl zaproszen wykonanych samodzielnie to swietna sprawa!cos takiego osobistego w tym pieknym dniu

pozdr
p.s.goscie byli zachwyceni!
sprezyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-09, 07:34   #3
edytka250
Rozeznanie

My tez robilismy sami, ale chcielismy jak najmniej pieniązków na to stracic
Wydrukowałam wszystko w pracy na papierze kremowym z fakturką... i zakleilismy specjalnym woskiem
I tak naprawdę ani gorsza nas to nie kosztowalo;..no może mojego szefa
edytka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-09, 10:43   #4
Masza_20
Raczkowanie

Papier czerpany jest rewelacyjny!!! Super wyglada szczegolnie ten z kawalkami roslinek w srodku. Pare lat temu bylam (chyba to byly Duszniki Zdrój) w muzeum-fabryce takiego papieru. Wiem w kazdym razie ze byl dosc drogi. Kupilam sowie wtedy taki zestawik i probowalam cos nawet na nim napisac i nie dalo rady Chyba ze ja to jakos nieumiejetnie robilam. Mysle jednak ze super pomyslem jest wydrukowanie czegos na cieniutkiej kalce (chyba to jest kalka, cos strasznie cienkiego i polprzezroczystego) i potem polaczenie to jakos z tym papierem. Dostalam kiedys podobne zaproszenie, ale byl to wlasnie taki kremowy gruby papier o ktorym pisza dziewczyny. Jednak proponuje kupic moze kilka sztuk (jesli jest taka mozliwosc) i wyprobowac rozne rozwiazania, a potem wybrac to najladniejsze i przede wszystkim nie bedzie wpadki ze czegos nie da sie potem zrobic. Super pomysl z tym papierem bo jest bardzo efektowny!!! Pozdrawiam.
Masza_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-09, 11:05   #5
sohf
Wtajemniczenie

dzięki za opinie
Pan sprzedający pisze, ze spokojnie mozna na nim drukowac. Ma mi wysłac próbkę to moze wtedy skonkretyzuję, czy faktycznie. też myślałam, zeby najpierw kupic kilka karteluszków i wypróbowac, zwłacza, ze jak na razie nie są jakoś makabrycznie drogie
pozdrawiam cieplutko
Stary 2005-09-09, 13:07   #6
TeresaZ
Raczkowanie

Zobacz w jakimś papierniczym może będzie do kupienia taki papier i nie będziesz musiała korzystać z Allegro. Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że widziałam w sklepie różne odcienie i faktury takiego papieru. Wybiorę się sprawdzić, bo też będę przymierzać się do robienia zaproszeń Kupię kartkę i zobaczę, jak wydrukuje się zdjęcie i napisy.
Pozdr
TeresaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-09, 13:21   #7
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edytka250
My tez robilismy sami, ale chcielismy jak najmniej pieniązków na to stracic
Wydrukowałam wszystko w pracy na papierze kremowym z fakturką... i zakleilismy specjalnym woskiem
I tak naprawdę ani gorsza nas to nie kosztowalo;..no może mojego szefa
edytka250 świetny sposób
Sohf ja na początku chcialam na taki papierze z jednej strony srebrny a z drugiej biały ....ale atramentówka sobie z nim nie poradziła... tzn poradziła ale po dotknięciu rozmazywał sie druk skończył sie ze wybralam biały perforowany. Lepiej najpierw wypróbój na 1 szt niż mialabyś sie rozczarować i wyrzucić kasę. Mnie osobiście podoba sie bardziej ten jasny papier ale wszystko kwestia gustu....aha ktos tu wspomniał o drukowaniu na białej kalce pomysł jaknajbardziej mi sie podoba
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-19, 20:36   #8
oni
Raczkowanie

Kochane, nie znacie jakiegoś miejsca, gdzie mogłabym znaleźć wzory/szablony zaproszeń? Takich od razu do druku? Do ślubu jeszcze kawał czasu, ale ja wolę mieć wszystko gotowe

Bo te w sklepach wydają mi się takie tandetne. Chcę poszukać pomysłów gdzie indziej...
oni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-19, 20:51   #9
Misiaczek20
Raczkowanie

znamy juz podaje linki
http://zaproszenia.printia.pl/pl/main/
http://zaproszenia-itd.pl/
http://www.zaproszenia.com/
http://www.zaproszeniaslubne.com.pl/
http://www.zaproszenia-slubne.com/
http://www.zaproszenie.com/
http://www.netwesele.pl/firmy/zaproszenia/index.php
http://www.kartkaodciebie.com.pl/
http://slub.info.pl/sklep/index.php

To sa firmy z najlepszymi jakosciowo i z najladniejszymi zaproszeniami do kazdej z firm mozesz napisac maila sa podane adresy i poprosic o probki zaporszen tych ktore sama wybierzesz i zawsze wysyalaja

Misiaczek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-19, 21:24   #10
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Wybór papierów jest ogromny. Ja zrezygnowałam z drukowania samodzielnego, miałam dość jak wyprodukowałam zawieszki na butelki i winietki na stoly.
Dostałam od koleżanki zaproszenie na slub , które zrobiła sama. Bardzo ładne z bordową kokardką, a w srodku........... rozmazany tusz
a my mieliemy takie, do wręczenia osobistego:http://zaproszenia.printia.pl/pl/slu...zukaj=mityczny w oczku inicjały, brązowa czcionka

i takie do wysłania http://zaproszenia.printia.pl/pl/slu...g&szukaj=diada srebrna czcionka
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-20, 10:50   #11
sohf
Wtajemniczenie

wyprodukowanie własnych zaproszeń wcale nie jest taką łatwą sprawą i nie chodzi mi tu bynajmniej o stronę techniczną przedsięwzięcia ale ja już miałam ze 20 różnych wizjii na razie mam chyba ostateczną wersję, ale też wcale tego taka pewna nie jestem a od początkowej to się rózni o 180 stopni
niech żyje zdecydowanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-20, 16:57   #12
oni
Raczkowanie

Mam dylemat - znalazłam śliczne zaproszenie, wezmę bez nadruków w środku, bo to załatwi mi szwagierka, która pracuje w firmie graficznej.

Mój problem jest tego rodzaju, że napis na karcie może wyprowadzić ludzi w błąd, przecież nie wszystkich będę zapraszać na ślub i wesele, a nie ma takich z nadrukiem "Zawiadomienie". Czy nie będzie to dziwaczne, jak do wszystkich roześlę właśnie takie, tylko w środku wyraźnie zaznaczone będzie, że "po ślubie zapraszam serdecznie na uroczystość weselną, itd"?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie.jpg (26,2 KB, 140 załadowań)
Stary 2005-10-20, 17:15   #13
Misiaczek20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oni
Mam dylemat - znalazłam śliczne zaproszenie, wezmę bez nadruków w środku, bo to załatwi mi szwagierka, która pracuje w firmie graficznej.

Mój problem jest tego rodzaju, że napis na karcie może wyprowadzić ludzi w błąd, przecież nie wszystkich będę zapraszać na ślub i wesele, a nie ma takich z nadrukiem "Zawiadomienie". Czy nie będzie to dziwaczne, jak do wszystkich roześlę właśnie takie, tylko w środku wyraźnie zaznaczone będzie, że "po ślubie zapraszam serdecznie na uroczystość weselną, itd"?
Ale nie spotkalas sie nigdy z zaproszeniem gdzie osobno jest czesc o kosciele osobno o sali ?? przeciez jak sie dostaje to ze tylko do kosciola to sie wie ze to nie na wesele wszyscy tak to rozwiazuja a jak chcesz tylko zawiadomic ze danego dnia bierzesz slub to mzoesz zrobic specjalne zamowienie w firmie poligraficznej na cos takiego

Stary 2005-10-20, 17:24   #14
oni
Raczkowanie

Nie spotkałam się, bo jeszcze nigdy nie planowałam ślubu

No ale rozwiązałaś moje wątpliwości
Stary 2005-10-20, 17:36   #15
Misiaczek20
Raczkowanie

Tu nie chodzi o planowanie tylko o otrzymywanie takich zaproszen

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-20, 17:52   #16
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez oni

Mozesz rozesłac, ale pozniej upewnij sie czy dobrze zrozumieli, bo nie każdy umie czytać Nam zabrakło kilka sztuk zaproszen i zrobilismy sami na papierze jak do wizytówek. Na okładce było "Zaproszenie na Ślub" a w srodku tresc zaprosznia na ślub lub+ wesele. No i... na 3 dni przed weselem dzwonie do znajomych zeby potwierdzili czy przyjadą (250km), bo w czwartek obsuga sali chciała juz na 100% wszystko wiedziec. A ci mi mówią , ze nie przyjadą bo nie dostali zaproszenia na wesele! No wiec ja w szoku..., mowie ze to jakas pomyłka..., zeby mi przeczytali tresc zaproszenia, no i okazalo sie ze w tresci było zaproszenie na wsele, ale na okladce było "zaproszenie na Ślub" i oni tym się sugerowali No ale.... przyjechali
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-20, 18:05   #17
oni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ela
Mozesz rozesłac, ale pozniej upewnij sie czy dobrze zrozumieli, bo nie każdy umie czytać
No właśnie chodzi mi to to, żeby nieporozumień nie wywołać, bo ktoś może spodziewać się zaproszenia na wesele, zobaczy na karcie "zaproszenie", gdzie de facto będzie tylko zawiadomienie o ślubie Zakręcone to trochę :P

A co do otrzymywanych, różnie to młodzi rozwiązywali, ale zawsze jakieś niesnaski były. I coś mi się zdaje, że u nas też bez nich się nie obejdzie. A mi zależy na tym, żeby majątku na to nie wydać. Zrobię, jak mi będzie wygodnie
Stary 2005-10-20, 18:07   #18
Misiaczek20
Raczkowanie

ja dokonalam chba najlepszegho rozwiazania moje zaproszenia byly nietypowe i akzdy z gosci juz je otrzymal wszysyc sa zachwyceni i trzymaja je jako pamietke bo powiedzieli ze sa cudowne i niespotykane

Stary 2005-10-20, 18:22   #19
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misiaczek20
ja dokonalam chba najlepszegho rozwiazania moje zaproszenia byly nietypowe i akzdy z gosci juz je otrzymal wszysyc sa zachwyceni i trzymaja je jako pamietke bo powiedzieli ze sa cudowne i niespotykane
tzn. jakie??
pochwal się )
Stary 2005-10-20, 18:24   #20
Konto usunięte

ja tez chetnie zobacze

swoje zachowałam jedno na pamiatkę
Stary 2005-10-20, 18:25   #21
Misiaczek20
Raczkowanie

to podaj maila wysle ci wzor

Stary 2005-10-20, 18:34   #22
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
koralik.cos@interia.pl
Stary 2005-10-20, 18:48   #23
Misiaczek20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sohf
wysłane

REKLAMA
Stary 2005-10-20, 19:15   #24
Konto usunięte

Cytat:
i ja chcę :

Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Czas edycji: 2005-10-20 o 20:07
Stary 2005-10-20, 19:52   #25
Misiaczek20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ela
i ja chcę : 3pencil@poczta.fm
wyslalam

Stary 2005-10-20, 20:09   #26
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Własnie też sie przymierzam do robienia własnych zaproszeń. Trochę jednak jestem przerażona ilością... i zastanawiam się, czy wszystkie zaproszenia muszą być takie same... Bo w sumie przy dwudziestym zaproszeniu juz się ma dosyć. Co o tym myślicie? Może na przykład jeden wzór zrobić dla wujostwa, drugi dla kuzynostwa itd...

sohf: Mam ten sam problem z decyzją... Ciągle mi się koncepcja na zaproszenia zmienia.
gosiah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-20, 20:57   #27
wiktoria24
Przyczajenie

Ja też postanowiłam zrobić zaproszenia sama, bo widziałam tekie u znajomych i bardzo mi się spodobały. Mam kilka wersji żeby sobie urozmaicić robotę...a wizji tyle, że na dobrą sprawę każdy mógłby dostać inneMYślę że wybór pięciu, sześciu wzorów jest dopuszczalne.Pozdrawiam
wiktoria24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2005-10-21, 06:52   #28
sohf
Wtajemniczenie

Misiaczek, faktycznie ciekawe te zaproszenia. a wasz strój będzie taki dopasowany konwencją?? bo jak sobie wyobrażam ten Twój kościół, z tymi wszystkimi bajerami o których pisałaś to mi do zaproszeń pasuje i co bryczka będzie?? poopowiadaj o swojej wizji ))

a co do wzorów zaproszeń, to też myślę, ze nie musi by jeden. przecież nikt nie będzie porównywał kto jaki dostał
ja mam o tyle dobrze, że biorąc pod uwagę papier i koperty jakie zakupiłam, już żadne wyklejanki jak dla mnie nie pasują. więc tylko wymymyślam co i jak wydrukowac, co by miało ręcę i nogi )
Pozdrawiam!
Stary 2005-10-21, 21:26   #29
olkao
Raczkowanie

no wlasnie my mielismy w zasadzie 3 rozne wersje zawiadomien zaproszen i to byl dobry pomysl bo nie mielismy zadnych nieproszonych gosci wszysacy doskonale odczytali swoje karteczki i tez robilismy sami zupelnie sami i wyszlo nam jakies 80 gr za karteczke. jak bede miala chwile to chetnie pokaze
olkao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 09:43   #30
ziuta
Przyczajenie

GG do ziuta

Ja też bym chciała! aep@interia.pl
ziuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości