|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pomysł na różaną ścianę?
Witam Was serdecznie
![]() Wczoraj skończyłam malować swój niewielki pokój na nowy, fioletowy kolor. jestem z siebie dumna ![]() Zakupiłam szablon w róże, i mam zamiar "odbić" je na ścianie. Myślę o tym, aby róże były tak białe jak sufit, lub lekko różowawe, ale dosłownie taka poświata różu z np. mocniejszymi, różowymi konturami... Dysponuję odpowiednim sprzętem ![]() Najbardziej problematyczna ściana jest ta przy której stoi łóżko, na tą chwilę jest goła i stwarza największe pole do popisu.... Mój umysł jednak uparcie odmawia współpracy... Załaczam zdjecia, może któras z Was mi pomoże?? Obejrzałam mnóstow zdjęc w internecie, ale nic nie znalazłam... Liczę na jakąs inspirację ![]() p.s. dodam, że te zasłony s a tymczasowe, docelowo beda rolety i ta firanka... no i przepraszam, za lekki syfilis ale wczoraj wieczorem konczylam ![]() aha kolory przekłamane, jest to ciemniejszy fiolet niz na zdjeciach (ale tylko troszke) Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2009-08-23 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysł na różaną ścianę?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lalka jest do wyrzucenia akurat ![]() ![]() telewizor tez docelowo zniknie z pokoju myslalam tez o lustrze nad ta duza komoda np. takie http://allegro.pl/item699646062_fant...y_37x41cm.html http://allegro.pl/item699646081_ozdo...y_25x40cm.html Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2009-08-23 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Moje 2 propozycje z szablonem w pionie (zdj 1) zaznaczyłam tylko miejsce układania wzoru, mistrzem grafiki nie jestem, niestety...
Na drugim zdj. wersja HARD: układasz róże (mała i duża w jednym szablonie, kolejne przyłożenie szablonu wyżej i dalej) w delikatny łuk zaczynając od lewego dolnego rogu - kończąc na górnym prawym. Liczy się precyzja, równe odległości... Wersja EASY: mniej więcej w centrum ściany robisz wzór z 3 róż: najpierw 1 przyłożenie szablonu, a potem odwracasz szablon (czyścisz z farby itd) na drugą stronę i po drugiej stronie dużej odbijasz tylko małą, układając ją kilka centymetrów wyżej od odbitej pierwszej małej różyczki - zdjęcie nr 3. Albo po protu w tym miejscu odbij tylko raz - 2 róże na pewno wyjdą delikatnie i ze smakiem. Gdy się na coś zdecydujesz, zrób koniecznie próbę na wielkim arkuszu papieru! A potem na ścianie delikatnie sobie zaznacz kilka charakterystycznych punktów - nic bardziej nie wkurza niż krzywy wzór oglądany przez lata... Białe róże będą ok, jeśli zadbasz o inne akcenty białe - np rolety. Odradzam takie lustra! Przesadzone, kup sobie coś bardziej klasycznego, w oprawie drewnianej podobnej do mebli, albo: w kutej ramie (jeśli ta lampka zostanie w tym miejscu), albo: owalne lustro bez ramy i udziwnień. Tyle mojego zdania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje Ci się ![]() meble mają już jakiś czas, kupione jakieś 5 lat temu..., łóżko też, więc nie wyrzucę dobrych mebli, które de facto mi sie nadal podobają ![]() kolor fioletowy = mój ulubiony ![]() lustro ma własnie pokój powiekszyć no i zajmie ściane na która nie mam pomysłu... myslę i myślę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli ci sie podoba takie lustro jak pokazalas to ok, ale ja bym kupila inne, bardziej proste, bez udziwnien, albo wlasnie jakis obraz.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dobry pomysł
Jeśli podobają Ci się róże czy lustra to rób, nie zastanawiaj się-pokój ma przede wszystkim odzwierciedlać Twoją osobowość. Co do róż na ścianach to jest kilka opcji-możesz umieścić je np w każdym rogu ściany-widziałam takie rozwiązania u znajomych i to naprawdę fajnie wygląda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja proponujwe drzewko na ścianę
zamiana szafki z szufladami z szafką wysoką a nad szafką z szufladami mały obraz zmiana zasłon białe i firanki lekko fioletowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.