|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pielęgnacja kolczyka w pępku.
znalazłam fajną stronkę gzie dokładnie jest opisane co należy robić aby pępek się zagoił. Noi pisze tam, że należy dziurkę przemywać solą fizjologiczną i smarować maścią Tribiotic. Jak mi sie nudziło to poczytałam sobie o tej maści i okazało się że można ją stosować 2 tygodnie i nie dłużej
![]() Dzisiaj znalazłam Octenisept na stronie z piercingiem. Pisze że jest dobry, ale tak jest wszędzie i zastanawiam się czy któraś z was już ją stosowała, a jeżeli nie to podajcie co stosowałyście. Jeszcze jedno pytanko mam kase i mogłabym iść sama żeby mi przebili bo rodzice sie nie zgodzą, ale nie wiem czy potrzebna jest zgoda bo nie mam 18 lat. Ide do studia kosmetyki Lila w Świdnicy na Pl. Grunwaldzkim. Była tam któraś bez rodziców?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja kolczyka w pępku.
Cytat:
2. profesjonalista nie przebije bez zgody rodziców 3. u kosmetyczki się nie przebija tylko u piercera!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja jakoś byłam u kosmetyczki przekula mi pępek i jest wszystko si
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jeżeli nawet już kosmetyczka (polecam piercera - bezpieczniej) będzie Ci przebijać i nie będzie się przejmowała tym , że nie masz 18 lat , ani zgody rodzica... wyjdź, bo na pewno nie wróży to dobrze. Albo przekonaj rodzica, albo czekaj do 18nastki, jeżeli chcesz mieć profesjonalnie przebity pępek
![]() a o pielęgnacji jest już na innym wątku na prawdę duuuużo ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam. Jestem Nowa :p
Wczoraj przebiłam sobie pępek. Zrobiłam to sama. Chciałabym się dowiedzieć czy coś może mi się stać. Czym przemywać aby nie dostac zakarzenia i kiedy mi się to zagoi. 24 Czerwca jadę do Chorwacji a słyszałam że niebardzo można ze "świerzym" kolczykiem się kąpać w morzu. Prawda to? Chciałabym zmienić go kiedy już będę na plazy na jakiś inny... np. na wiszący. Chce wiedzieć czy nic mi się nie stanie =) Pozdrawiam ;* ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.