Powtarzające się prezenty... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-01, 08:45   #1
homework
Przyczajenie

Powtarzające się prezenty...

Ostatnio w sieci widzę stronki z możliwością wyboru prezentów na ślub. Zastanowiało mnie co to jest?. I chyba to jest odpowiedź http://www.stylwdomu.pl/index.php?news=show&news_id=29 . Chyba dobrym pomysłem jest możliwość kupowania młodym prezentów, które rzeczywiście potrzebują . Ktoś już testował coś takiego?, nie było zgrzytów, nikt nie nrzekał?
homework jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 17:34   #2
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Powtarzające się prezenty...

Cytat:
Napisane przez homework Pokaż wiadomość
Ostatnio w sieci widzę stronki z możliwością wyboru prezentów na ślub. Zastanowiało mnie co to jest?. I chyba to jest odpowiedź http://www.stylwdomu.pl/index.php?news=show&news_id=29 . Chyba dobrym pomysłem jest możliwość kupowania młodym prezentów, które rzeczywiście potrzebują . Ktoś już testował coś takiego?, nie było zgrzytów, nikt nie nrzekał?
Najlepiej w prezencie dawać pieniądze, młodzi sami sobią kupią co zechcą

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 18:34   #3
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
święte słowa!
Stary 2009-06-01, 18:51   #4
Nolcia8421
Przyczajenie

My chcemy do zaproszeń włożyć karteczki z wierszykiem z małą sugestią żeby zamiast prezentów rzeczowych dali pieniądze w kopercie.Chcemy uniknąć sytuacji że prezenty będą się powtarzać lub nie będą nie w naszym guście
Nolcia8421 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-03, 22:49   #5
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Jestem dokładnie tego samego zdania
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-06, 22:04   #6
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nolcia8421 Pokaż wiadomość
My chcemy do zaproszeń włożyć karteczki z wierszykiem z małą sugestią żeby zamiast prezentów rzeczowych dali pieniądze w kopercie.Chcemy uniknąć sytuacji że prezenty będą się powtarzać lub nie będą nie w naszym guście
My również chcemy dołączyć do zaproszenia karteczke z wierszykiem,w którym będzie napisane żeby uszczęśliwić naszą świnke.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 14:17   #7
homework
Przyczajenie

W takim razie może zastosować trzeba taktykę "i jedno i drugie" . Niektórzy kupią prezenty, niektórzy kasę . Mój pomysł dlatego, że ludzie wrzucają do kopert po 10 - 20 zł a to już przegięcie. No i czasami prezenty też beznadziejne, wazon który nie wiadomo gdzie postawić bo do niczego nie pasuje.
homework jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-14, 13:25   #8
paniDoktorJoint
Wtajemniczenie

ja uważam że listy prezentów to dobra myśl

Doceniam to co mam.

Oszczędzam.

Dobrze organizuje wolny czas.

Poznaje Kraków.

Ewentualnie zrzucam kilogramy.
paniDoktorJoint jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 16:14   #9
molly18
Raczkowanie

jak ktoś może dać 10-20 zł w kopercie?!!! rozumiem, że jeżeli nie zaprasza się tylko najbliższych i jest trochę dalszych osób (sąsiedzi, znajomi), to oni mogą dać mniej pieniędzy, ale bez przesady. Jeśli ktoś naprawdę nie ma, to już lepiej kupić jakiś prezent, albo niech wymyśli jakąś wymówkę i wcale nie przychodzi na wesele. Nie chce, żeby tutaj wyszło, że jestem jakaś pazerna na kasę, bo akurat w tym przypadku myślę, jakbym to ja miała być gościem weselnym i nigdy w życiu nie mogłabym dać komuś 10 zł w kopercie! Tym bardziej, że o weselu raczej nie dowiadujemy się z dnia na dzień i można coś oszczędzić.
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 22:26   #10
Asiulenka
Przyczajenie

Zgadzam się, ze listy prezentow to dobry pomysł. Mówicie, ze ludzie wkładają do kopert 10, 20 zl?! Ja znam takie przypadki, gdzie para mloda dostala puste koperty, albo kawalki gazet wyciete do rozmiarow banknotow i wlozone do kopert. To jest dopiero szczyt bezczelnosci!
Stary 2009-06-27, 22:49   #11
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
jak ktoś może dać 10-20 zł w kopercie?!!! rozumiem, że jeżeli nie zaprasza się tylko najbliższych i jest trochę dalszych osób (sąsiedzi, znajomi), to oni mogą dać mniej pieniędzy, ale bez przesady. Jeśli ktoś naprawdę nie ma, to już lepiej kupić jakiś prezent, albo niech wymyśli jakąś wymówkę i wcale nie przychodzi na wesele. Nie chce, żeby tutaj wyszło, że jestem jakaś pazerna na kasę, bo akurat w tym przypadku myślę, jakbym to ja miała być gościem weselnym i nigdy w życiu nie mogłabym dać komuś 10 zł w kopercie! Tym bardziej, że o weselu raczej nie dowiadujemy się z dnia na dzień i można coś oszczędzić.
A ja wole dostać 10 zł w kopercie, niż żeby ktoś, kogo zaprosiłam z powodu braku pieniędzy wymyślał wymówki i nie przyszedł. Uważam że nie ładne jest nie to, że ktoś da mało, a to że się wykręca wymówkami, ale skoro się wykręca to znaczy, że nie chce tego dnia spędzić z Parą Młodą.

Ja listy prezentów nie chcę, bo salony które oferują takie usługi mają bardzo drogie przedmioty, a to dopiero kłopot dla gości.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2009-06-27 o 22:52
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-28, 17:35   #12
molly18
Raczkowanie

A moglabys dac 10 zl tylko po to zeby byc na weselu u kogos? Nie wiem, ale ja nie rozumiem takich ludzi i nigdy bym tak nie mogla zrobic, naprawde wolalabym juz nie pojsc do kogos na wesele. Choc jak siebie znam, to raczej bym cos wymyslila i jakos zdobyla kase lub jakis wyjatkowy prezent. Bo to przeciez wyjatkowy dzien a nie jakas zwykla imprezka na ktora mozna sie wkrecic :/
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości