Sukces?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 14:00   #1
iziuula
Raczkowanie

Sukces??

Pisałam już co się ze mną działo... wychudłam do 40kg przy 173cm wzrostu. To jest,-była anoreksja. I wiecie co pojechałam na oaze i mi tam pomogli)))))))))))) zaczęłam jeść normalnie. Ale teraz stop. cokolwiek zjem-ból, niesamowity ból. A jednak cały czas czuję się głodna. Mogłabym jeść i jeść i dalej nie czuję sytości a żołądek tak mnie cholernie boli... czy to jest normalne?? teraz po prostu nie mogę się opanować przed słodyczami szczególnie.... Wy też tak miałyście? i jak myślicie czy to juz koniec tego piekła?? czy wychodze z anoreksji??

Edytowane przez iziuula
Czas edycji: 2009-07-13 o 14:09
iziuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 14:14   #2
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Sukces??

Cytat:
Napisane przez iziuula Pokaż wiadomość
Pisałam już co się ze mną działo... wychudłam do 40kg przy 173cm wzrostu. To jest,-była anoreksja. I wiecie co pojechałam na oaze i mi tam pomogli)))))))))))) zaczęłam jeść normalnie. Ale teraz stop. cokolwiek zjem-ból, niesamowity ból. A jednak cały czas czuję się głodna. Mogłabym jeść i jeść i dalej nie czuję sytości a żołądek tak mnie cholernie boli... czy to jest normalne?? teraz po prostu nie mogę się opanować przed słodyczami szczególnie.... Wy też tak miałyście? i jak myślicie czy to juz koniec tego piekła?? czy wychodze z anoreksji??
\

trudno powiedzieć. zacznijmy od tego, że anoreksja jest chorobą duszy i ciała i leczenie wymaga nie tylko jedzenia i przybierania na wadze, ale przede wszystkim terapii.
czy wychodzisz z ed, nie wiem. Z Twojej wypowiedzi zrozumiałam, ze jesz normalnie, hm, i tyle. Ale jaki jest Twój stosunek do jedzenia i, generalnie, jak wyglądają Twoje relacje z innymi, i czy życie wciąż opiera się na myśleniu nad figurą i posiłkami, tego nie wiem.
Jeśli chodzi o brak odczucia sytości, cóż. Byłaś(jesteś?) wychudzona, Twój organizm nie dostawał tylu kalorii, ile potrzebuje, więc teraz może w ten sposób reagować - ciągłym głodem. Przestanie, gdy osiągniesz prawidłową wagę, wróci Ci okres (zakładam, że go nie masz) i odżywisz się trochę.
Polecam jednak rozpoczęcie leczenia psychologicznego, bo wychodzenie z anoreksji na własną rękę może się źle skończyć...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 16:27   #3
iziuula
Raczkowanie

hmnn... ciągłe myśli o jedzeniu... tak to mi zostało...
Stary 2009-07-13, 16:51   #4
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
hmnn... ciągłe myśli o jedzeniu... tak to mi zostało...
a więc jesteś wciąż chora, powinnaś zacząć się leczyć.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 10:31   #5
iziuula
Raczkowanie

a jeśli chodzi o ten apetyt?? ciągle bym coś jadła chociaż żołądek boli cholernie... czy przestanie?"?

Edytowane przez iziuula
Czas edycji: 2009-07-14 o 10:33
Stary 2009-07-14, 12:05   #6
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
a jeśli chodzi o ten apetyt?? ciągle bym coś jadła chociaż żołądek boli cholernie... czy przestanie?"?
ja proponuje wizyte u psychologa/psychiatry
zwiekszony apetyt jest naturalna reakcja organizmu ALE w rekach osoby niedoswiadczonej i zagubionej/tak jak ty/ moze przejsc w epizody bulimiczne,ktore -po anoreksji szczegolnie- moga miec destrukcyjny wplyw na organizm! wiec szoruj do lekarza
kiciakasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości