|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pachnące ubrania.
Czy do żelazka mozna wlać wodę rozcieńczoną z płynem do płukania ? Wydaje mi się, że słyszlalam o takim rozwiazaniu, ale nie jestem pewna i pytam kogos kto sie na tym zna.
![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pachnące ubrania.
Z tym płynem do płukania to nie wiem ale są specjalne wody zapachowe do żelazka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no wlasnie wiem, ale nie posiadam. A moze polecicie jakies ladnie pachnące plyny do plukania, albo proszki ? Jestem przeczulona na punkcie swierzych ubran, jak pewnie wiekszosc z was
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mi osobiście wydaje sie, że rozcieńczenie wody z płynem do płukania i wlanie do żelazka nie jest dobrym pomysłem.
Jest wiele wariantów zapachowych płynów do płukania. Trzeba przejść się do sklepu z dużym asortymentem i wybrać zapach który Ci odpowiada. Najlepszą metodą na świeże i ładnie pachnące ubrania, jest pranie i płukanie w płynie max po 2- 3 noszeniach ![]() Lenor ma dość szeroką gamę zapachową, o ile kiedyś to były koncentraty to teraz są płyny z mniejszą ilością cząsteczek zapachowych. W "zamian" za nowe opakowania ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja używam koncentratów zamiast płynów, bo po samym płynie albo rozcieńczonym koncentracie nic nie czuję
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A ja wlewam czasami płyn do płukania tkanin do żelazka (rozcienczony z woda)
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
polecam niemiecka chemie...uzywam zielonego lenora - fresh green (energy) - z nalepka (takie niebieskie koleczko nad etykieta) - 'new touch effects'...pranie pachnie swiezoscia baaaaaaardzo dlugo
![]() kiedys uzywalam zapachowych wod do prasowania z naszych marketow...ale efekt byl nijaki... ![]() poza tym do wiekszosci nowych zelazek powinno sie uzywac wody z kranu...taka zalecaja producenci...
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No to zaraz ide prasowac. Mam nadzieje ze zelazko bd cale
![]() Wiem, ze jest duzo roznych zapachów,ale chodzi o to, ktore wam sie podobaja. ja np lubie czarny lenor, zielony silan ze zlota nakretka (ale krotko utrzymuje zapach) Ostatnio tez kupilam proszek do prania, ktory pachnial fiołkami, ale jaki to byl to nie pamietam ;|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.