|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Pragnę poznac, czyli lista zapachów do przetestowania
Witam
![]() Mamy już wątek, gdzie wpisujemy zapachy które nas zauroczyły i pragniemy je posiadac. Jednak zanim coś nas urzeknie najczęściej przechodzi przez etap testowania.Zachwyci nas reklama, zainteresują opisy nut zapachowych, spodoba się flakon, lub przekonają opinie inyych. Chciałabym abyśmy w tym wątku wpisywały nieznane jeszcze zapachy, które nas intrygują i które pragniemy "rozpracowac" ![]() Zapraszam
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pragnę poznac, czyli lista zapachów do przetestowania
Fajny wątek, może być bardzo przydatny
Ostatnio zaopatrzyłam się w wiele próbek, które już dawno chciałam poznać a w planach nastpęne, które mam nadzieję przylecą więc niedosyt trochę został zaspokojony. W tej chwili najbardziej za mną "chodzą" Five O'Clock, wiśniowe Olique RWD, nowe Amour i dwie nowe Lolity których nie znam.
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem strasznie ciekawa następujących zapachów:
Innocent Gucci by Gucci EDP Angel la Rose Wish Chopard Pure Wish Hugo Boss Pure Purple (ze względu na ten marcepan:
|
|
#4 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Chciałabym powąchac zapachy Sinfonia di Note (na razie nie znam nic), zapachy PG (znam tylko kilka), większość słodkich zapachów CdG i Rose Pralines (to mam nadzieję już wkrótce
). Poza tym jak zwykle interesuje mnie cała masa słodziaków niedostępnych niestety w naszych perfumeriach
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie przeżywam totalne zaskoczenie- spodobał mi się Palisander CdG
To tak tytułem wstępu, powieważ właśnie dlatego ciągnie mnie do :-całej serii Red CdG -części kadzidlaków CdG których jeszcze nie znam -Tea for Two L'artisan -oraz z innej beczki, Pure poison mi po głowie chodzi ![]() i napewno jest coś jeszcze o czym nie pamiętam w tym momencie
Edytowane przez taiwa Czas edycji: 2008-11-11 o 11:41 |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Ja swoją listę zapachów, które chciałabym poznać, aktualizuję na bieżąco - ma już z kilometr chyba, więc wszystkiego wypisywać tutaj nie będę
Jest na niej sporo zapachów z Luckyscent, ale nie tylko. W tej chwili w czołówce zapachów, które chcę poznać są:Olivier Durbano Jade Tauer Perfumes Vetiver Dance Michelle Bergman Black Amber Frapin 1270 Voluspa Santiago Huckleberry Farmacia SS. Annunziata dal 1561 Aurora, Cara, Chia, Ybris CdG Spicy Cocoa Serendipity 3 Serendipitous CB I Hate Perfume Burning Leaves, Gathering Apples, Black March duuuuuużo zapachów Parfumerie Generale oraz pałacówki Lutensa, których jeszcze nie znam. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Marzę o poznaniu pięcioraczków. To wstyd, że nie znam żadnego..
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Chcę poznać wszystkie dzieła Oliviera Durbano, Statkusa
Neonka ostatnio zaciekawiła mnie Geisha Noire, chciałabym poznac jeszcze Geisha Violette. Cóż jeszcez - nowe zapachy Annik Goutal - trzeba się wybrac do Quality. Od dawna juz chcę poznać Tam Dao, Hinoki, Cardinal, Fire from Heven ... no uzbierało by się sporo edit: madzik mi przypomniała ... i Rahat i Borneo Lutensa, i Wszystkie zapachy Keiko Mecheri - znam tylko Genie des Bois Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2008-11-11 o 15:39 |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Za mną chodzę prawie wszystkie Lutensy. Znam tylko Rahat Loukhoum.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Chciałbym poznać Nu EDP, Tumulte PH,3 seria CdG i prawie wszystkie Lutensy.
Myślę, że pierwsze dwa już za niedługo poznam za sprawą uprzejmości kilku Wizażanek.
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dużo tego, dużo
![]() Na pewno CdG seria liściasta: Tea i seria słodka: Wood Coffee, Nomad Tea oraz z serii kadzidlanej: Jaisalmer, Kyoto i Ouarzazate oraz Black Tourmaline French Lover He Wood Gucci PH Gaiac lutensowe Five o'Clock Santal de Mysore Chene To takie pierwsze typy, a ogólnie to wszystko, co herbaciane, aż by się chciało wyssać fusy do suchości (najlepiej)
Wymienię Edytowane przez cheer Czas edycji: 2008-11-11 o 14:09 |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy jeszcze nie poznałam żadnego zapachu Demeter
a przyznam, że skrycie o tym marzę
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie coś naszło ostatnio na Carony- zwłaszcza Bellogię i Nuit de Noel chciałabym poznać. Oraz Eau Forte.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dawno temu bylam pod stalym pachnacym wplywem Szalonych Szaneli
