Studniowka:(:( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-03, 19:21   #1
ZieloneNiebo
Raczkowanie

Studniowka:(:(

Nie mam pojecia co robic
Po prostu, nie mam z kim isc na studniówkę ,a ona już w styczniu

Chcę na nią bardzo iść, całe dnie jestem z tego powodu załamana. Jeszcze niedawno myślałam, żeby normalnie zapłacić za siebie i osobę towarzyszącą i kogoś może do tego czasu bym poznała, ale z drugiej strony z dnia na dzień coraz mniej w to wierzę

Najgorsze jest to że do świąt trzeba już zapłacić co byście zrobiły na moim miejscu? Mam zapłacić i mieć nadzieję, że jednak ktoś się znajdzie czy po prostu nie iść? Nie chcę nie iść, tylko jedna osoba nie idzie, taki "samotnik", a o mnie nikt nawet nie pomyśli, że mogłabym nie iść lub nie mieć z kim iść.

Jestem totalnie załamana
ZieloneNiebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 19:24   #2
bombonierka654
Raczkowanie

Dot.: Studniowka:(:(

hmm... a jakiś kolega, przyjaciel?
bombonierka654 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 19:30   #3
ZieloneNiebo
Raczkowanie

Jeszcze do niedawna była taka osoba, z jaką miałam iść, mój eks, on byłby "idealny" na ten dzień.

Później myślałam, że pójdę z kolegą, który też idzie na nią, ale on już idzie z kim innym

Jest wyjście awaryjne, ale to już takie na ostatni koniec
Ale jeśli by go nie było, to co mam robić?
Biorąc pod uwagę, że ta osoba może nie chcieć ze mną iść
Stary 2009-12-03, 19:33   #4
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

To idź sama, nie rozumiem w czym problem?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 19:37   #5
madzia2306
Zakorzenienie

rany w czym problem ode mnie ze szkoły była grupka która sama poszła na studniówkę... i bawili sie równie dobrze a może nawet czasem lepiej niż ci z osobami towarzyszącymi bo niektóre dziewczyny Musiały się użerać z kolegami bo nie chcą tańczyc albo coś... idz sama i i tak będziesz się dobrze bawic...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 19:39   #6
śnieżka_
Zakorzenienie

no to sie najpierw dowiedz czy chciałby z Toba pojsc i wtedy zaplac z resztą zawsze sie znajdzie kolega, sąsiad, brat kolezanki ktory chętnie na taką imprezę pojdzie
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 19:40   #7
ZieloneNiebo
Raczkowanie

Nie chce iść jako jedyna sama
Wszyscy na sile szukają osoby towarzyszącej. Koleżanka, która nie miała z kim iść miała nie iść z tego powodu a teraz specjalnie wzięła kolegę z gimnazjum żeby iść .
Ehh nie wiem co gorsze, nie iść czy iść sama jako jedyna
Stary 2009-12-03, 19:41   #8
nicka01
Wtajemniczenie

kuuuuuuuuuuuuurcze
bierz sąsiada kolegę kuzyna
masę facetów jest na świecie

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 19:42   #9
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZieloneNiebo Pokaż wiadomość
Wszyscy na sile szukają osoby towarzyszącej. Koleżanka, która nie miała z kim iść miała nie iść z tego powodu a teraz specjalnie wzięła kolegę z gimnazjum żeby iść .
studniówka jest tylko raz w życiu... ja wżyciu bym takiej imprezy nie odpuściła... poszłabym chocby i sama... a tak naprawdę to tylko w parze tańczy się tylko poloneza a później to wszyscy razem tańczą tak u mnie było...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-12-03, 19:49   #10
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
A co niby jest takiego strasznego w tym, że się idzie bez wyszukiwanego na siłę partnera? Co kogo obchodzi z kim Ty przyszłaś, czy może sama? Najwyżej wyjdziesz na niezależną osobę, która potrafi iść sama na dyskotekę (bo w praktyce studniówka to przeważnie dyskoteka w ładniejszych kieckach i z jedzeniem). Większość czasu na parkiecie i tak wszyscy będą tańczyć razem, a jak będzie coś w parach to nie wierzę, że żaden kolega ze szkoły z Tobą nie potańczy.
Nie rozumiem zupełnie po co wydawać dwa razy tyle pieniędzy, skoro nie ma się chłopaka. Chodzenie z kuzynami, braćmi, braćmi koleżanek, kolegami z gimnazjum (szkoda że nie z przedszkola ), facetami z łapanki - to jakieś nieporozumienie. Same tworzycie sobie tę presję niepojętą, żeby iść z KIMŚ-KIMKOLWIEK.
Studniówkę miałam 5 lat temu i wtedy zupełnie normalne było to, że wiele osób było bez osób towarzyszących. Generalnie były to wszystkie osoby "niesparowane". A teraz nagle pójście samotnie na studiówkę to wielka tragedia...
Stary 2009-12-03, 19:50   #11
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
studniówka jest tylko raz w życiu... ja wżyciu bym takiej imprezy nie odpuściła... poszłabym chocby i sama... a tak naprawdę to tylko w parze tańczy się tylko poloneza a później to wszyscy razem tańczą tak u mnie było...
Dokładnie tak samo myślę.

U mnie na studniówce 2 osoby przyszły same i z tego widziałam bawiły się bardzo dobrze.
Według mnie nie ma co szukać na siłę osoby towarzyszącej, bo jeśli nawet znajdziesz kogoś, ale nie będziesz go dobrze znała to możesz mieć bardziej zepsutą studniówkę niż jakbyś poszła sama.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 19:53   #12
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
A co niby jest takiego strasznego w tym, że się idzie bez wyszukiwanego na siłę partnera? Co kogo obchodzi z kim Ty przyszłaś, czy może sama? Najwyżej wyjdziesz na niezależną osobę, która potrafi iść sama na dyskotekę (bo w praktyce studniówka to przeważnie dyskoteka w ładniejszych kieckach i z jedzeniem). Większość czasu na parkiecie i tak wszyscy będą tańczyć razem, a jak będzie coś w parach to nie wierzę, że żaden kolega ze szkoły z Tobą nie potańczy.
Nie rozumiem zupełnie po co wydawać dwa razy tyle pieniędzy, skoro nie ma się chłopaka. Chodzenie z kuzynami, braćmi, braćmi koleżanek, kolegami z gimnazjum (szkoda że nie z przedszkola ), facetami z łapanki - to jakieś nieporozumienie. Same tworzycie sobie tę presję niepojętą, żeby iść z KIMŚ-KIMKOLWIEK.
Studniówkę miałam 5 lat temu i wtedy zupełnie normalne było to, że wiele osób było bez osób towarzyszących. Generalnie były to wszystkie osoby "niesparowane". A teraz nagle pójście samotnie na studiówkę to wielka tragedia...
cóż dodac... nic... sama prawda... wszystkie robia wielką tragedię z tego że nie mają z kim isc... jakis tam kolega moze wstydu ci narobic jak się np upije i wtedy to dopiero będą gadac na ciebie...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-12-03, 19:54   #13
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

No naprawdę, ja Cię proszę, zastanów się czy to naprawdę ma sens, żeby siedzieć całe dnie załamaną bo się nie ma faceta na studniówkę. Rozumiem, że może to trochę gnieść, ale żeby się załamywać? Gruba przesada, to TYLKO studniówka, nikt Ci nie broni na nią iść, jak najbardziej możesz iść i dobrze się bawić, sama robisz sobie wielki problem i dramat zamiast radośnie oglądać sukienki
Stary 2009-12-03, 20:00   #14
ZieloneNiebo
Raczkowanie

Ja się zgadzam z tym, że to my sami nadmuchujemy to że trzeba z kimś iść. Ja bym mogła iść sama, jakby ktoś jeszcze szedł sam, bo naprawdę wolałabym te kasę za kogoś wydać na coś innego.

Ehh, ale no dobrze załóżmy, że być może bym mogła iść sama, ale wolę z kimś, to co mam zrobić z kasą? Już wiem, że jak coś zapłacę w ostatnim możliwym dniu, ale mam zapłacić za jako parę i liczyć, że jednak ktoś się znajdzie?

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Sukienka to najmniejszy problem, mogę kupić nawet dzień przed:P
Stary 2009-12-03, 20:00   #15
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zgadzam z tym, że to my sami nadmuchujemy to że trzeba z kimś iść. Ja bym mogła iść sama, jakby ktoś jeszcze szedł sam, bo naprawdę wolałabym te kasę za kogoś wydać na coś innego.

Ehh, ale no dobrze załóżmy, że być może bym mogła iść sama, ale wolę z kimś, to co mam zrobić z kasą? Już wiem, że jak coś zapłacę w ostatnim możliwym dniu, ale mam zapłacić za jako parę i liczyć, że jednak ktoś się znajdzie?
nie ma możliwości zeby zapłacic za osobę??

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-12-03, 20:03   #16
ZieloneNiebo
Raczkowanie

Tak, za osobę lub parę.
Ale nie wiem czy płacić za siebie i pogodzić się z tym, że pójdę sama, czy za parę i liczyć, że ktoś się znajdzie?
Stary 2009-12-03, 20:04   #17
mimochodem
Raczkowanie

A może jakas kumpela ma starszego brata ktory by chcial pojsc?

Świetnie Cię rozumiem, tez mam w tym roku stuniówke i niby idę z kolega z klasy (oO tak jakoś dziwnie), ale widzialam na liscie ze sporo osob wybiera sie samotnie może u Ciebie tez tak bedzie, nie wierze ze wszyscy z kims beda szli

talia: 64->60
biodra: 90->85
udo: 52->49

mimochodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 20:04   #18
ZieloneNiebo
Raczkowanie

Niby to miesiąc jeszcze zostanie, bo studniówka pod koniec stycznia, a wiem jak wiele może się w miesiąc wydarzyć, ale jednak jak nic się nie wydarzy ...
Stary 2009-12-03, 20:05   #19
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, za osobę lub parę.
Ale nie wiem czy płacić za siebie i pogodzić się z tym, że pójdę sama, czy za parę i liczyć, że ktoś się znajdzie?
jak chcesz to czekaj do konca moze się ktoś napatoczy... jak nie to płac za siebe i tyle... może sie z kimś spikniesz na studniówce...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-12-03, 20:06   #20
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja bym olała i poszła sama. Zapłacisz za dwie osoby, to potem będziesz musiała panicznie kogoś szukać. Możesz nie znaleźć nikogo i stracić niepotrzebnie pieniądze, albo znaleźć kogoś, kto Ci zepsuje całą zabawę, na przykład.

Chyba, że chcesz ryzykować, to Twoje pieniądze i możesz je wydać jak chcesz
Stary 2009-12-03, 20:07   #21
sam1988
Raczkowanie

ja też byłem sam na studniówce i powiem wam że się świetnie bawiłem, poloneza tańczyłem z koleżanką która była też sama, a potem to już wszyscy razem się bawili
sam1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 20:09   #22
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sam1988 Pokaż wiadomość
ja też byłem sam na studniówce i powiem wam że się świetnie bawiłem, poloneza tańczyłem z koleżanką która była też sama, a potem to już wszyscy razem się bawili
o właśnie... no i to jest super pomysł... idziesz sam płacisz mniej a i tak możesz sie z kims spiknąc po co zaraz histeryzować jakby się świat walił...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-12-03, 20:17   #23
Dorix
Raczkowanie

Lepiej idź sama niż z kimś z przypadku. Przynajmniej nie będziesz musiała przejmować się tym, czy partner się dobrze bawi, albo też ewentualnie wstydzić się za niego.
Dorix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 20:39   #24
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

ja mialam tz jak szlam na swoja studniowke, ale go nie zabralam, bo spodziewalam sie ze mi uprzykrzy impreze dogadalam sie z gosciem z rownoleglej klasy, ktory tez szedl sam, ze razem zatynczymy poloneza i kilka innych tancy / tancow? tak tez zrobilismy i zarowno jak, jak i on bawilismy sie swietnie. jak bym wziela owczesnego tz do dzis bym zalowala
za to moja kumpela w z lawki miala tz, zaplacila za niego, a on ja zostawil dzien przed :/ i poszla sama
Stary 2009-12-03, 20:49   #25
ZieloneNiebo
Raczkowanie

Osstroo , to niezły gość .. :|

Ale teraz sobie tak pomyślałam. czy studniówka ma się jakoś do wesela? Bo na weselu na jakim byłam sama było lipnie i wolałabym już zostać w domu. Czy naprawdę wszyscy bawią się razem, czy zajmują swoją osobą towarzyszącą?
Stary 2009-12-03, 20:51   #26
zagubiona89r
Zakorzenienie

Kumpela poszłą z kuzynem i bawili się świetnie, jej znajoma poszła z jej drugim kuzynem i też bawili się doskonale Tak doskonale się razem bawili, że po 2 miechach byli parą

Jak nie masz fajnego kuzyna, to zapytaj jakąś bliską przyjaciółkę czy ma Idź z czyimś starszym bratem Baa... na moją studniówkę kumpela szła ze swoim starszym o 7 lat bratem i bawili się znakomicie

A jak nie da rady idź sama, też będzie fajnie

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 20:53   #27
mila17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Lexie, zgadzam się w 100!. I z tych własnie powodów ja zdecydowałam, ze na moją studniówkę idę sama Oczywiscie, gdybym chciała mogłabym kogos wziąc, tylko tak naprawdę po co? Żeby martwić się czy osoba którą zaprosiłam dobrze się bawi, zebym ja się zle czula? Obecnie nie jestem z nikim, więc to dla mnie logiczne, ze nie biorę nikogo na siłę- z resztą moje kolezanki robią podobnie, niewiele z nich szuka kogos na studniówkę. Wiem, ze będę się dobrze czuła i swietnie bawiła, bo o nikogo nie będę musiała się martwic

Autorko wątku, Tobie radzę podobnie-sudniówka to wyjątkowy wieczór, idz sama i baw się swietnie! A jesli koniecznie chcesz isc z kims-moze przyjaciolka?
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 20:55   #28
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Kobito to jak taki masz dylemat to weź na nk napisz "kumpel poszukiwany na studniówkę"pogadaj z koleżankami może cie jak już tak chcesz z kimś wyswatają albo mają swoich kumpli którzy na taką impre z wielką chęcia by szli. Lub załóż fotke i poszukaj faceta...
No wiem może teraz głupio radzę ale rozsądne porady też już były. A ty nadal załamana no to już rób wszystko by sobie kogoś znaleźć, Wstaw sobie nawet opis na gg

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 20:56   #29
rapifen
Zakorzenienie

Idź z psem. (albo koleżanką)
Było 2309752937589239747981239 takich tematów.
Cytat:
dooookładnie.

Dla mnie to trochę wiocha zabierać kuzyna tylko po to żeby iść z kimś! Pokazać się! Mam chłopaka, to co że to mój bliski kuzyn, ale ma prącie i jest lans
nie no po prostu

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 20:58   #30
duhovka
Raczkowanie

To zaproś tego "samotnika". Na pewno będzie mu bardzo miło, myślę, że może też nie miał z kim iść. To może być naprawdę dobry pomysł, pomyśl nad tym .
duhovka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości