![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Chodzenie po górach
Najpierw przeszukałam forum, tematu nie znalazłam (no, chyba ze sie sprytnie schował gdzieś
![]() Łazicie po górach? Znacię tę pasję? Ja jestem prawdziwą maniaczką, mój TŻ również, Raz w miesiącu staramy się na weekend pojechać i połazic, nieważne, jaka jest pogoda, jaka pora roku. Co prawda zimą bywało ciekawie - wspinanie się na szczyt w śniegu po tyłek, zgubienie sie (szlaki beskidzkie są fatalnie oznaczone, zbyt nisko, wystarczy metr śniegu i oznaczenie znika, natomniast na wiosnę trwa wycinka drzew, również tych z oznaczeniami ![]() ![]() Ale za to...te zdjęcia, te wspomnienia, to planowanie wypadu...Te momenty, kiedy człowiek po 11 godzinach dotrze do schroniska i napije się gorącego grzańca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzenie po górach
Łazicie i lubicie
![]() ![]() Zimą w górach jeszcze nie byłam,ale planuję w tym roku wybrac się na Śnieżkę (mam nadzieję,że dam radę ) Do tej pory zaliczyłam Śnieżnik,Śnieżkę,Jaworzyn ę,ogólnie Beskidy,Tatry polskie i słowackie. Przede mną ciągle Bieszczady. Ciągnie mnie tam bardzo. W tym roku niestety kontuzja kolana i urlop nad morzem ![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam
![]() ![]() Niestety jak narazie musze sie ograniczac tylko do sudetów - brak finansów na dalsze wypady ![]() Bardzo bym chciała pojechać wreszcie w Tatry i Bieszczady - liczę że za rok w wakacje sie uda w jedno z tych miejsc. Edytowane przez bemolka Czas edycji: 2008-08-12 o 18:11 Powód: wymazałam nieaktualny link do własnej strony ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Tutaj kolejna miłośniczka chodzenia po górach. Przeszłam prawie całe Karkonosze. Kilka razy bylam w górach Stołowych. W tym roku planujemy wypad w Bieszczady.
W górach czuję się jakbym była w innym świecie. Góry mają w sobie jakąś magię, która mnie przyciąga.
#5 |
Zakorzenienie
|
Bemolka mamy kilka takich samych biletów wstępu
![]() A jak wrócę z wakacji to będzie jeszcze jeden : z latarni w Gąskach ![]()
#6 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko jaki ten świat mały
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja też uwielbiam. Szczególnie Beskidy a najszczególniej Żywiecki
![]() Dwa lata temu byłam na "większej wyprawie " z moim kuzynem. Wklejam zdjecia z wejścia na Babią. A w tten weeekend byłam w mojej ukochanej chatce studenckiej na Lasku. |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A do Mielna
![]() W poniedzialek nad ranem ![]() Jesli tam byłaś (a intuicja mi mówi ,że tak ![]() ![]() Disco błysko ![]()
#9 |
Zakorzenienie
|
zgłasza się kolejna miłośniczka gór
![]() Przynajmniej raz w roku muszę zrobić wypad w góry bo inaczej nie przeżyję ![]() Zaczęło się w od obozów wędrownych w 1 klasie liceum. Było super - trochę męcząco ale mi się podobało. Spanie w schroniskach, wędrówki z ciężkimi plecakami. Zwiedziłam już trochę Beskidów (nie bede wymieniac, bo troche tego było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ja to tak sobie myśle, że jednak mam wielkie szczęście
![]() ![]() A już w niedzielę rano wsiadamy z moim TŻ w ciapąga i stuk stuk - po torach - Bieszczady, witajcie! ![]() Trasa piękna, choc męcząca i śpieszna bardzo...Ale mam nadzieję na piękne wspomnienia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
to może znajdziesz na Smerku polarek mojego TŻ??
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko w mielnie bede teraz 10. raz z rzędu
![]() ![]() załaczam Śnieżke ![]() pozdrowienia dla wszystkich górołazików ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Aleś Ty wielka
![]()
#14 |
Wtajemniczenie
|
kocham góry
![]() w tatry wyjeżdżam co roku na wakacje. najczęściej do murowańca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam góromaniaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
A była któraś z Was na Słowackim Raju...? (A moze powinnam napisać: "w Słowackim Raju"...? Nie mam pojęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
ja byłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
A mnie jakoś nie przeszkadzało to, ze trasy mokre
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ohhh góry to ja uwielbiam, a szczególnie Zakopane, mogłabym tam zamieszkac, strasznie podoba mi sie tamtejszy klimat
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
A ja bym oddzieliła chodzenie po górach od Zakopanego. Zakopane to tandetna mieścina, dla szpanerów, a chodzenie po grach to mania, pasja...