porzuconych bez zalu dla wielu, ktorzy byli pozniej, sa i nadal pewnie beda. Skoro na najblizszy wyjazd swiateczny nie bede mogla zabrac ze soba zbyt duzego asortymentu zapachowego postanowilam wrocic na ten rog, na ktorym zostala Coco Chanel. Moze mnie jeszcze pamieta. Z przyjemnoscia, nieco bogatsza o wiedze, coraz bardziej rozbrykana zapachowo i wciaz niezdecydowana siegne po: Mademoiselle Coco No 5 No 19 byc moze znow wspolnie bedziemy spiewac; wypijmy za bledy ;-) |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Coś mnie ciągnie do BLV Bulgari, ale ciężko go w sklepie znaleźć... Chyba kupię "na ślepo", kiedyś go wąchałam, ale nie byłam pewna.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również, oraz wszelkie kadzidła które są mi zupełnie obce.
Ja znam jedynie 4. Bardzo chciałabym mieć po próbce każdego. Pragę na chwilę obecną poznać również Gucci Pour Homme, Terre Hermes, Nu EDT, Alexander McQueen My Queen, różne zapachy z dominującą piwonią.
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właściwie mam taką listę w wątku "Rozpaczliwie poszukuję..."
Najbardziej wlazły mi do głowy (zapewne przyczyniła się nazwa) Psychotrope PG. Jestem też bardzo ciekawa L’Eau Guerriere, Jade Durbano, i nowych Lutensów. Nooo i wciąż nie znam Garage CdG
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Podobnie jak u Cheer, chętnie poznałabym Nomad Tea, Wood Coffee i Tea, może jeszcze Burning Leaves...?
No i słynne już zapachy Etat d'Libre, o których ostatnio głośno na Perfumach. Ale to w ramach ciekawości, bo tak naprawdę to jakoś do perfumerii mnie nie ciągnie (a teraz mam Quality dosłownie tuż pod nosem, wychodzę z pracy i w 5 minut jestem w przybytku rozpusty...)
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo chciałabym poznać wszystkie kadzidła z listy Sabbath. Sporo już znam, ale jeszcze więcej pozostaje do przetestowania. Bardzo mnie to cieszy
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bardzo chcę poznać MaDame JPG i w celu realizacji mojego pragnienia zamówiłam próbeczkę
Z opisów wynika iż w zapachu mogłabym się zakochać, ale również nie brakuje opinii, iż to nic szczególnego... przekonam się już wkrótce chciałabym żeby mi podeszły bo buteleczka cudna
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Nową Chanelkę Premiere, nową Lolkę serduchową i nową Piątą Alejkę.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
Na moją listę ostatnio dołączyły:
Watch Botrytis Serendypitous Genie de Bois Geisha Noire. I resztę zapachów Lutensa, których nie znam, a jest ich sporo ![]() Edit: Zapomniałam o Ume
Edytowane przez Kagan Czas edycji: 2008-11-11 o 20:39 |
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Nowy Amorek -Tentation
Chance Chanel -w mojej perfumerii już od roku brakuje testera ![]() Flowerbomb
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
poznałam ostatnio Palisandra i naszła mnie ochota na resztę zapachów z serii Red CdG
i oczywiście od dawna marzę o lawendowym pałacowym Lutensie |
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
O tak! Mi też od dawna po głowie chodzi ta lawenda. Poza tym chciałabym poznać Armani Prive Bois d'Ences. Dziś w jednym z outletów widziałam świece Armani Prive ale po BdE zostalo tylko pudełeczko :-( Poza tym już chyba straciłam wszelkie nadzieje na poznanie Incense Kamali bo każda okazja przechodzi mi koło nosa (a przygarnęłabym flaszkę nawet w ciemno
).
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym poznać fiołkowo-irysowe Apres L'Ondee Guerlain'a , Bois des Iles, Cuir de Russie Chanel. I jeszcze pare Caronów Royal Bain de Champagne, Tabac Blond.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Moja lista zawiesiłaby serwery
Marne pół zeszytu...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
Moja tez jest długa, podzieliłam ja na raty
![]() Najwiecej jest niszowców, ale na razie z premedytacja trzymam się od nich z daleka, ze względu na ceny, zbyt wysokie dla mnie chwilowo. Czego nos nie czuje tego sercu nie żal
|
|
#30 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

przechodzi przez etap testowania.

To tak tytułem wstępu, powieważ właśnie dlatego ciągnie mnie do :
Jest na niej sporo zapachów z Luckyscent, ale nie tylko. W tej chwili w czołówce zapachów, które chcę poznać są:

Myślę, że pierwsze dwa już za niedługo poznam za sprawą uprzejmości kilku Wizażanek. 

Jestem też bardzo ciekawa L’Eau Guerriere, Jade Durbano, i nowych Lutensów.