|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() solarium, pieprze, krem z filtrem UV
Witam :)
mam poważne pytanie, mianowicie bylem 2x na solarium i zamierzam chodzic dalej tylko pojawil sie pewien problem: na plecach mam 2 wieksze pieprze i na ręce... czytalem ze promienie UV są szkodliwe na takie miejsca... :( czy jakbym uzywał kremu z filtrem UV punktowo na miejsca pieprzy to w 100 % ograniczylbym szkodliwe promieniowanie na te miejsca?? (czy wogole bym ograniczył? i jaki filtr uzyc, jezeli "tak"?) z gory dziekuje za odp. :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: solarium, pieprze, krem z filtrem UV
Hej. Z tego, co wiem, to filtry UV, nawet te z bardzo wysokim SPF to ok 50% ochrony przed promieniami UV. Sama mam dużo pieprzyków na skórze, przez co w ogóle się nie opalam z obawy przed czerniakiem. Te znamiona można, a nawet trzeba w jakiś sposób zakryć podczas opalania. Słyszałam, że istnieją specjalne plastry na znamiona, takie okrągłe.
postanowienia noworoczne: =>dbam o włosy i paznokcie ![]() =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.