1 czerwca- Sstart! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-31, 23:55   #1
JanChryzostom
Raczkowanie

1 czerwca- Sstart!

Koniec z dołowaniem się podczas patrzeniu w lustro!

Daję sobie 4 miesiące czyli od dziś przez czerwiec i cały okres wakacji aby:

1) umięśnić, wyrzeźbić i odtłuścić ciało
2) zdobyć kondycję
3) zrzucić brzuch, a jednocześnie przytyć na nogach i tyłku (da się?;p)
4) schudnąć co najwyżej 2 kg

W tym celu 5 małych, ale sytych posiłków dziennie, to co dotychczas tylko w mniejszych i częstszych porcjach. Oprócz tego: zero słodyczy, białego pieczywa, węglowodanów na noc!!! dużo warzyw i owoców. + sport!

Moimi problemem nie jest grubość, ale strasznie otłuszczone ciało, boczki i galaretowata skóra.

Zapraszam wszystkie o podobnych problemach dziewczyny do wspólnej walki o piękną sylwetkę.

Proszę także o jakieś cenne rady i wskazówki jak najskuteczniej osiągnąć cele.
JanChryzostom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 08:14   #2
Antilia
Uzależnienie

Dot.: 1 czerwca- Sstart!

Brzmi fajnie mam bardzo podobne cele tylko okres okołosesyjny sprawia, że nie mam na nic czasu

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 08:56   #3
lacallie
Raczkowanie

Też bym się chętnie przyłączyła, ale problem w tym, że punkt 3 pasuje mi tylko połowicznie , a punkt 4 już zupełnie mnie dyskwalifikuje Natomiast co do daty rozpoczęcia diety zgadzam się w 100% ...najwyższy czas wziąć się za ten zad, który za mną łazi!
lacallie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 09:03   #4
JanChryzostom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Brzmi fajnie mam bardzo podobne cele tylko okres okołosesyjny sprawia, że nie mam na nic czasu
ja także jestem w trakcie sesji i wiem co to znaczy więc najpierw zacznijmy od mniejszych posiłków aby skurczyć żołądki, więcej warzyw, a ćwiczenia jak się nam uda znaleźć czas pomiędzy nauką proponuję np 30 brzuszków dzisiaj na początek, a może jakieś bieganie?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez lacallie Pokaż wiadomość
Też bym się chętnie przyłączyła, ale problem w tym, że punkt 3 pasuje mi tylko połowicznie , a punkt 4 już zupełnie mnie dyskwalifikuje Natomiast co do daty rozpoczęcia diety zgadzam się w 100% ...najwyższy czas wziąć się za ten zad, który za mną łazi!
nie szkodzi, że nie wszystko pasuje, liczy się nasze wzajemne wsparcie

a Ty lacallie jaki masz główny cel i jak go chcesz osiągnąć?
razem jakoś nam się uda to osiągnąć!
Stary 2009-06-01, 09:15   #5
lacallie
Raczkowanie

Moim głównym celem jest wbicie się znowu w rozmiar 38 Dużo pracy mnie czeka, bo się "troszeczkę" zaniedbałam
Mam nadzieję, że tym razem wytrzymam bez słodyczy (bo zwykle udawało mi się bez nich żyć około 2 tygodnie, a później zjadałam z nawiązką) . Jedzenia raczej ograniczać nie muszę, bo i tak mało jem (zmodyfikuję tylko moją dietę) no i oczywiście planuję też trochę ćwiczeń. Niestety nie mam zbyt wiele wolnego czasu na treningi, ale myślę, że poranny spacerek do pracy i popołudniowy do domu + skakanka na początek wystarczą
Stary 2009-06-01, 09:23   #6
JanChryzostom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lacallie Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że tym razem wytrzymam bez słodyczy (bo zwykle udawało mi się bez nich żyć około 2 tygodnie, a później zjadałam z nawiązką)
to może nie ograniczaj słodyczy całkowicie? bo znowu będzie to samo. Moim zdaniem jakieś ciasteczko owsiane od czasu do czasu rano do kawy jest jak najbardziej ok, tym bardziej, że na pewno je przez resztę dnia spalisz... i nie rzucisz się później wygłodniała na słodycze. Ja ogólnie wychodzę z założenia, że słodycze można jeść tylko, że mało i właśnie rano
Stary 2009-06-01, 09:34   #7
lacallie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JanChryzostom Pokaż wiadomość
to może nie ograniczaj słodyczy całkowicie? bo znowu będzie to samo. Moim zdaniem jakieś ciasteczko owsiane od czasu do czasu rano do kawy jest jak najbardziej ok, tym bardziej, że na pewno je przez resztę dnia spalisz... i nie rzucisz się później wygłodniała na słodycze. Ja ogólnie wychodzę z założenia, że słodycze można jeść tylko, że mało i właśnie rano
Chyba masz rację W sumie takiej opcji jeszcze nie próbowałam, żeby się tylko ograniczyć ze słodyczami...zawsze całkowicie je skreślałam i efekt był jaki był. Muszę pokopać trochę w wątkach i może uda mi się znaleźć coś na temat przekąsek, które mogą zastąpić słodycze (wydaje mi się, że taki wątek gdzieś mi już śmignął ).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 15:46   #8
Oldziunia
Rozeznanie

dolaczam sie do watku z nadzieja, ze z Wami uda mi sie zgubic brzuszek do wakacji. nie bedzie latwo, ale trzeba sie starac
Oldziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 22:21   #9
JanChryzostom
Raczkowanie

mi dzisiaj nie poszło może od jutra się uda?
Stary 2009-06-03, 15:58   #10
fajna021
Raczkowanie

Eloo
ja tez sie przyłaczam do tego wątku mam ten sam problem zrzucenie brzucha i boczkow głównie chodzi mi o zamienienie tkanki tłuszczowej w miesnie ... dlatego zaczynam od dzisiaj robienie brzuszków to najlepszy sposób na uporczywy tłuszcz nom i dieta bogata głownie w białko mam nadzieje ze mi sie uda i nam tu wszytikim zgromadzonym na tym watku , dlatego wspierajmy sie dziewczyny wspolnymi silami

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości