![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dlaczego nagle zmienił zdanie?
Otóż mój Tż, ostatnio uznał, ze powinnam schudnąć kilka kilogramów. Ważę 55kg przy 160 cm wzrostu, ale zawsze dobrze czułam się dobrze z moją wagą. Do tej pory myślałam, ze mu się podobam, zwłaszcza, że od zawsze twierdził, że nie lubi wieszaków. Zreszta, jeszcze zanim zostaliśmy para, jeszcze jako tylko mó przyjaciel, na moje stwierdzenia, takie w żartach, że powinnam się zacząć odchudzać, mówił, że nie mam z czego. I nagle zmienił zdanie, chciaż moja waga nie uległa zmianie. I teraz zaczynam się zastanawiać, czy ja w ogołe jestem dla niego atrakcyjna.
Poradźcie, zacząć się odchudząc, chociaż wcale nie chcę, nie uważam, że powinnam? A co, jeśli on dalej będzie chciał mnie zmieniać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: dlaczego nagle zmienił zdanie?
Cytat:
![]() Ja uważam,że musicie pogadac. Szczera rozmowa. Zapytaj go co sie stało,że nagle zmienił zdanie? Przeciez piszesz,że mu to nie przeszkadzalo. Może ktos cos mu powiedział. I ja na Twoim miejscu byl nie nie odchudzała bo dużo nie ważysz!! pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dla mnie by w ogóle nawet rozmowy nie było
![]() Masz podobać mu się taka jaka jest, a nie taka jaką sobie wymarzy! ![]() Jeżeli dobrze czujesz się sama ze sobą, nie rób nic pod publiczkę i dla innych - nigdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja wręcz przeciwnie, ważyłam 52 przy wzroście 170 cm, jak poznałam swojego TŻ.
i kazał mi przytyć. Efekt - ważę teraz 59 kg i źle się z tym czuję. ![]() Myślę, że jeśli dobrze się czujesz w swoim ciele, to nie odchudzaj się dla niego..
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2009-06-03 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kapeluszko a o czym niby ona ma z nim rozmawiać ![]() Ethy, a twoje pytanie pozostawię bez odpowiedzi, aż sie dziwię, ze je zadałaś ![]()
Nie palę ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2009-06-03 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: dlaczego nagle zmienił zdanie?
Gdyby moj TZ zmienil zdanie to ja bym zmienila TZ'ta
![]() Uwazam ze jesli mezczyzna zwraca uwage (bezpodstawinie) kobiecie na jej wage to jest to pierwszy krok do kontroli nad jej zyciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Co to w ogóle za gadka 'powinnaś schudnąć'
![]() Powiedz mu, że ma zapuścić włosy, bo jednak zmieniłaś zdanie i przestał ci się podobać w krótkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak btw ciekawe czy on jest och, ach z kaloryferkiem na brzuchu, rozbudowanymi barami i wysportowaną sylwetką, że ma takie wymagania, że jego dziewczyna ma mieć kościstą figurę modelki....
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Bezczelny! Najważniejsze żebyś to Ty czuła się dobrze z samą sobą a jak mu sie coś nie podoba to kopnij go w d...
![]() Nagle mu się Twoja waga nie podoba...to może najpierw niech on schudnie/przytyje/przypakuje na siłowni (nie wiem co by mu się przydało ![]() Powinien Cię akceptować taką,jaką jesteś a Ty nie powinnaś się specjalnie dla niego zmieniać bo później wejdzie Ci na głowe! Ot co! ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie, wcale nie musisz chudnąć, to twoje ciało i zrobisz jak ty uwazasz. Jak mu sie nie podoba to czesc.
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Źle sie zrozumialysmy ![]() I tak jak napisalas on też zapewne nie jest chodzacym idealem!!
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
napisałaś że on uznał że powinnaś schudnąć parę kilo. To wcale nie znaczy, że przestałaś być dla niego atrakcyjna
![]() ![]() Jeśli jednak czujesz się dobrze taka jaka jesteś to nie ma co. Choć trochę aktywności fizycznej bardzo polecam!
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mój były chłopak też wystosował do mnie takie żądanie, fakt, przytyło mi się trochę bo przed maturą z nerwów wszystko wcinałam,mam 158 cm wzrostu, a ważyłam wtedy jakieś 57 kg. Czyli no ok, faktycznie za dużo, ale minimalnie. Najpierw nie przejmowałam się jego docinkami, bo dobrze się czułam z taką wagą i o dziwo bardziej się wszystkim podobałam, ale w końcu stwierdziłam, że ok, może ma rację i zaczęłam się odchudzać. I wiesz co, o mało nie doprowadziłam się do any. Chyba przełomowym momentem było, gdy raz stanęłam przed sklepową szybą obok koleżanki, która normalnie wyglądała i zobaczyłam swoje przeraźliwie kościste kolana i nożyska. I powiedziałam sobie stop. Chłopak oczywiście powędrował do lamusa. Ale dziwne kompleksy zostały do tej pory, choć mój obecny TŻ skutecznie mnie z nich leczy. Teraz ważę jakieś 53 kg ale jem wszystko na co mam ochotę. Tylko na fitness się zapisałam dla samej siebie. I powiem Ci, że na tak pustych facetów nie ma co marnować czasu. Spotkasz w końcu kogoś dla kogo będziesz najpiękniejsza na świecie choćbyś ważyła i 100 kg. Ja tam bym otwarcie mu powiedziała, jeżeli jeszcze coś Ci powie-nie podoba się, to znajdź sobie inną i już
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nie dziękuj mu odrazu za współpracę :P
Niewiadomo, dlaczego tak powiedział. Zapytaj, co mu się nie podoba, kiedy powie, to powiedz, że chcesz się jemu podobac, ale nie chcesz musiec się dla niego zmieniac. Wiedz, że nie trzymasz go na siłę i jeśli mu się nie podobasz, to papa. On ma Cię kochac taką jaka jesteś! A dużo nie ważysz, więc się nie przejmuj.
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tak niby błahego powodu kopnełabyś go w 4 litery bez rozmowy? Ja raczej nie, bo to dziecinne;] I nie mówię, że to nie jest powód do zerwania. Jest, ale po rozmowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Skoro kogoś naprawde kochasz to nie mowisz, po tak błachym powodzie żegnam.
Kocham Cie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kapeluszka17 Czas edycji: 2009-06-03 o 13:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dodam, że istotne byłoby dla mnie jak by mi ową rewelację przekazał. I nie byłoby to łatwe, ale trudniejszy byłby dla mnie związek z facetem,który nie do końca mnie akceptuje i wymaga ode mnie zmian, na które ja nie mam ochoty, i co do których nie ma potrzeby. Dla mnie nie byłby to błachy powód.
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak to Ci kazał ? Kazać to on może sobie samemu co najwyżej. Miejcie trochę charakteru kobity, a nie jak takie popychadła - on mi kazał to albo tamto. Pan każe, sługa musi ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem zupełnie innego zdania. Po rozmowie można zakończyć związek, tak jak wyżej napisałam. I podkreślam to jest niby błahy powód, dla którego można zakończyć związek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-06-03 o 14:12 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Więcej charakteru i zdecydowania, skoro sama nie czujesz potrzeby żeby chudnąc, masz bardzo fajną wagę, dobrze się z nią czujesz, nie chcesz się odchudzać - to nawet się nad tym nie zastanawiaj! A takie jego gadki utnij szybko i ostro, najlepiej zaznaczając że ma do tego nie wracać (bo jeszcze się przez niego wkręcisz, że jesteś gruba, że mu się nie podobasz itp). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I ja się z Tobą zgadzam w 100%, jednak niektóre dziewczyny od razu powiedziałyby "pa", bez komunikacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
ja równiez tak uważam,że rozmowa!!Tylko dzieci mówią od razu żegnam!
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Założę się,że po takich słowach,żadna(nie licząc wyjątków) z dziewczyn nie pwiedziałaby do swojego TŻ "Żegnaj i nie chcę Cię wiecej widzieć Ty buraku! " ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.