|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak zwykle problemy z facetami ...
Jaki mam problem? Bo skoro tutaj piszę, to mam jakis poważniejszy problem. Mój problem polega na relacjach damsko-męskich z bardzo dobrym qmplem, z którym znamy się od stycznia 2009 roku. Swego czasu potajemnie do niego wzdychalam, ale chyba nie było tak potajemnie jak mi sie wydawało, bo któregoś dnia rozpoczął rozmowe o tym, że między nami niczego nie będzie. Aby go nie stracić jako wcześniej wspomnianego dobrego qmpla 'oduroczyłam' się. Wszystko było w porządku do 1 stycznia 2011 roku - być może coś wcześniej się działo, tylko ja tego nie widziałam. Otóż po zaproponowaniu kawy na mieście - zgodził się na spotkanie (których w sumie w ostatnim czasie było bardzo dużo). Fajnie było, ale zauważył mocniejszy makijaż z bardzo pokreślonymi oczami i długaśnymi rzęsami (wcześniej tego nie widział - albo mi o tym nie mówił), zmieniając lokal zaproponował trzymanie się za ręce, żeby było cieplej (czego ja niby to nie dosłyszałam a on nie chciał powtórzyć), na pożegnanie przytulił i pocałował w policzek (czego nigdy, nigdy, nigdy nie robił...). 6 dni później spotkaliśmy się na piwq, gdzie miało miejsce poprawianie moich włosów, głaskanie po ręce, 'sprawdzanie' czy mam ciepłe ręce, na koniec oczywiście przytulenie i buzi w policzek. Wszystko byłoby jasne, gdyby nie te sprzeczne sygnały ... Tutaj dotyka moich rąk a za chwile opowiada mi o dziewczynie która siedzi przy 3 stoliku na ukos po mojej lewej, nie brzydzi się moich drobnoustrojów na szklance grzańca ale twierdzi, że to przez wzgląd na naszą 2-letnią znajomość, chce bym nauczyła go tańczyć na wesele 30 kwietnia (bo podobno ani tyci tyci tańczyć nie potrafi) ale nie chce iść do klubu i nie wie z kim pójdzie, chce się spotkać, ale kiedy ja proponuję spotkanie on nie ma ochoty, nie chce mu się, jest zmęczony, ale kiedy zniknę z gg chwilę później dostaję smsa, czy wyszłam na miasto, nie chce spotykać się z moimi znajomymi, bo będzie mu niezręcznie i nie chce się mną dzielić z nikim. Dziś usłyszałam, że ja się z nim spotykam w zupełnie innym celu - bo 'lubię go nieskończenie' a on przywiózł mi ciastka od babci przez wzgląd na naszą przyjaźń. No i co? nadinterpretacja?
Powoli zaczyna mnie to męczyć. W sumie na razie nic z tym nie robię, bo uważam, że czas sam wszystko rozwiąże, ale potrzebuje porady osoby postronnej. W sumie nie wiem na co liczę... na to, że ktoś za mnie podejmie decyzję? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zwykle problemy z facetami ...
Cytat:
Chyba, że coś mu się cudownie odmieniło, ale w takim wypadku nie pozostaje nic innego jak czekać na rozwój wypadków (o ile takowy w ogóle nastąpi), bo na razie nic nie świadczy o tym żeby tak było. P.S. A Ty ponoć się już w nim 'oduroczyłaś' - no właśnie widzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kilka dni temu rozmawialam z kumplem o podobnej sytuacji
![]() ![]() ![]() Czytając Twojego posta zastanawiałam się czy nie czytam właśnie o moim koledze i jego przyjaciółce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nom
![]() eh, życie bywa przewrotne ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jedyne co Ci moge poradzić to to, bys trzymała swoje emocje na wodzy. Kumpluj się z nim dalej, a jednocześnie żyj swoim życiem, bo przeciez on się określił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jak chcesz męskiej rady to powiem krótko, zrób mały test i odmów mu kilka razy, wyluzuj na spotkaniach i zachowuj się totalnie neutralnie. I to co piszą poprzwdniczki, daj sobie i jemu trochę czasu i nie czekaj na jego inicjatywę bo możesz się nie doczekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie powinieneś tego pisać, bo reklama na wizażu jest płatna.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Może sprecyzuję, bo - faktycznie - nie wyraziłam się jasno.
Dotka90 to, co widzisz nie znaczy, że dobrze interpretujesz ![]() Ten dobry qmpel, o którym mowa powyżej, jest naprawdę świetnym qmplem i uważam, że każda kobieta powinna mieć u swojego boku takiego przyjaciela ![]() ![]() ... więc jest to normalna męsko - damska przyjaźń? Bez domieszek podtekstów? ![]() P.S. Serdecznie dziękuję za wszystkie rady ![]() ![]() Edytowane przez OnTheOtherSide Czas edycji: 2011-02-08 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.