Kompletna metamorfoza- pomóżcie! :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-02, 18:11   #1
sweetSPIRIT
Raczkowanie

Kompletna metamorfoza- pomóżcie! :)

Witam, w maju będą moje siedemnaste urodziny i do tego czasu chciałabym przejść wieeelką metamorfozę

fryzura: kolor, cięcie (obecnie włosy mam średnio o 10cm dłuższe niż na zdjęciach);

makijaż: tu jestem otwarta na propozycje, oczy mam szaro- niebieskie o chłodnym odcieniu;

ciuszki: myślałam o stylu Kim K., konkretnie z legginsami i tunikami (czy dłuższymi bluzkami), aby ukryć biodra i uda. Jeżeli macie inne propozycje to chętnie posłucham

Dodaję moje zdjęcia + dwie grafiki mojego wykonania, może jakoś pomogą przy ocenie mojej figury. Przepraszam za słabą jakość zdjęć

Liczę na Waszą pomoc!
sweetSPIRIT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 19:25   #2
No air
Zakorzenienie

Dot.: Kompletna metamorfoza- pomóżcie! :)

Moim zdaniem bardzo pasuje Ci taka zadziorna fryzurka jak na tych zdjęciach chyba na plaży. Jest super.
Nie rób z siebie plastikowej lalki na podobieństwo Kim K. (jeśli o tej samej Kim myślimy), błagam!
Może pomyśl jednak o jakimś jasniejszym kolorku włosów, bo nigdy nie powiedziałabym, że masz 17 lat...

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 19:30   #3
visionAM
Zakorzenienie

Fryzura jest świetna, jednak grzywkę powinnaś mieć nieco dłuższą.
Kolor bym tylko zmieniła, strasznie Cię te ciemne włosy postarzają
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 19:51   #4
sweetSPIRIT
Raczkowanie

A jaki kolorek byście mi poleciły? Grzywkę mam teraz nieco poniżej poziomu brwi Resztę chyba obetnę tak jak miałam, ale nie jestem co do tego przekonana, ponieważ zapuszczam już od pół roku!

Chodzi mi tylko o krój jej niektórych ubrań, broń Boże upodabniać się

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Myślałam nad kolorem toffi, tak słodko na wiosnę by było
Stary 2010-02-02, 22:28   #5
rapifen
Zakorzenienie

ja bym ci poleciła taką fryzurkę

http://www.zeberka.pl/img/z/586.jpg
z boku mogą być wygolone włosy, no i zeszłabym z czarnego

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 22:49   #6
sweetSPIRIT
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
ja bym ci poleciła taką fryzurkę

http://www.zeberka.pl/img/z/586.jpg
z boku mogą być wygolone włosy, no i zeszłabym z czarnego
Bardzo mi się podoba, myślałam o niej i chciałam mieć wygolone boki Z czarnego nie zrezygnuję jednak. W realu każdy mi mówi wręcz odwrotnie, że mi b. pasują i mylą się, iż są to moje naturalne, a no i kolor jest wygodny i pasuje do mojego aktualnego stylu

W innych kolorach i tak myśleli, że jestem starsza, zatem nie we włosach problem
Stary 2010-02-03, 14:21   #7
sweetSPIRIT
Raczkowanie

Może jakieś pomysły co do ubioru?
Stary 2010-02-03, 17:02   #8
karolanka
Raczkowanie

Fryzurka pasuje Ci zadziorna-jakoś nie umiem sobie Ciebie wyobrazić w romantycznych falach czy czymś w ten deseń Widać że masz charakterek i włosy to podkreślają.
Co do ciuchów... piszesz że chcesz ukryć szerokie biodra za pomocą tunik i legginsów. Hm wydaje mi się, że to jeszcze bardziej zwróci na nie uwagę. Może zamiast tego skup się na podkreślaniu własnych atutów? Masz przykładowo bardzo ładny dekolt-wystarczy choćby dobrze dobrany top na ramiączkach żeby go wyeksponować. Na górę wybieraj raczej rzeczy nieudziwnione, jednobarwne (chociaż ta barwa nie musi być nudna... zaszalej). Rzeczy możesz nosić warstwowo-to przyciąga uwagę, sprawia że coś "się dzieje". I kup proste ciemne dżinsy, dobrze dopasowane na tyłku, nie super obcisłe i nie okropnie szerokie. Plus jakieś dodatki (kobiece kolczyki, czy wesołe bransoletki, albo wybierz coś bardziej charakternego...) żeby urozmaicić to jak wyglądasz i dodać też sobie odrobinę luzu i beztroski.
W makijażu postaw na oczy, ale nie przeciążaj ich. Tusz do rzęs, cienka kreska eyelinerem, trochę jasnego cienia przy wewnętrznym kąciku i ciemnego (choćby ciemnego brązu lub szarości) w zewnętrznym i już będzie. I myślę, że możesz poeksperymentować z lakierami do paznokci-pasują mi do Ciebie i Twojego stylu mocne wyraziste barwy.
karolanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 20:14   #9
sweetSPIRIT
Raczkowanie

Hm, okay, dzięki za rady, postaram się do nich dostosować, o paznokcie lubię i muszę dbać, bo jestem z fryzjerskiej (dopiero pierwszy rok ). Eyeliner mam, muszę się tylko nauczyć nim posługiwać, bo ostatnia próba skończyła się w oku

Jestem w sumie artystyczną duszyczką, nie mogę wyglądać normalnie, bo to wbrew mnie samej , tej wiosny postawię na kolor i udziwnienia. Oraz dodatki, które od kilku lat robię sama. Dżinsy mam takie fajne, dopasowane! Z resztą zobaczymy co moda nam zaoferuje w tym sezonie, hm...
Stary 2010-02-03, 20:32   #10
adorably
Rozeznanie

jesli jesteś artystyczną duszą to może styl boho chic? wydaje mi się,że wątek o tym stylu jest na modowym. długie tuniki, zwiewne bluzki, kwiatowe wzory, jakieś szaliczki itd. może zacznij nosić buty na wyższym obcasie? jakieś delikatne szpileczki byłyby ok. może balerinki jak lubisz. widziałabym cię też w długich kolczykach, rzucających się w oczy dodatkach.

adorably jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 21:05   #11
sweetSPIRIT
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adorably Pokaż wiadomość
jesli jesteś artystyczną duszą to może styl boho chic?
Zaciekawił mnie, już poszukuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 16:13   #12
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015

a czemu chcesz ukryć biodra i uda? Jesli sie ich wstydzisz to idź na siłownie, bieganie, rower, basen, siatka, pilka nozna, reczna, koszykowka, tance, łyzwy, narty...i nie bedziesz musiala sie zakrywać stylem tej kardashin ktora jest slawna bo jest grubsz alol..masz piekny usmiech i chyba milą osobowośc.a i nie zważaj na moj analfabetyzm wtórny.kochana jak jestes taka, jak mysle to jestes cudowna i zadna zmiana tego nie zmieni.Grubsze obiety są zwykle bardziej usmiechnieta a ja takie uwielbiam.W sumie to jestem bi wie masz rade osoby, ktorej sie podobasz;] Ale bez urazy czy coś w tym stylu, dobrze? i wiecej uśmiechu!!!!!!!!!!! złotko moje;]
agnieszka015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 01:07   #13
chomik_
Raczkowanie

Nie zmieniaj koloru włosów, w tych jest ok - poważnie jedynie mogłyby byc troszke ...dosłownie troszkę dłuższe, co to ubioru to ja Ci nie doradzę bo Ty i tak zrobisz swoje...na taka mi wyglądasz , najważniejsze abyś Ty czuła się dobrze , jedynie co mogę doradzić to wybieraj raczej miękkie tkaniny , nie noś zbyt króciutkich bluzeczek ale z długością tez nie przesadzaj, szerokie biodra wcale nie świadczą o byciu grubym , dobrze wyeksponowane wyglądaja bardzo seksownie
chomik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 17:17   #14
funk
Raczkowanie

a masz możliwość wstawienia zdjęcia z tą dłuższą grzywką?
funk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 18:25   #15
sweetSPIRIT
Raczkowanie

Oh, bez urazy rzecz jasna! Sama jestem bi

A więc tak: fryzurkę zmieniłam na awangardowe cięcie, czuję się w niej za***i...! Wygląda jak ta na zdjęciu w załączniku, z tym, że grzywkę mam do linii brwi, no i czarną farbę

I muszę się pochwalić, nauczyłam się malować linerem i to czarnym płynnym z pędzelkiem

Co racja to racja, ale lenia ze mnie chyba nie da się wyciągnąć. Czekolada tak naprawdę mnie gubi! Jak tylko nadejdzie moja upragniona wiosna to wystrzelę na codzienne dłuugie spacery (ah, tak, szczególnie, że w tygodniu jestem dopiero o 17 lub później w domu, no ale w szkole też zazwyczaj nie siedzimy na tyłkach, jestem z fryzjerskiej ). Tak na dobrą sprawę mogłabym mieć darmowy dostęp na siłownię i wielki basen, ale to nie dla mnie. Na basen boję się chodzić, bo zawsze łapałam po nich jakieś świństwo Tak czy inaczej jest to moja kolejna wymówka, aby się nie ruszać podczas jesieni i zimy...
Stary 2010-02-06, 18:27   #16
sweetSPIRIT
Raczkowanie

Fryzurka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Metamorfozy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości