Pomysł na różaną ścianę? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-23, 15:19   #1
Słodkaaa
Zakorzenienie

Pomysł na różaną ścianę?

Witam Was serdecznie

Wczoraj skończyłam malować swój niewielki pokój na nowy, fioletowy kolor. jestem z siebie dumna
Zakupiłam szablon w róże, i mam zamiar "odbić" je na ścianie. Myślę o tym, aby róże były tak białe jak sufit, lub lekko różowawe, ale dosłownie taka poświata różu z np. mocniejszymi, różowymi konturami...
Dysponuję odpowiednim sprzętem i chęciami, ale niestety nie mam pomysłu na to gdzie i w jakim ułożeniu róże rzucić na te moje ściany...
Najbardziej problematyczna ściana jest ta przy której stoi łóżko, na tą chwilę jest goła i stwarza największe pole do popisu.... Mój umysł jednak uparcie odmawia współpracy...

Załaczam zdjecia, może któras z Was mi pomoże?? Obejrzałam mnóstow zdjęc w internecie, ale nic nie znalazłam...
Liczę na jakąs inspirację

p.s.

dodam, że te zasłony s a tymczasowe, docelowo beda rolety i ta firanka... no i przepraszam, za lekki syfilis ale wczoraj wieczorem konczylam

aha kolory przekłamane, jest to ciemniejszy fiolet niz na zdjeciach (ale tylko troszke)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pokoj1.jpg (33,5 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj2.jpg (31,6 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj3.jpg (45,1 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj4.jpg (38,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sciana.jpg (19,6 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szablon.jpg (22,9 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez Słodkaaa
Czas edycji: 2009-08-23 o 15:21
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-23, 17:32   #2
srubka
Zakorzenienie

Dot.: Pomysł na różaną ścianę?

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie

Wczoraj skończyłam malować swój niewielki pokój na nowy, fioletowy kolor. jestem z siebie dumna
Zakupiłam szablon w róże, i mam zamiar "odbić" je na ścianie. Myślę o tym, aby róże były tak białe jak sufit, lub lekko różowawe, ale dosłownie taka poświata różu z np. mocniejszymi, różowymi konturami...
Dysponuję odpowiednim sprzętem i chęciami, ale niestety nie mam pomysłu na to gdzie i w jakim ułożeniu róże rzucić na te moje ściany...
Najbardziej problematyczna ściana jest ta przy której stoi łóżko, na tą chwilę jest goła i stwarza największe pole do popisu.... Mój umysł jednak uparcie odmawia współpracy...

Załaczam zdjecia, może któras z Was mi pomoże?? Obejrzałam mnóstow zdjęc w internecie, ale nic nie znalazłam...
Liczę na jakąs inspirację

p.s.

dodam, że te zasłony s a tymczasowe, docelowo beda rolety i ta firanka... no i przepraszam, za lekki syfilis ale wczoraj wieczorem konczylam

aha kolory przekłamane, jest to ciemniejszy fiolet niz na zdjeciach (ale tylko troszke)
szczerze to nie jestem przekonana do tych szablonow i tych roz tak za cukierkowo bedzie, zbyt slodko i w ogole jeszcze w polaczeniu z maskotkami i lalka hehe, ale to tylko moje zdanie. Nie myslalas moze o jakims ladnym obrazie?
Stary 2009-08-23, 18:01   #3
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
szczerze to nie jestem przekonana do tych szablonow i tych roz tak za cukierkowo bedzie, zbyt slodko i w ogole jeszcze w polaczeniu z maskotkami i lalka hehe, ale to tylko moje zdanie. Nie myslalas moze o jakims ladnym obrazie?

lalka jest do wyrzucenia akurat miski, sama sie nad nimi zastanawiam... tez mozna schowac

telewizor tez docelowo zniknie z pokoju

myslalam tez o lustrze nad ta duza komoda np. takie
http://allegro.pl/item699646062_fant...y_37x41cm.html

http://allegro.pl/item699646081_ozdo...y_25x40cm.html

Edytowane przez Słodkaaa
Czas edycji: 2009-08-23 o 18:19
Stary 2009-08-24, 07:14   #4
Aper
Zadomowienie

Moje 2 propozycje z szablonem w pionie (zdj 1) zaznaczyłam tylko miejsce układania wzoru, mistrzem grafiki nie jestem, niestety...
Na drugim zdj. wersja HARD: układasz róże (mała i duża w jednym szablonie, kolejne przyłożenie szablonu wyżej i dalej) w delikatny łuk zaczynając od lewego dolnego rogu - kończąc na górnym prawym. Liczy się precyzja, równe odległości...
Wersja EASY: mniej więcej w centrum ściany robisz wzór z 3 róż: najpierw 1 przyłożenie szablonu, a potem odwracasz szablon (czyścisz z farby itd) na drugą stronę i po drugiej stronie dużej odbijasz tylko małą, układając ją kilka centymetrów wyżej od odbitej pierwszej małej różyczki - zdjęcie nr 3. Albo po protu w tym miejscu odbij tylko raz - 2 róże na pewno wyjdą delikatnie i ze smakiem.

Gdy się na coś zdecydujesz, zrób koniecznie próbę na wielkim arkuszu papieru! A potem na ścianie delikatnie sobie zaznacz kilka charakterystycznych punktów - nic bardziej nie wkurza niż krzywy wzór oglądany przez lata... Białe róże będą ok, jeśli zadbasz o inne akcenty białe - np rolety. Odradzam takie lustra! Przesadzone, kup sobie coś bardziej klasycznego, w oprawie drewnianej podobnej do mebli, albo: w kutej ramie (jeśli ta lampka zostanie w tym miejscu), albo: owalne lustro bez ramy i udziwnień. Tyle mojego zdania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szablon.rotated.jpg (26,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prop1.jpg (36,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prop2.jpg (34,7 KB, 22 załadowań)
Aper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 16:06   #5
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
lalka jest do wyrzucenia akurat miski, sama sie nad nimi zastanawiam... tez mozna schowac

telewizor tez docelowo zniknie z pokoju

myslalam tez o lustrze nad ta duza komoda np. takie
http://allegro.pl/item699646062_fant...y_37x41cm.html

http://allegro.pl/item699646081_ozdo...y_25x40cm.html
lustra sa ok, powiekszaja pokoj. Nie wiem ile masz lat, ale mam wrazenie ze sie uparlas na styl slodkiej ksiezniczki. I w takowym stylu rowniez sa te lustra. Ja bym wybrala jakies bardziej chlodne, prostokatne, kwadratowe, bez jakichs ozdobek jak te tutaj. No ale to tylko moje zdanie, bo ja takiego stylu ksiezniczkowatego nie lubie
Stary 2009-08-24, 19:06   #6
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
lustra sa ok, powiekszaja pokoj. Nie wiem ile masz lat, ale mam wrazenie ze sie uparlas na styl slodkiej ksiezniczki. I w takowym stylu rowniez sa te lustra. Ja bym wybrala jakies bardziej chlodne, prostokatne, kwadratowe, bez jakichs ozdobek jak te tutaj. No ale to tylko moje zdanie, bo ja takiego stylu ksiezniczkowatego nie lubie

Wydaje Ci się

meble mają już jakiś czas, kupione jakieś 5 lat temu..., łóżko też, więc nie wyrzucę dobrych mebli, które de facto mi sie nadal podobają

kolor fioletowy = mój ulubiony

lustro ma własnie pokój powiekszyć no i zajmie ściane na która nie mam pomysłu...

myslę i myślę...
Stary 2009-08-29, 23:55   #7
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje Ci się

meble mają już jakiś czas, kupione jakieś 5 lat temu..., łóżko też, więc nie wyrzucę dobrych mebli, które de facto mi sie nadal podobają

kolor fioletowy = mój ulubiony

lustro ma własnie pokój powiekszyć no i zajmie ściane na która nie mam pomysłu...

myslę i myślę...
no przeciez nie mowie, zebys meble wyrzucala
jesli ci sie podoba takie lustro jak pokazalas to ok, ale ja bym kupila inne, bardziej proste, bez udziwnien, albo wlasnie jakis obraz.
Stary 2009-08-30, 10:49   #8
theoneandonly
Wtajemniczenie

Bardzo dobry pomysł
Jeśli podobają Ci się róże czy lustra to rób, nie zastanawiaj się-pokój ma przede wszystkim odzwierciedlać Twoją osobowość.
Co do róż na ścianach to jest kilka opcji-możesz umieścić je np w każdym rogu ściany-widziałam takie rozwiązania u znajomych i to naprawdę fajnie wygląda.
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 11:53   #9
Ilena
Zakorzenienie

ja proponujwe drzewko na ścianę

zamiana szafki z szufladami z szafką wysoką a nad szafką z szufladami mały obraz

zmiana zasłon białe i firanki lekko fioletowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drzewo_duze.jpg (83,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1T.jpg (38,0 KB, 4 załadowań)
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości