|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Powtarzające się prezenty...
Ostatnio w sieci widzę stronki z możliwością wyboru prezentów na ślub. Zastanowiało mnie co to jest?. I chyba to jest odpowiedź http://www.stylwdomu.pl/index.php?news=show&news_id=29 . Chyba dobrym pomysłem jest możliwość kupowania młodym prezentów, które rzeczywiście potrzebują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Powtarzające się prezenty...
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
święte słowa!
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
My chcemy do zaproszeń włożyć karteczki z wierszykiem z małą sugestią żeby zamiast prezentów rzeczowych dali pieniądze w kopercie.Chcemy uniknąć sytuacji że prezenty będą się powtarzać lub nie będą nie w naszym guście
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
W takim razie może zastosować trzeba taktykę "i jedno i drugie"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
ja uważam że listy prezentów to dobra myśl
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
jak ktoś może dać 10-20 zł w kopercie?!!! rozumiem, że jeżeli nie zaprasza się tylko najbliższych i jest trochę dalszych osób (sąsiedzi, znajomi), to oni mogą dać mniej pieniędzy, ale bez przesady. Jeśli ktoś naprawdę nie ma, to już lepiej kupić jakiś prezent, albo niech wymyśli jakąś wymówkę i wcale nie przychodzi na wesele. Nie chce, żeby tutaj wyszło, że jestem jakaś pazerna na kasę, bo akurat w tym przypadku myślę, jakbym to ja miała być gościem weselnym i nigdy w życiu nie mogłabym dać komuś 10 zł w kopercie! Tym bardziej, że o weselu raczej nie dowiadujemy się z dnia na dzień i można coś oszczędzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się, ze listy prezentow to dobry pomysł. Mówicie, ze ludzie wkładają do kopert 10, 20 zl?! Ja znam takie przypadki, gdzie para mloda dostala puste koperty, albo kawalki gazet wyciete do rozmiarow banknotow i wlozone do kopert. To jest dopiero szczyt bezczelnosci!
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja listy prezentów nie chcę, bo salony które oferują takie usługi mają bardzo drogie przedmioty, a to dopiero kłopot dla gości.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2009-06-27 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A moglabys dac 10 zl tylko po to zeby byc na weselu u kogos? Nie wiem, ale ja nie rozumiem takich ludzi i nigdy bym tak nie mogla zrobic, naprawde wolalabym juz nie pojsc do kogos na wesele. Choc jak siebie znam, to raczej bym cos wymyslila i jakos zdobyla kase lub jakis wyjatkowy prezent. Bo to przeciez wyjatkowy dzien a nie jakas zwykla imprezka na ktora mozna sie wkrecic :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.