Sala ślubna "Pod Różą" - Wojska - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-01, 15:07   #1
firstfasolka
Przyczajenie

Sala ślubna "Pod Różą" - Wojska

Hej kochane,

czy któraś z was była, lub miała wesele w ww domu weselnym? Napiszcie co o niej myślicie, bo zastanawiam się czy tam zorganizować wesele. Podaję stronkę: http://podroza-domweselny.pl/

Edytowane przez firstfasolka
Czas edycji: 2012-07-01 o 17:06
firstfasolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 10:46   #2
laska4
BAN stały

Dot.: Sala ślubna "Pod Różą" - Wojska

Ja tam tez będę miała,mi się tam bardzo podoba ,taka delikatna elegancja i no i te białe pokrowce na wszystkich krzesłach
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 13:15   #3
firstfasolka
Przyczajenie

No sala jest piękna. Byłam oglądać na żywo i jest rewelacyjnie. Szefowa trochę uparta, bo nie pozwala na np. zakup własnych soków, ale mam nadzieję, że jakoś się ugadamy w końcu wesele na 120 osób! Przyszła szwagierka opowiadała mi wczoraj, że jej koleżanka z pracy była "pod różą" na weselu i jedzenie było znakomite i pięknie podane, a obsługa bardzo miła. Zobaczymy
Jak któraś z was ma jeszcze jakieś info to piszcie
Stary 2012-07-03, 23:18   #4
Vegetka
Zakorzenienie

ja tam mam zaklepaną salę na przyszły rok, szefowa fakt uparta, ale bardzo sympatyczna nie dało się wynegocjować, żebyśmy mieli swoje napoje , jedynie uparliśmy się żeby nie było tych najmniejszych butelek 0,2 l... ciasta będziemy raczej od nich brać. Salę mamy tą dużą, więc trzeba minimum 60 osób to była jedyna sala, która idealnie trafiła w mój gust. Elegancki minimalizm
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 08:08   #5
firstfasolka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
ja tam mam zaklepaną salę na przyszły rok, szefowa fakt uparta, ale bardzo sympatyczna nie dało się wynegocjować, żebyśmy mieli swoje napoje , jedynie uparliśmy się żeby nie było tych najmniejszych butelek 0,2 l... ciasta będziemy raczej od nich brać. Salę mamy tą dużą, więc trzeba minimum 60 osób to była jedyna sala, która idealnie trafiła w mój gust. Elegancki minimalizm
A wybraliście tą salę z narzeczonym dlatego, że wam się spodobała wizualnie czy słyszeliście jakieś pozytywne opinie?
Stary 2012-07-04, 13:03   #6
laska4
BAN stały

Cytat:
Ja też tam będę mieć w przyszłym roku,co do ciast to nie wiesz z jakiej cukierni biora ciasta bo ja bym wolała raczej z Marysieńki w Gliwicach,szczególnie tort szwardzwaldzki
Stary 2012-07-04, 16:25   #7
firstfasolka
Przyczajenie

My bierzemy z cukierni TYSIA z Bestwiny k/ Bielska Białej. Wiem, że pewnie złapiecie się za głowę, że to daleko itd. ale gdy byłam na targach ślubnych w Katowicach to była najtańsza cukiernia! Z dojazdem za 15 kilogramowy tort zrobiony w stylu angielskim zapłacimy 650 zł. Dla porównania taki sam tort w Katowicach kosztowałby nas około 1400 zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg torty.jpg (115,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-07-05, 19:15   #8
grazyna 1
Przyczajenie

