|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sukces??
Pisałam już co się ze mną działo... wychudłam do 40kg przy 173cm wzrostu. To jest,-była anoreksja. I wiecie co pojechałam na oaze i mi tam pomogli
![]() Edytowane przez iziuula Czas edycji: 2009-07-13 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sukces??
Cytat:
trudno powiedzieć. zacznijmy od tego, że anoreksja jest chorobą duszy i ciała i leczenie wymaga nie tylko jedzenia i przybierania na wadze, ale przede wszystkim terapii. czy wychodzisz z ed, nie wiem. Z Twojej wypowiedzi zrozumiałam, ze jesz normalnie, hm, i tyle. Ale jaki jest Twój stosunek do jedzenia i, generalnie, jak wyglądają Twoje relacje z innymi, i czy życie wciąż opiera się na myśleniu nad figurą i posiłkami, tego nie wiem. Jeśli chodzi o brak odczucia sytości, cóż. Byłaś(jesteś?) wychudzona, Twój organizm nie dostawał tylu kalorii, ile potrzebuje, więc teraz może w ten sposób reagować - ciągłym głodem. Przestanie, gdy osiągniesz prawidłową wagę, wróci Ci okres (zakładam, że go nie masz) i odżywisz się trochę. ![]() Polecam jednak rozpoczęcie leczenia psychologicznego, bo wychodzenie z anoreksji na własną rękę może się źle skończyć...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hmnn... ciągłe myśli o jedzeniu... tak to mi zostało...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a więc jesteś wciąż chora, powinnaś zacząć się leczyć.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a jeśli chodzi o ten apetyt?? ciągle bym coś jadła chociaż żołądek boli cholernie... czy przestanie?"?
Edytowane przez iziuula Czas edycji: 2009-07-14 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwiekszony apetyt jest naturalna reakcja organizmu ALE w rekach osoby niedoswiadczonej i zagubionej/tak jak ty/ moze przejsc w epizody bulimiczne,ktore -po anoreksji szczegolnie- moga miec destrukcyjny wplyw na organizm! wiec szoruj do lekarza |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.