|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
s³odycze, dieta, brzuch
witam
![]() zwracam siê do was z pytaniem o s³odycze |
|
|
|
|
#2 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 549
|
Dot.: s³odycze, dieta, brzuch
Cytat:
![]() moga zostac jakie¶ miêsnie ale tez zanikn± po pewnym czasie.
Edytowane przez Murron Czas edycji: 2009-05-27 o 19:12 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
teraz æwiczê codziennie, a je¿eli po osi±gniêciu tego efektu æwiczy³abym np dwa razy w tygodniu to te¿ tak bêdzie?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 422
|
bedzie, jesli zmienisz sposob odzywiania na dawny.
Najlepiej bedzie jesc slodycze ale w znacznie mniejszej ilosci, np. zamiast Marsa wybrac jakiegos batonika muesli czy zamiast tabliczki czekolady zjesc 3 kostki ![]() Ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze to wyjatkowo trudne ![]() Lody tez sa malotuczace jesli nie je sie ich za duzo ale maja znacznie mniej kalorii niz przykladowo czekolada, zwlaszcza te ¶mietankowe
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 022
|
tez tak mialam bylam uzalezniona od slodyczy ale teraz ograniczylam i 3 razy w tygodniu pozwalam sobie na loda (nesquiki maja tylko 64kcal, big milk 90kcal. no i moj ulubiony extreme vanioliowy az 200kcal ale po treningu jak sie takiego zje to nic strasznego. Odk±d robie sobie koktajle owocowe nie mam ³aknienia na s³odycze czuje sie w pe³ni zaspokojona
no i linea, mnie pomaga skonczyly sie napady g³ody
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 19
|
Witam.
Ja uwa¿am,¿e od³o¿enie s³odyczy niczego nie zmieni. Je¶li odmówisz sobie ich definitywnie, bêd± Cie mêczyæ ca³y dzieñ Na pocz±tku najlepiej jest po prostu je ograniczyæ. Zamiast paru batoników zje¶æ sobie po obiedzie jednego. Z brzuszkami te¿ niestety takiej prostej sprawy nie ma, bo mo¿na robiæ je codziennie po parê serii a efektów nie bêdzie widaæ z powodu z³ego wykonywania æwiczeñ. Wiêc je¶li chcemy ju¿ braæ siê za odchudzanie, róbmy to z g³ow±, konsekwentnie i dok³adnie
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
je¶li chodzi o dietê, to to na pewno nie jest tylko jeden proces: samo od³o¿enie s³odyczy nic nie da, a przynajmniej nie tyle.
¿eby brzuch nabra³ ³adnego wygl±du nale¿a³oby pomy¶leæ o kolacji bia³kowej i zmniejszyæ ilo¶æ wêglowodanów, szczególnie w godzinach po po³udniowych.
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 392
|
ale same æwiczenia te¿ dadz± efekty. pamiêtam jak pó³ roku temu codziennie æwiczy³am po 0,5-1h. po up³ywie miesi±ca mog³am dopi±æ siê w spodnie, które wcze¶niej na mnie nie w³azi³y. po samej diecie nie widzê takich efektów. oczywi¶cie najlepiej jest po³±czyæ dietê z æwiczeniami, ale kiedy bêdziesz ju¿ zadowolona ze Swego wygl±du i powrócisz do w miarê normalnego jedzenia, a æwiczenia bêdizesz kontynuowa³a, to wydaje mi siê, ¿e jojo Ciê raczej nie dopadnie
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Nie jadam lodów, po prostu ich nie lubiê, jem tylko knoppersy i czekoladê
poza tym nie mam jakiego¶ mega du¿ego tego brzucha, mam 160cm wzrostu i wa¿ê 45 kg, chcia³abym straciæ jakie¶ 4cm. Zwykle jadam bardzo du¿o i nie widaæ tego po mnie bo (tak my¶lê) od¿ywiam siê zdrowo, g³ównie dziêki mamie bo musi kupowaæ zdrow± ¿ywno¶æ i gotowaæ zdrowie obiady poniewa¿ mój tata ma problemy zdrowotne a fastfoodów nie jadam wcale bo mi nie smakuj± wiêc opcja s³odycze 3 razy w tygodniu i æwiczenia 2 razy nie powinna spowodowaæ tego efektu jojo?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
efekt jojo mo¿e pojawiæ siê zawsze, kiedy wrócimy do starych nawyków.
dlatego np. bez sensu jest dieta na ile¶ tam dni, kiedy wiemy, ¿e po terminie bêdziemy wpieprzaæ za trzech ' bo nam siê nale¿y, bo po diecie to ju¿ mogê'. poza tym nie wydaje mi siê, aby przy twojej wadze i wzro¶cie powinno siê chudn±æ.. ja mam bardzo podobne liczby, a jako¶ próbujê przytyæ ^ nie wiem, co siê dzieje z niektórymi ;| na twoim miejscu przesta³abym je¶æ s³odycze, zaczê³a æwiczyæ, ¿eby wyrze¼biæ sylwetkê i koniec. ¿adnych powa¿niejszych diet. a co do efektu jojo przy s³odyczach (sory, ¿e tak pokrêtnie piszê). je¿eli teraz - powiedzmy przez miesi±c, bêdziesz jad³a np. jednego batona tygodniowo i bêdziesz æwiczyæ codziennie z godzinê.. po miesi±cu bêdziesz jad³a codziennie jednego batona i bêdziesz æwiczyæ sporadycznie, jak ci siê spodoba.. to wyt³umacz mi, jaki ma cel w ogóle wprowadzanie zmian teraz, skoro w przysz³o¶ci planujesz je z³amaæ?
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
ale ja nie chcê schudn±æ, mam tylko lekko wystaj±cy brzuszek a chcia³abym ¿eby by³ p³aski.. dlatego æwiczê ale ¿eby osi±gn±æ p³aski brzuch muszê siê odpowiednio od¿ywiaæ a nie odchudzaæ - to te¿ robiê..
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra.
ale po co teraz siê od¿ywiasz zdrowo, skoro planujesz, ¿e na pewno wrócisz do starych nawyków? skoro ju¿ osi±gniesz ten niby swój cel w postaci p³askiego brzucha, to nie poddawaj siê, tylko ci±gnij to dalej. æwicz mo¿e i mniej, ale nie powracaj do dawnych s³odkich przyzwyczajeñ, bo ta ca³a robota, której teraz siê podejmujesz .. no.. pójdzie na marne
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
noo dlatego za³o¿y³am ten w±tek ¿eby dowiedzieæ siê czy bêdzie tak jak piszesz
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 139
|
uwierz mi, ¿e jak ju¿ zobaczysz u siebie p³aski brzuch to nie bêdziesz z tak± wielk± chêci± siêga³a po s³odycze. Bêdziesz siê wtedy ba³a, ¿e zaprzepa¶cisz to, co uda³o Ci siê ju¿ osi±gn±æ.
Poza tym im mniej bêdziesz spo¿ywaæ s³odyczy tym coraz mniejsz± ochotê na nie bêdziesz mia³a ; ) |
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 594
|
ciesz sie z tego jaka jeste¶.
ja przy takim bmi zaczê³am kombinowac i teraz tego ¿a³uje. naprawde sie zrobi³a mania: p³askie brzuchy, chude nogi, pie****** mtv :/
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

no i linea, mnie pomaga skonczyly sie napady g³ody