W ubiegłym roku miał wesele Pod Różą mój brat. Właścicielka jest rzeczywiście specyficzna, uparta trudno się z nią dogadać. Wystrój sali dość łady, ale obsługa beznadziejna, jedzenie też takie sobie pospolite. Moje wesele zorganizuję raczej w innym miejscu.
grazyna 1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 22:41   #9
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez grazyna 1 Pokaż wiadomość
W ubiegłym roku miał wesele Pod Różą mój brat. Właścicielka jest rzeczywiście specyficzna, uparta trudno się z nią dogadać. Wystrój sali dość łady, ale obsługa beznadziejna, jedzenie też takie sobie pospolite. Moje wesele zorganizuję raczej w innym miejscu.
Nie zgadzam się ,właścicielka bardzo przemiła osoba,obsługa bardzo profesjonalna sami mężczyźni,jedzenie bardzo dobre
Stary 2012-07-13, 13:01   #10
Vegetka
Zakorzenienie

wzięliśmy salę bo nam się najbardziej podobała, szefowa uparta co do napoi , ale to jest jej biznes, cena jest dosyć niska za osobę, więc ma prawo do trzymania się swoich warunków wydaje nam się, że będzie porządnie.
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 20:53   #11
laska4
BAN stały

Cytat:
wzięliśmy salę bo nam się najbardziej podobała, szefowa uparta co do napoi , ale to jest jej biznes, cena jest dosyć niska za osobę, więc ma prawo do trzymania się swoich warunków wydaje nam się, że będzie porządnie.
Jak robisz w 2014 to juz się załapiesz na apartament dla nowożeńców,ja robię w 2013 i apartament raczej nie będzie gotowy
Stary 2012-07-26, 21:13   #12
olciatg
Raczkowanie

Talking Dot.: Sala ślubna "Pod Różą" - Wojska

Cześć My mamy rezerwację na 2014r., ale nie dostaliśmy żadnej informacji nt. apartamentów Więc na ten temat nic nie wiem, ale jeśli chodzi o salę to ... jest przepiękna! Na żywo robi jeszcze większe wrażenie..
Nie wiem, jak zmieści się tam 120 osób (ktoś powyżej pisał), ale ja mam 60 osób i będzie w sam raz

Znajomy TŻ-ta miał teraz w lipcu tam wesele i opowiadał, że jedzenia dużo, dobre i ogólnie atmosfera fajna Ma przesłać fotki ułożenia stołów, krzeseł, itp., jak już się "ogarną", także jak coś to proszę pisać.
Ja jestem dobrej myśli, a nawet wiem, że za niecałe 2 lata będzie cudownie.. Pani właścicielki nie uważam za upartą.. raczej małomówną, ale konkretną!

...mieszkanie...
olciatg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 21:30   #13
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olciatg Pokaż wiadomość
Cześć My mamy rezerwację na 2014r., ale nie dostaliśmy żadnej informacji nt. apartamentów Więc na ten temat nic nie wiem, ale jeśli chodzi o salę to ... jest przepiękna! Na żywo robi jeszcze większe wrażenie..
Nie wiem, jak zmieści się tam 120 osób (ktoś powyżej pisał), ale ja mam 60 osób i będzie w sam raz

Znajomy TŻ-ta miał teraz w lipcu tam wesele i opowiadał, że jedzenia dużo, dobre i ogólnie atmosfera fajna Ma przesłać fotki ułożenia stołów, krzeseł, itp., jak już się "ogarną", także jak coś to proszę pisać.
Ja jestem dobrej myśli, a nawet wiem, że za niecałe 2 lata będzie cudownie.. Pani właścicielki nie uważam za upartą.. raczej małomówną, ale konkretną!
Ja wiem że są w trakcie ,,robót,, apartamenty ale kiedy będą gotowe to nie wiadomo,możliwe że w 2014 i dlatego napisałam że może ktoś się już załapie w 2014.Co do wielkości sali to byłam i widzialam jak ustawione są stoły na wesele,na pewno zmieści się 120 osób.
Stary 2012-07-27, 09:44   #14
olciatg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
.Co do wielkości sali to byłam i widzialam jak ustawione są stoły na wesele,na pewno zmieści się 120 osób.
Zmieścić może i się zmieszczą, ale nie wyobrażam sobie, jak będą ludzie tam tańczyć ścisk, ścisk, ścisk ale to już kwestia tego, co kto lubi. Ja mam 60 osób (może będzie parę osób więcej) i będzie idealnie. Chociaż sala jest przeznaczona raczej na 70-80 osób.

...mieszkanie...
Stary 2012-07-28, 09:10   #15
firstfasolka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olciatg Pokaż wiadomość
Zmieścić może i się zmieszczą, ale nie wyobrażam sobie, jak będą ludzie tam tańczyć ścisk, ścisk, ścisk ale to już kwestia tego, co kto lubi. Ja mam 60 osób (może będzie parę osób więcej) i będzie idealnie. Chociaż sala jest przeznaczona raczej na 70-80 osób.
Nigdy w życiu! Ostatnio gdy tam byłam sala była przygotowana na 100 osób i było pełno miejsca. Nie zgadzam się że byłby tam ścisk. Sala jest tak duża że zmieści się spokojnie 120 osób.
Stary 2012-07-29, 09:08   #16
olciatg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez firstfasolka Pokaż wiadomość
Nigdy w życiu! Ostatnio gdy tam byłam sala była przygotowana na 100 osób i było pełno miejsca. Nie zgadzam się że byłby tam ścisk. Sala jest tak duża że zmieści się spokojnie 120 osób.
Być może zależy to od ustawienia stołów po prostu kolega TŻ-ta teraz miał 65 osób i było idealnie także podejrzewam, że rozmieszczenie przestrzenne odgrywa dużą rolę

...mieszkanie...
Stary 2012-08-07, 22:27   #17
artfilka
Przyczajenie

A mogę wiedzieć ile chcą od osoby? Mi też się ta sala bardzo podoba, jednak nie byłam jeszcze osobiście oglądać.
artfilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 22:49   #18
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez artfilka Pokaż wiadomość
A mogę wiedzieć ile chcą od osoby? Mi też się ta sala bardzo podoba, jednak nie byłam jeszcze osobiście oglądać.
Ja będę mieć w przyszłym roku to mam umowę na 165zł .i o 5zł może wzrosnąć ,o ile sie nie mylę.Napoje płatne dodatkowo według zużycia.Ciasta i tort będę brała z cukierni ,,Marysieńka,, z Gliwic
Stary 2013-01-06, 14:45   #19
suzka
Raczkowanie

Cytat:
Ja będę mieć w przyszłym roku to mam umowę na 165zł .i o 5zł może wzrosnąć ,o ile sie nie mylę.Napoje płatne dodatkowo według zużycia.Ciasta i tort będę brała z cukierni ,,Marysieńka,, z Gliwic
odnawiam wątek, proszę o wszelkie inforacje, opnie związane z tą salą
czy cena 165zł to cena za jeden dzień?
73(11.12) (08.03)69 => (28.03)67.3 =>(11.04)66.3=>65.5(01.05)=>63.9(30.06)=> JO-JO ! ! ! (24.10)=>>
[*] (20.10.10r.) bez Ciebie tak trudno!
suzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 14:56   #20
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez suzka Pokaż wiadomość
odnawiam wątek, proszę o wszelkie inforacje, opnie związane z tą salą
czy cena 165zł to cena za jeden dzień?
Tak ,165 to cena za jeden dzień
Stary 2013-05-23, 17:06   #21
margaretkaaa
Przyczajenie

a jaka jest opłata za napoje? i słyszałyście może coś więcej o tej sali, chodzi mi o jedzenie, czy smaczne i dużo?
margaretkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-24, 14:54   #22
angeldg
Przyczajenie

Cytat:
Ja tam tez będę miała,mi się tam bardzo podoba ,taka delikatna elegancja i no i te białe pokrowce na wszystkich krzesłach
do: laska4
też będę mieć tam wesele w przyszłym roku. Jeżeli jesteś już po to daj proszę znać. Mam parę pytań o stronę organizacyjną - w szczególności o współpracę z właścicielami. Mam sporo obaw.
angeldg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 14:15   #23
firstfasolka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez angeldg Pokaż wiadomość
do: laska4
też będę mieć tam wesele w przyszłym roku. Jeżeli jesteś już po to daj proszę znać. Mam parę pytań o stronę organizacyjną - w szczególności o współpracę z właścicielami. Mam sporo obaw.
Ja jestem po weselu w tym lokalu. Mieliśmy z mężem tam wesele w sierpniu 2012. Nie chcę robić im złej reklamy, więc jeśli jesteś ciekawa jak wszystko wypadło to pisz na priv. Ale ogólnie - nie polecam - bardzo się zawiodłam.
Stary 2013-11-26, 10:21   #24
angeldg
Przyczajenie

No i właśnie tego się bałam, le reszt już na privie jak sobie życzysz.

Aby rozwiać wasze wątpliwości co do "apartamentów" to są to małe, 2 osobowe pokoiki w liczbie 7 (6 z małymi łazienkami, 1 tylko z umywalką), każdy płatny.....120 zł (60 od osoby). I gratisu dla nowożeńców nie ma. Zniżki dla weselników też.
angeldg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 11:24   #25
margaretkaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez firstfasolka Pokaż wiadomość
Ja jestem po weselu w tym lokalu. Mieliśmy z mężem tam wesele w sierpniu 2012. Nie chcę robić im złej reklamy, więc jeśli jesteś ciekawa jak wszystko wypadło to pisz na priv. Ale ogólnie - nie polecam - bardzo się zawiodłam.
Mogłabyś również mi udzielić więcej informacji na ten temat? Mam tam zamówiony termin na przyszły rok i jeszcze mam czas na ewentualną zmianę decyzji, a też mam coraz więcej wątpliwości niestety... Napisałam do Ciebie PW
margaretkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-26, 11:41   #26
anoli0226
Przyczajenie

Question Dot.: Sala ślubna "Pod Różą" - Wojska

Też podpinam się pod post ktoś wie coś więcej na temat sali, jedzenia, obsługi itp?
anoli0226 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 22:28   #27
AaNUsia1990
Raczkowanie

Witam,

również mam podpisaną umowę "Pod Różą", od znajomych wiem , że jedzenie jest bardzo dobre, płacę 160zł za wesele jednodniowe, ale koszt może jeszcze wzrosnąć o 10%(wesele trwa 13h od momentu przyjścia gości i młodej pary, dodatkowo za każdą godzinę przedłużenia płaci się 500zł). Osobno do tego trzeba doliczyć koszt za napoje , tort i ciasta. Sala duża i na żywo ładniejsza niż na zdjęciach Hotel już jest otwarty, ale bez rewelacji, myślałam , że to będzie coś lepszego, ale dobre i to. Z nowo dodanego filmu - córki właścicielki wynika również, że wprowadzili stoły okrągłe, bardzo mi się to spodobało i sądzę , że chcę mieć podobny układ jak na filmie, czyli z tyłu stół na długość prosty a reszta stoły okrągłe. Film można zobaczyć na facebooku wpisując Pod Różą Wojska.

"walczmy o szczęście swoje, bo nie poprawne są podróbki"

On całym moim życiem
Kocham Go jak nigdy nikt!!;***

Miś;*************
AaNUsia1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 15:15   #28
olciatg
Raczkowanie

My jesteśmy po weselu "Pod różą" mieliśmy w czerwcu tego roku. Jedzenie świetne, obsługa rewelacyjna, kontakt z właścicielami ekstra! Polecam z całą odpowiedzialnością! My mieliśmy 2 stoły proste na ok. 60 osób i było idealnie Wszystkim smakowało, a sala robi niesamowite wrażenie.. Mieliśmy też już pokój dla siebie, może i bez rewelacji, ale łazienka bardzo ładna, pokoik malutki, ale czysty i schludny. Po prostu polecam!

Zapomniałam dodać, że my zamawialiśmy salę w 2012r. i też na umowie mieliśmy 160zł z możliwością wzrostu cen Ostatecznie zapłaciliśmy 165zł albo 170zł - dokładnie już nie pamiętamy..

...mieszkanie...

Edytowane przez olciatg
Czas edycji: 2014-08-14 o 15:18
Stary 2015-04-09, 21:29   #29
Pakooo1
Przyczajenie

Nie wiem dlaczego piszecie takie bzdury na temat sali pod roza!!!
Chyba nie mieliście tam wesela ! i jesteście mega złośliwi !
Chcielibyście mieć najlepiej wszystko za darmo, same gratis,ale sami wiecie ze tak sie nie da.
Cena jest bardzo niska porównując ja z innymi salami.
Na innych zawsze doliczaja za pokrowce na krzesłach, za żywe kwiaty na stołach, klimatyzację, owoce , korkowe itd a na sali Pod Roza jest to wszystko w cenie.
Dwie rzeczy tam są płatne ciasta i napoje, ja miałam wesele tam w tamtym roku 2014 rok i byłam bardzo zadowolona.
Jedzenia jest bardzo dużo tyle zostało ze w domu w lodówce tego nie można było pomieścić , obsługa super, sami faceci elegancko ubrani w jednakowych koszulach bardzo mili nie było z niczym problemu, wystrój sali bardzo elegancki, sala pod roza wyglądała pięknie i bardzo czysto, mieliśmy pokój na alkohol wszystko było schlodzone i zamknięte pod kluczem.
Sala jest duża miałam 100 osob i były luzy, wszyscy sie swietnie bawili.
Polecam ta sale w 100 % !!
Wlascicelka jest bardzo miła , trzyma sie swoich zasad jak każdy, nie widzę powodu zeby ja krytykować z niczym nie było problemu.
Jeszcze napisze o pokojach jest 120 zł za pokój , są bardzo czyste i ładne.
Cena pod roza jest naprawdę bardzo niska a poziom sali bardzo wysoki
Pakooo1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 14:17   #30
malineczkaa94
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pakooo1 Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego piszecie takie bzdury na temat sali pod roza!!!
Chyba nie mieliście tam wesela ! i jesteście mega złośliwi !
Chcielibyście mieć najlepiej wszystko za darmo, same gratis,ale sami wiecie ze tak sie nie da.
Cena jest bardzo niska porównując ja z innymi salami.
Na innych zawsze doliczaja za pokrowce na krzesłach, za żywe kwiaty na stołach, klimatyzację, owoce , korkowe itd a na sali Pod Roza jest to wszystko w cenie.
Dwie rzeczy tam są płatne ciasta i napoje, ja miałam wesele tam w tamtym roku 2014 rok i byłam bardzo zadowolona.
Jedzenia jest bardzo dużo tyle zostało ze w domu w lodówce tego nie można było pomieścić , obsługa super, sami faceci elegancko ubrani w jednakowych koszulach bardzo mili nie było z niczym problemu, wystrój sali bardzo elegancki, sala pod roza wyglądała pięknie i bardzo czysto, mieliśmy pokój na alkohol wszystko było schlodzone i zamknięte pod kluczem.
Sala jest duża miałam 100 osob i były luzy, wszyscy sie swietnie bawili.
Polecam ta sale w 100 % !!
Wlascicelka jest bardzo miła , trzyma sie swoich zasad jak każdy, nie widzę powodu zeby ja krytykować z niczym nie było problemu.
Jeszcze napisze o pokojach jest 120 zł za pokój , są bardzo czyste i ładne.
Cena pod roza jest naprawdę bardzo niska a poziom sali bardzo wysoki
A jaka cena za dwudniowe wesele? wiesz może?
malineczkaa94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości