obrzydliwy współlokator - co robic? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-19, 13:51   #1
zofiya
Raczkowanie

obrzydliwy współlokator - co robic?

hejka, mam w domu tak idiotyczna sytuacje, ze wstyd pisac, no, ale - wiadomo - napisze wam no bo juz szczerze mowiac nie bardzo wiem co z tym zrobic. od jakiegos czasu co rano wchodze do lazienki po moim wspollokatorze nowym i zastaje jakies dziwne plamki na lustrze. dopiero ostatnio z obrzydzeniem skojarzylam fakty - on taki strasznie pryszczaty i ciagle cos przy tych pryszczach grzebie. wcielo mnie jak sie zorientowalam, ze te plamy na lustrze to wlasnie jego pryszcze tyle, ze juz na zewnatrz :P brzydzi mnie to niemilosiernie, ale zmywam, problem w tym, ze koles jest strasznie obrazalski, a ja tez nie lubie za bardzo otwartych konfliktow, wiec nie bardzo wiem jak mu to powiedziec... nie wyobrazam sobie zeby mi przez usta przeszlo "wez nie wyciskaj pryszczy na lustro". dodam, ze potrzebujemy wspollokatora, bo nie stac by nas bylo na to mieszkanie inaczej, a trudno o ludzi o tej porze roku, wiec tez bym jakos delikatnie chciala sprawe zalatwic. jakies pomysly?
zofiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 14:00   #2
kokosi19
Raczkowanie

Dot.: obrzydliwy współlokator - co robic?

a fuuuuj! o-brzy-dli-we! ja bym ani dnia nie dała rady! facet nie kmini, że to jest wstrętne??? to trzeba mu to uświadomić, prosto w twarz powiedzieć, bo tak to się, sory, ale nie da. no chyba, że lubisz po nim te pryszcze z lustra ścierać, ale też mi się w to wierzyć nie chce :P
kokosi19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 14:09   #3
*piękna
Zakorzenienie

No chyba tylko pozostaje tylko powiedzieć mu o tym wprost.. niemiła sytuacja ale nie widzę innego rozwiązania

współczuję..

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 14:11   #4
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Wprost. Tego nie powiesz, boś delikatna, ale pryszcze po obcym facecie to wycierasz?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 14:21   #5
crippled
Wtajemniczenie

Jesli będziecie mijać sie w łazience powiedz coś w stylu "Nie wiem co robisz, ale mógłbyś sprzątać po sobie...lustro też" Chyba powinien zrozumieć
Stary 2009-05-19, 14:31   #6
zielonka88
Raczkowanie

oj, z tymi wspollokatorami to ciężka sprawa Ja też mam z nimi spore problemy....:/

Jesli chodzi o Twój problem to możesz jakoś tak "nie wiem co to jest te plamy na lustrze...... od czego to sie cholera robi"- mniej dosadnie, ale powinien sie domyśleć że to po nim

Ja mam taki problem ze prawie nie mamy kontaktu z nimi i cóż, nie ma kiedy i jak porozmawiac o punktach zapalnych...
zielonka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 14:37   #7
bertha233
Raczkowanie

Poszukać nowego współlokatora lub zwrócić uwagę. Nie jestem pewna na 100% że to akurat to jest na lustrze więc poproś najzwyczajniej w świecie aby nie brudził lustra. Sprzątał po sobie.

1.04 - 50kg - R stop 19.04 - 48.3kg - yy?
W zimę można schudnąć

Zabiegana studentka
bertha233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 14:43   #8
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Ja bym po 1. nie myła po nim lustra. Może on nie zauważa, że je tak.. brudzi;p moze wyciskanie pryszczy to ostatnia czynność w lazience i jakos nie zauważa.. a jak wraca to lustro juz jest wyczyszczone przez ciebie:P wiec uzywaj przez ten czas jakiegos innego lusterka.. Ale jeśli on nie zacznie myć to mu powiedz czy mógłby ogarnąć nieco łazienke po sobie(ze wskazaniem na lustro), nie musisz tak dosadnie "zmyj tą ropę z pryszczy z lustra"

A jak to nie podziała to bądź tak samo obrzydliwa i obklej lustro zużytymi podpaskami

Nie no żartuje, ale mam nadzieje że dasz sobie rade!
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 14:51   #9
klawdiachauchat
Raczkowanie

No tak, to rzeczywiście potężny problem. Jeśli chłopak jest delikatny, już do końca waszego wspólnego mieszkania musisz ścierać jego ropę z twarzy z powierzchni lustra. Nie ma innego wyjścia. Nie ma. Nie ma!!!
Stary 2009-05-19, 15:37   #10
Selene2203
Rozeznanie

Widzę, że jesteś z Poznania - chętnego studenta/studentkę na wynajem znajdziesz, moim zdaniem, bez problemu. Jeżeli mu wygarniesz, nie zaszkodzisz sobie chyba specjalnie.

Żyję w przekonaniu, że...

"Everybody lies"

Dr House

Selene2203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 15:43   #11
Sabbath
Wiedźma

O bogowie...
Tyle razy postulowano vomitującą emotkę i nie ma ciągle...

Po pierwsze pogadać. Po drugie, wywiesić na lustrze kartkę:
PROSZĘ WYCIERAC LUSTRO
bo "proszę nie wycierać pryszczy w lustro" jest... obsceniczne.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 15:45   #12
a_n_e_c_z_k_a
Raczkowanie

Powiedz po prostu ze zauwazylas ze czesto chlapie czyms na lustro a zasada zostawiania po sobie porzadku obejmuje wszystkich. Nie musisz wnikac czy to pianka do golenia, mydlo, pasta do zebow czy jego pryszcze sa przyczyna plam.
Najgorszy moment w życiu to taki, kiedy myslisz że nic gorszego Cię nie spotka, a poźniej nastaje taka chwila kiedy nie masz siły płakać, potem nie masz juz czym płakać, a rozpacz jest nie do ogarnicia...
a_n_e_c_z_k_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 15:46   #13
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

No najlepiej przy jakiejś luźnej rozmowie powiedz, "Boże ja już nie wiem co się z tym lustrem dzieje, strasznie się brudzi, może coś z umywalką jest nie tak ... albo ze szczoteczek do zębów odpryskuje (to może nie najlepsze słowo) nie wiem ...
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 16:00   #14
magd00sinek
Zakorzenienie

OMG, dobrze ze jestem juz po obiedzie

No coz, zgadzam sie z przedmowczyniami - powiedz po prostu zeby sprzatal/czyscil takze lustro po swojej wizycie w lazience a jesli sie domysli o co chodzi to na pewno bedzie mu tak glupio ze... zacznie je czyscic
Stary 2009-05-19, 16:02   #15
klawdiachauchat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alaley Pokaż wiadomość
no cóż, ja bym po prostu pogadała z nim w cztery oczy... chociaż racja, jak sobie wyobrażę, to nie jest takie łatwe :P a może on jest biedny i sobie nie radzi z tymi pryszczami? może jest ze wsi, gdzie takie przypadłości leczy się na przykład okładami z mleka :P kup mu Benzacne w prezencie i tyle. okaż serce
rzeczywiście, to będzie przejaw spektakularnej delikatności...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 16:07   #16
cholernarejestracja
Copyraptor

Moja współlokatorka ma ten dziwny zwyczaj, że idzie się kąpać, i puszcza wodę pod prysznicem, żeby się w łazience naparowało (co już mnie lekko denerwuje, bo tam nie jest zimno - nie ma okna, za wodę trochę płacimy, a w dodatku potem jest problem z grzybkiem na ścianach..). W tak zwanym międzyczasie - siada sobie na kibelku.

Potem, nie wiedzieć czemu, przechodzi od razu do części kąpania się - jakoś zawsze zapominając spuścić po sobie wodę.

Następnie Rejestracja wchodzi do kibelka na siuu, podnosi klapę, a tam niespodzianka w postaci kupy, jak "dobrze" trafię w miesiącu - zakrwawionej.

Nie jestem z nią w najlepszych stosunkach, więc unikam konfliktów jak się da, ale tego znosić nie będę - dwa razy po niej spuściłam wodę, a potem napomknęłam, że czasem jej się zdarza zapomnieć, więc gdyby była tak miła..

Nie podziałało. Następnym razem otwarłam kibel, zawołałam ją do łazienki, pokazałam palcem. Spuściła wodę i uciekła.

Nie podziałało. Więc -następnym- razem po prostu wydarłam się na całe mieszkanie "KAMA, znów nie spuściłaś po sobie wody!". Traf chciał, że nocowała u niej dwójka znajomych z Anglii Odkąd się przy nich wstydu najadła - nie zdarzyło się.

Morał z tego taki - pogadaj z flejtuchem, bo sam na to nie wpadnie, i będzie się cieszył, że ma magiczne, samoczyszczące się lustro.

Przepraszam za drastyczne opisy
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 16:20   #17
almostthere
Raczkowanie

GG do almostthere

Z tym spuszczaniem wody to jakaś epidemia :/ nie raz kiedy byłam u dziadków zastawałam niespodziankę w muszli, obrzydlistwo :|
A co do tych pryszczy, to nie ważne czy jest obrażalski, skoro mieszka z Tobą ma obowiązek sprzątania po sobie... Niektórzy to myśla, że wszystko sprząta się samo. Powiedz mu, że nie chcesz byc niegrzeczna, ale skoro Ty sprzątasz po sobie to on również mógłby być tak miły.
Z drugiej strony co za człowiek narobi syfu i nie widzi tego?Jak tak można...blee
Stary 2009-05-19, 16:31   #18
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

Ja też miałam współlokatorkę co sprzątać nie chciała. Kisiła w swoim pokoju nawet 10 szklanek a potem nie można się było herbaty napić ( studenci) raz nawet coś zielonego się w kawie zrobiło... totalna pleśń fuj... W ogóle nigdy nie chciało się jej sprzątać mimo tego iż obowiązki były podzielone, zlew zawsze taki był zasyfiony fuj, lodówki nigdy nie umyła i trzeba było zgniłe pomidory po niej sprzątać...raz jak pojechaliśmy na weekend majowy to nie zamknęła okna w mieszkaniu ...(wyjezdzała pozniej) a my na 1-szym pietrze ... człowiek masakra... I jeszcze pralke wykonczyla tak ze niemilosiernie z niej waliło o matko taki burdel, że szkoda gadać, poza tym światło zapalała jak jej słońce do okna "waliło" po czym zostawiała je włączone jak wychodziła. To samo, ze światłem w kuchni takim małym, nawet nie wiem ile razy zostawiała zapalone... i ile razy mówiliśmy żeby gasiła... codzienne prośby o ściszenie muzyki jakby nie mozna bylo ustawic sobie głośności raz... Na szczescie po roku sie rozstalismy i wszyscy są szczęsliwi
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 17:07   #19
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

Ja bym mu powiedziała wprost, że korzystanie ze wspólnych pomieszczeń wymaga utrzymania porządku, bo nikt za nikim nie będzie sprzątał, więc niech zostawia łazienkę w takim stanie jak zastał, bo musisz za każdym razem po nim sprzątać i tyle. Powinien zrozumieć. A najłatwiej jest zacząć całą akcję od doprowadzenia łazienki do stanu idealnego, żeby wszystko lśniło, żeby wiedział jak ma wyglądać po jego wyjściu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 18:32   #20
Ashira
Wtajemniczenie

no ja widzę, że nie ja jedna mam obrzydliwy problem ze współlokatorami. co gorsza, ja mam problem z właścicielką mieszkania! koleżanka ze studiow niby wszystko ladnie pieknie ale zaczelo odbijac. my wynajmujemy i mamy za nią sprzatac do tego ciagle siedzi u niej chlopak i potwornie halasuja. no wyobraźcie sobie siedzicie od chlopaka w odleglosci 30cm a drzecie do niego puchę jakby był na drugim końcu mieszkania.
a przechodząc do sedna, codzienny rytułał rano to opróżnianie zawartości zatok do wanny. jak się wprowadziłam to jedyne moje skojarzenie to stare dziadki na wsiach co smarkają w powietrze...a tutaj to samo... i ja mam potem iść się tam kąpać? nieraz znalazłyśmy z pozostałymi dziewczynami zachnięte resztki ich działalności. do tego bardzo fajnie je się śniadanie sąsiadując z łazienką...
dodam, że wracając w nocy dzwonią dzwonkiem do mieszkania (żeby za chwile otworzyc drzwi kluczem) a naczynia ze zlewu wyciagaja wylewaja wode i odstawiaja na drugi koniec kuchni.
ale ja nawet powiedzieć za bardzo nic nie mogę, bo to jej mieszkanie. oby przeżyć ten miesiąc...
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 21:16   #21
Rena
Zakorzenienie

Zmien wspollokatora, bo takie cos to abstrahujac od odczuc ogolnych to jeszcze swiadczy o braku szacunku dla Ciebie.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 21:24   #22
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Zmien wspollokatora, bo takie cos to abstrahujac od odczuc ogolnych to jeszcze swiadczy o braku szacunku dla Ciebie.
Przecież napisała, że nie bardzo ma możliwość.

I to chyba nie jest aż tak poważna kwestia, żeby zaraz współlokatora zmieniać..owszem, jest to obrzydliwe, ale może facet po prostu nigdy nie zwrócił na to uwagi. To jest raczej problem w komunikacji
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 21:28   #23
arrabbiata
Zadomowienie

o fuuuuuj, obrzydliwiec A ty jeszcze sprzątasz jego syfy z lustra... o matko... powiedz mu WPROST Sprzątaj człowieku po sobie w łazience, ze szczególnym uwzględnieniem lustra
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 20:18   #24
zurawina777
Raczkowanie

przepraszam... ale to jednak bardzo śmieszne
zurawina777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 20:34   #25
WhiteCherry
Zakorzenienie

a nieświadomy swej zbrodni współlokator co teraz robi w łazience? NO CO?!
Stary 2009-05-20, 20:54   #26
domininia
Rozeznanie

Mocna jestes,codziennie wycierac lustro po syfach jakiegos oblecha i jeszcze siedziec jak mysz pod miotla,jak nie chcesz wprost to mu powiedz zeby myl po sobie lustro bo masz dosyc wycierania go codziennie nie musisz wspominac o syfach.
domininia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 01:06   #27
MissHuffy
Zakorzenienie

o fu! biedna ty, ale jeśli naprawdę będziesz miała dosyć ciągłego zmywania tego lustra to w końcu sie odwazysz mu to powiedzieć. A może po prostu ustal zasady w domu, że np. do niego będzie należeć mycie luster w mieszkaniu..
Stary 2009-05-21, 08:32   #28
renekmgb
Raczkowanie

O fuj, na samą myśl mi niedobrze Ja na Twoim miejscu zwróciłabym uwagę, obrazi się trudno ale skoro korzysta z łazienki to niech dba o porządek.
renekmgb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 09:45   #29
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Ja bym po 1. nie myła po nim lustra. Może on nie zauważa, że je tak.. brudzi;p moze wyciskanie pryszczy to ostatnia czynność w lazience i jakos nie zauważa.. a jak wraca to lustro juz jest wyczyszczone przez ciebie:P wiec uzywaj przez ten czas jakiegos innego lusterka.. Ale jeśli on nie zacznie myć to mu powiedz czy mógłby ogarnąć nieco łazienke po sobie(ze wskazaniem na lustro), nie musisz tak dosadnie "zmyj tą ropę z pryszczy z lustra"

A jak to nie podziała to bądź tak samo obrzydliwa i obklej lustro zużytymi podpaskami

Nie no żartuje, ale mam nadzieje że dasz sobie rade!
Stary 2009-05-22, 19:03   #30
rexy
Przyczajenie

ja jestem przede wszystkim zszokowana,że Ty w ogóle po nim sprzątasz! pomijając fakt,że to obleśne, pokazujesz tym samym,że na to zezwalasz. uważam,że w takim przypadku najskuteczniejszą metodą jest powiedzenie mu wprost,że domyślasz się od czego są te plamy na lustrze i byłoby miło gdyby przestał je brudzić! jeśli nie będziesz chciała mu sprawić przykrości i będziesz owijać w bawełnę,wątpię,żeby zrozumiał o co tak naprawdę Ci chodzi. Zapewne mamy trochę inne charaktery i podejście do tego typu spraw, ale szczerze mówiąc ja nie mam ani trochę litości dla takich ludzi..jeśli ktoś ma tupet! i wyciska pryszcze w lustro to dlaczego ja mam być delikatna i zastanawiać się jak załatwić problem,żeby nie zranić jego uczuć?! jestem zdegustowana i wyrażam głębokie współczucie^
rexy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości