|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie kwiaty , a książeczki dla synka. Jak to napisać ?
Hej wszystkim przyszłym żonom .
Ja biorę tylko cywilny , mamy już dwuletniego synka ![]() ![]() Tzn ; nie chcę kwiatów , bo po co mi , i tak zwiędną ![]() Coś trzeba już napisać na zaproszeniach ... Na razie ułożyłam takie coś na szybko : Nowoczesnym zwyczajem prosimy kwiatów niekupowanie , w zamian Aleksandrowi symboliczną książeczkę podarowanie . Ale jakieś za długie mi się wydaje ... Co Wy na taki pomysł , i jak to napisać ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dot.: Nie kwiaty , a książeczki dla synka. Jak to napisać ?
Uprzejmie prosimy, wbrew tradycji starej
o podarowanie nie kwiatów, a książeczki małej yyy... kiepska jestem w rymowaniu ![]() ![]() Pomysł dobry ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nowoczesnym zwyczajem prosimy o kwiatów niekupowanie,
a w zamian Aleksandrowi symbolicznej książeczki podarowanie . Nowoczesnym zwyczajem prosimy nam kwiatów nie kupować, a w zamian Aleksandrowi symboliczną książeczkę podarować . *** Przejrzałam wierszyki, które kiedyś spisałam i można to na przykład zrobić jeszcze tak:1. Prosimy, by kwiatów nie kupować, lecz symboliczną książką naszego Aleksandra obdarować. 2. Goście Drodzy, Goście Mili radość byście Nam sprawili, w przyszłość Naszą inwestując książki Aleksandrowi darując, oszczędzając kwiatów moc, co by zwiędły w jedną noc. 3. Zamiast kwiatków do wazonu, które uschną w naszym domu, propozycję mamy taką : Byście radość nam sprawili , Konwenanse odrzucili, Nie kupujcie kwiatka z wstążką, Obdarujcie Aleksandra książką. 4. Goście Drodzy, Goście Mili Radość byście Nam sprawili, Zamiast kwiatków - które zwiędną, Cieszyć oczy krótko będą, Niechaj każdy Gość jak może, Szczęściu młodych dopomoże, W przyszłość malca inwestując, Drobne książki mu darując. Miłego pisania rymowanek i wielu książeczek dla malca ![]()
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2009-05-26 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
jeśli używacie zdrobnień od imienia Aleksander, mozecie napisać np
Zamiast kwiatków do wazonu, które uschną w naszym domu, propozycję mamy taką : Byście radość nam sprawili , Konwenanse odrzucili, Nie kupujcie kwiatka z wstążką, Obdarujcie Alka książką. ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Świetny pomysł. Żałuję, że na to nie wpadłam bo też mamy syneczka a zaproszenia już dawno rozdane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
O jak super , jesteście wielkie !
Dziękuję Wam , ![]() na pewno coś wybiorę , |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, ja niedługo biorę ślub i mam przygotować prezentację ze zdjęć moich i mojego narzeczonego z dzieciństwa a potem naszych wspólnych. Zdjęcia mam i myślę w powerpoincie wkleić tylko nie wiem jak ładnie je opisać. Chciałabym dodać jakieś cytaty i krótkie sentencje. Ma ktoś jakiś pomysł co by to mogło być, albo może gdzieś widział. Ja nic nie znajduję a net przeszukałam. Pomożecie? Pleaseeeeee.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wejdz sobie www.gazeta.pl potem Forum i tam musi byc pod forum Slub i wesele. Maja wyszukiwarke, wiec znajdziesz na pewno te watki.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.