![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() zaproszenia
poniewaz zaczęłam się przekonywac do własnoręcznej produkcji zaproszeń, to wszoraj troszkę poszukałam na allegro. znalazłam dwie fajne aukcje dotyczące papieru czerpanego. jedna kopert z kawałkami roślinek a druga pasujących karteczek. koperty są po złotówce, a kartki za 1,50 za sztuk dwie.
i mam do was pytanko, po pierwsze czy to drogo?? bo całkiem nie mam rozeznania w tym rynku, a po drugie, czy któraś z was może pracowała z takim papierem i wie jak się zachowuje? można do niego coś poprzyklejac i tak dalej?? z góry dzięki za porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: zaproszenia
hej!
ja mam juz temat zaproszen za soba - slub 24.09.05! ale napisze ci pokrotce jak to u nas bylo: kupilismy taki zwykly papier kremowy ale z faktura - chcielismy jak najgrubszy ale pojawil sie problem - drukarki nie chcialy na tym drukowac,zaczelismy jezdzic po malych poligrafiach i pytac o mozliwosci.w jednej byl b.mily pan ktory nam wyjasnil ze to co my chcemy(czyli nasze zdjecie w sepi,ramka i napis zaproszenie)to trzeba drukowac na atramentowce i doradzil nam podluzny ksztalt zaproszenia tak ze dwa wchodzily na str,myslelismy tez o dolaczeniu kalki,(jej koszt z nadrukiem to ok 0,9 zl za str) i ja tez mozna tylko na laserowej drukarce drukowac. doradzalabym ci najpierw udac sie do miejsca gdzie zamierzasz zaproszenia drukowac i dowiedziec sie jaka najgrubsza gramature papieru jest w stanie wziasc drukarka na ktorej chcesz drukowac. co do kosztow calkowitych to zaproszenie nie bylo drozsze niz 2.5zl mysle ze pomysl zaproszen wykonanych samodzielnie to swietna sprawa!cos takiego osobistego w tym pieknym dniu pozdr p.s.goscie byli zachwyceni! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
My tez robilismy sami, ale chcielismy jak najmniej pieniązków na to stracic
![]() Wydrukowałam wszystko w pracy na papierze kremowym z fakturką... i zakleilismy specjalnym woskiem ![]() I tak naprawdę ani gorsza nas to nie kosztowalo;..no może mojego szefa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Papier czerpany jest rewelacyjny!!! Super wyglada szczegolnie ten z kawalkami roslinek w srodku. Pare lat temu bylam (chyba to byly Duszniki Zdrój) w muzeum-fabryce takiego papieru. Wiem w kazdym razie ze byl dosc drogi. Kupilam sowie wtedy taki zestawik i probowalam cos nawet na nim napisac i nie dalo rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
dzięki za opinie
![]() Pan sprzedający pisze, ze spokojnie mozna na nim drukowac. Ma mi wysłac próbkę to moze wtedy skonkretyzuję, czy faktycznie. też myślałam, zeby najpierw kupic kilka karteluszków i wypróbowac, zwłacza, ze jak na razie nie są jakoś makabrycznie drogie ![]() pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zobacz w jakimś papierniczym może będzie do kupienia taki papier i nie będziesz musiała korzystać z Allegro. Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że widziałam w sklepie różne odcienie i faktury takiego papieru. Wybiorę się sprawdzić, bo też będę przymierzać się do robienia zaproszeń
![]() Pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sohf ja na początku chcialam na taki papierze z jednej strony srebrny a z drugiej biały ....ale atramentówka sobie z nim nie poradziła... tzn poradziła ale po dotknięciu rozmazywał sie druk ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Kochane, nie znacie jakiegoś miejsca, gdzie mogłabym znaleźć wzory/szablony zaproszeń? Takich od razu do druku? Do ślubu jeszcze kawał czasu, ale ja wolę mieć wszystko gotowe
![]() Bo te w sklepach wydają mi się takie tandetne. Chcę poszukać pomysłów gdzie indziej...
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
znamy juz podaje linki
![]() http://zaproszenia.printia.pl/pl/main/ http://zaproszenia-itd.pl/ http://www.zaproszenia.com/ http://www.zaproszeniaslubne.com.pl/ http://www.zaproszenia-slubne.com/ http://www.zaproszenie.com/ http://www.netwesele.pl/firmy/zaproszenia/index.php http://www.kartkaodciebie.com.pl/ http://slub.info.pl/sklep/index.php To sa firmy z najlepszymi jakosciowo i z najladniejszymi zaproszeniami do kazdej z firm mozesz napisac maila sa podane adresy i poprosic o probki zaporszen tych ktore sama wybierzesz i zawsze wysyalaja ![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Wybór papierów jest ogromny. Ja zrezygnowałam z drukowania samodzielnego, miałam dość jak wyprodukowałam zawieszki na butelki i winietki na stoly.
Dostałam od koleżanki zaproszenie na slub , które zrobiła sama. Bardzo ładne z bordową kokardką, a w srodku........... rozmazany tusz ![]() a my mieliemy takie, do wręczenia osobistego:http://zaproszenia.printia.pl/pl/slu...zukaj=mityczny w oczku inicjały, brązowa czcionka i takie do wysłania http://zaproszenia.printia.pl/pl/slu...g&szukaj=diada srebrna czcionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
wyprodukowanie własnych zaproszeń wcale nie jest taką łatwą sprawą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() niech żyje zdecydowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mam dylemat - znalazłam śliczne zaproszenie, wezmę bez nadruków w środku, bo to załatwi mi szwagierka, która pracuje w firmie graficznej.
Mój problem jest tego rodzaju, że napis na karcie może wyprowadzić ludzi w błąd, przecież nie wszystkich będę zapraszać na ślub i wesele, a nie ma takich z nadrukiem "Zawiadomienie". Czy nie będzie to dziwaczne, jak do wszystkich roześlę właśnie takie, tylko w środku wyraźnie zaznaczone będzie, że "po ślubie zapraszam serdecznie na uroczystość weselną, itd"?
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Nie spotkałam się, bo jeszcze nigdy nie planowałam ślubu
![]() No ale rozwiązałaś moje wątpliwości ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Tu nie chodzi o planowanie tylko o otrzymywanie takich zaproszen
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do otrzymywanych, różnie to młodzi rozwiązywali, ale zawsze jakieś niesnaski były. I coś mi się zdaje, że u nas też bez nich się nie obejdzie. A mi zależy na tym, żeby majątku na to nie wydać. Zrobię, jak mi będzie wygodnie ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ja dokonalam chba najlepszegho rozwiazania moje zaproszenia byly nietypowe i akzdy z gosci juz je otrzymal wszysyc sa zachwyceni i trzymaja je jako pamietke bo powiedzieli ze sa cudowne
![]()
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pochwal się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
ja tez chetnie zobacze
![]() swoje zachowałam jedno na pamiatkę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
to podaj maila wysle ci wzor
![]()
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2005-10-20 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Własnie też sie przymierzam do robienia własnych zaproszeń. Trochę jednak jestem przerażona ilością... i zastanawiam się, czy wszystkie zaproszenia muszą być takie same... Bo w sumie przy dwudziestym zaproszeniu juz się ma dosyć
![]() ![]() sohf: Mam ten sam problem z decyzją... Ciągle mi się koncepcja na zaproszenia zmienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Ja też postanowiłam zrobić zaproszenia sama, bo widziałam tekie u znajomych i bardzo mi się spodobały. Mam kilka wersji żeby sobie urozmaicić robotę...a wizji tyle, że na dobrą sprawę każdy mógłby dostać inne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Misiaczek, faktycznie ciekawe te zaproszenia. a wasz strój będzie taki dopasowany konwencją?? bo jak sobie wyobrażam ten Twój kościół, z tymi wszystkimi bajerami o których pisałaś to mi do zaproszeń pasuje
![]() ![]() a co do wzorów zaproszeń, to też myślę, ze nie musi by jeden. przecież nikt nie będzie porównywał kto jaki dostał ![]() ja mam o tyle dobrze, że biorąc pod uwagę papier i koperty jakie zakupiłam, już żadne wyklejanki jak dla mnie nie pasują. więc tylko wymymyślam co i jak wydrukowac, co by miało ręcę i nogi ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
no wlasnie my mielismy w zasadzie 3 rozne wersje zawiadomien zaproszen i to byl dobry pomysl bo nie mielismy zadnych nieproszonych gosci wszysacy doskonale odczytali swoje karteczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ja też bym chciała! aep@interia.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.