![]() Aha, zeby nie było - nie nazwałam kali507 szpanerką, określiłam tylko, czym dla mnie jest Zakopane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
szajajaba a gdzie chodziłaś po Beskidach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak więc: Październik: Wisła Głębce - Klimczok przez kolejne szczyty, nie pamiętam nazw - Wisła chyba Centrum ![]() Grudzień - niedokonczone wejście na Baranią Górę, z powodu ogromnego, niewyobrażalnego śniegu - trasa z Wisły Czarne Fojtula powinna zająć niecałe 5 godzin, a myśmy nawet poowy w 3 godziny nie osiagnęli, byliśmy jedynymi ludźmi z TZ, którz tamtedy szli, przecieraliśmy szlaki. Trzeba było sie wrócić, ale zaliczenie szczytu w planach jest ![]() Styczen - z powodu kontuzji mojej nogi kilka godzin wchodziliśmy na Równicę, ale te fotki w moim pierwszym poście to stamtad właśnie, dla tych ujeć warto było ![]() Luty - trasa z Bielska-Białej, przez Szyndzielnię na Klimczok, oczywiście nieprzetartymi ścieżkami, jeszcze wtedy stuptutów nie miałąm i cała przemoczona byłam ![]() ![]() Marzec - w planach było dojście do schroniska na Przegibek, ale mgła, czyniaca nas całkowicie niewidzialnymi, skutecznie to uniemożliwiła. Wybrałam sie tam z moim TZ i jego bratem, i...skończyło się na tym, ze wracalismy do wcześniej napotkanego schroniska na Rycerzowej, bo niestety - zimą szlaki beskidzkie są niewidoczne - za nisko umieszczone, a gdy śnieg zalega na wys. 1,5m, to zasypuje wszystko ![]() ![]() ![]() Maj - Słowianka. Trasa wiodła z Rajczy przez Redykalny Wierch, Halę Lipowską i Rysiankę, po czym znów się zgubilismy - tym razem z TŻ, jego bratem i przyjacielem obojga. Znów przyczyną była koszmarna mgła, deszcz i nieoznakowane szlaki. Wszechogarniajaca wycinka leśna objęła też drzewa z oznaczeniami szlaków ![]() ![]() ![]() Wcześniejszych wypraw beskidzkich nie pamiętam, było to w latach licealnych, no a w latach studenckich zaliczałam wszelkie trasy dla niedzielnych łazików ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
wow. Imponująco. A byłaś kiedyś w bardziej bliskich mi okolicach Madahory (Łamana Skała) Chatki Pod Potrójną, przełęczy Gibasy, góry Lasek, Przyborowa, Jeleśni, Koszarawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Niestety nie
![]() Skad tam można wyruszyc? I jakie są trasy? |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie łaziki górskie!!!!
![]() uwielbiam góry, uwielbiam! ze względu na bliskość Beskidów, głównie tam wędruję, ale i w Tatry moje ukochane też staram sie jeżdzić jak tylko mogę. bywam też w Karkonoszach i na Słowacji (Mała Fatra, Tatry). podczas moich podróży przydarzyło mi sie wiele zabawnych historyjek, np szukając noclegu na Słowacji, już po zejściu z gór, zostaliśmy z moim TZ i siostrą dosyć dziwnie przyjęci przez starszą panią w prywatnej kwaterze. wpatrywała sie w nas ze zgrozą w oczach i za nic nie chciała nas wpuścic do domu. okazało sie ze wzięła nas za Rosjan (!), a kiedy okazało sie że my "nie Sowiety, tylko Poliaki" zaraz zaciągnęła nas do środka, była przeszczęśliwa, nie tylko udzieliła nam noclegu, ale i przyniosła jedzonko: chleb, ogórki i ....tonic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Góry pokochałam niedawno. W tym roku znów jadę. Najgorsze, że brakuje mi towarzystwa do zdobywania wyższych szczytów.
Marzą mi się Bieszczady, tylko to tak daleko... No i nie mam z kim jechać- mama woli Tatry. Cytat:
Ale mimo wszystko Zakopane to całkiem dobra baza wypadowa. Szczególnie dla tych, któzy dużo łazić nie dają rady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Wiesz, ale w Zakopanem nie czujesz tego grskiego klimatu, pomimo otaczających cie górskich widoków...
A już na przykłąd Bieszczady...Mmmmmm....gd zie by sie człowiek nie zatrzymał, łapie klimat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
szajajaba - dokładnie, choć turystów znacznie mniej niż w Tatrach i dlatego jest cisza spokój, można odpocząc i delektować się widokami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.