|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Biżuteria Jolka :)
Witam bardzo wszystkich serdecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteria Jolka :)
moje pracki. czekam na komentarze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jak na razie, to bez szaleństw ;p ale jak na pierwsze prace bez tragedii. w 1 komplecie loopy [oczka z drutu] znośne, możesz się postarać żeby były bardziej okrągłe niż łezkowate, ale takie też mogą być, byleby staranne. jak robisz zawieszkę na łańcuszek to loop przy niej musi być odpowiednio większy - żeby łańcuszek mógł przez niego przejść. wtedy też lepiej robić loopy spiralne - znajdziesz w internecie jakieś fotokursy o co w nich chodzi - są znacznie bardziej wytrzymałe. Oprócz tego jak nie używasz szpilek to zamiast robić dużego loopa na końcu kolczyka możesz zagiąć mały kawałeczek na końcu drucika o 180 stopni, wtedy wygląda prawie jak szpilka, a przynajmniej nie rzuca się w oczy
![]() jeżeli chodzi o 2 komplet - z tego co widzę loopy gorsze niż w pierwszym, starać się trzeba, starać ;p te herringbony mnie nie przekonują, fajnie, że korzystasz z innych technik niż koralik na druciku ale wszystko trzeba trochę wyćwiczyć żeby wyglądało estetycznie. to jeszcze na koniec wywodu - zdjęcia. nie są takie najgorsze, ale. po 1 rozmazane - korzystasz z opcji makro? po 2 - trochę za duże, ale to akurat najmniejszy problem. po 3 - układaj prace w jakiś bardziej apetycznych pozycjach, równo obok siebie czy coś w tym stylu. no i w końcu po 4 - proponuję zapoznać się z gimpem albo innym programem do obróbki zdjęć, rozjaśnianie tła nie boli a daje efekt bez porównanie lepszy ![]() i nie bierz sobie tak wszystkiego do serca że wogóle jak ty mogłaś tego wszystkiego nie wiedzieć już teraz natychmiast ;p tylko pracuj i czekam na postępy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
przede wszytskim trochę mało tego do oceniania
![]() mówiąc szczerze, nie podobają mi się i nie ubrałabym tych rzeczy, ale kto wie, może jeszcze mnie kiedyś czymś zaskoczysz ![]() ![]() nie zniechęcaj się, czekam na więcej prac ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Drugie mi się podobają ;] tylko ja bym zrobiła je słote a nie srebrne ;]. Takie "cieplejsze" by były ;] ale ładne są ;]
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jak na razie prace proste i dobre
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
kolejne moje prace.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Z ostatniego wrzutu podobają mi sie kolczyki - ładna forma, oraz wisiorek - też za formę, a także kolorystykę. Co do szczególów technicznych, to nie wypowiadam się, jako że nie robię biżu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
W pierwszych kolczykach z pierwszego wrzutu końcówka wygląda , jakby kolczyk jeszcze nie był skończony ... Ja bym to dała na szpilkę gwoździa ,a le to taki szczegół.
Z nowszego wrzutu podobaja mi się kolczyki , ładne są. Co do zawieszki , to jest zbyt chaotyczna jak dla mnie ![]() Ale jak na pierwsze prace-to całkiem dobrze ci idzie ![]()
Nowości 29.11.2008 rok Konstruktywne komentarze mile widziane ![]() --------------------------------------- --------------------------------------- "Uroda kobiety jest formą władzy" ... a bizuteria jej dopełnieniem ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
dziewczyny pewnie o tym pisały, ale w pierwszych byłoby lepiej użyć szpilki gwoździa, a nie robić taki loop na dole.
Drugie są fajowe!!! ![]() ale to takiego owijania jak w drugich, to jakiś szlachetniejszy koralik niż cracle bym wzięła ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny napisały _prawie_ wszystko, ja się znimi zgadzam,
bo dobrze znają techniczne strony... Ode mnie jedno zastrzeżenie, trochę off topic. Nigdy, przenigdy, nie pisz o swoich pracach "pracki". Bo na samym początku zaczynasz jakby z lekceważeniem, a na pewno z pobłażaniem. Wiem, że to taka maniera, wszyscy mówią w ten sposób, ale generalnie słowo w tym stylu ma wydźwięk pejoratywny, nawet jeśli nikt na to nie zwraca uwagi - podświadomość działa. A tak poza tym, całkiem fajne te PRACE.
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
dziś kolejne PRACE
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
dawno mnie tu nie było... wrzucam najnowsze kolczyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Bardzo subtelne i urocze wrapki. W porównaniu do pierwszych prac postęp wręcz szalony. Bardzo, bardzo ładne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Otóż to. Widać postępy a więc
![]() Ładna kompozycja, technicznie to podejrzewam, że szybko się podciągniesz. Ogólnie jak na pierwszy wrapek to naprawdę ładnie.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
dziekuję baaaaaaaardzo za te miłe słowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Witaj! Bardzo ładne są ostatnie koczyki, widze wielkie postępy. W porównaniu do ostatniej zawieszki wykonanej "tą" metodą różnica jest ogromna, pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.