s³odycze, dieta, brzuch - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-05-27, 18:36   #1
mousme
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 126

s³odycze, dieta, brzuch

witam
zwracam siê do was z pytaniem o s³odycze ostatnio zaczê³am æwiczyæ brzuch, ale czyta³am, ¿e ¿eby osi±gn±æ po¿±dany efekt nale¿y te¿ stosowaæ odpowiedni± dietê wiêc postanowi³am inaczej siê od¿ywiaæ, miêdzy innymi od³o¿yæ s³odycze, a jem je codziennie, praktycznie nie ma dnia ¿ebym nie zjad³a czego¶ s³odkiego i w zwi±zku z tym moje pytanie czy jak ju¿ osi±gnê wygl±d mojego brzucha taki jaki chcê, to przestanê æwiczyæ i na pewno wrócê do s³odyczy i czy to nie spowoduje tego efektu jojo?
mousme jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-05-27, 19:11   #2
Murron
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 549
Dot.: s³odycze, dieta, brzuch

Cytat:
Napisane przez mousme Poka¿ wiadomo¶æ
witam
zwracam siê do was z pytaniem o s³odycze ostatnio zaczê³am æwiczyæ brzuch, ale czyta³am, ¿e ¿eby osi±gn±æ po¿±dany efekt nale¿y te¿ stosowaæ odpowiedni± dietê wiêc postanowi³am inaczej siê od¿ywiaæ, miêdzy innymi od³o¿yæ s³odycze, a jem je codziennie, praktycznie nie ma dnia ¿ebym nie zjad³a czego¶ s³odkiego i w zwi±zku z tym moje pytanie czy jak ju¿ osi±gnê wygl±d mojego brzucha taki jaki chcê, to przestanê æwiczyæ i na pewno wrócê do s³odyczy i czy to nie spowoduje tego efektu jojo?
spowoduje,
moga zostac jakie¶ miêsnie ale tez zanikn± po pewnym czasie.

Edytowane przez Murron
Czas edycji: 2009-05-27 o 19:12
Murron jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-05-27, 19:38   #3
mousme
Raczkowanie

teraz æwiczê codziennie, a je¿eli po osi±gniêciu tego efektu æwiczy³abym np dwa razy w tygodniu to te¿ tak bêdzie?
Stary 2009-05-27, 19:52   #4
mimochodem
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 422

bedzie, jesli zmienisz sposob odzywiania na dawny.
Najlepiej bedzie jesc slodycze ale w znacznie mniejszej ilosci, np. zamiast Marsa wybrac jakiegos batonika muesli czy zamiast tabliczki czekolady zjesc 3 kostki

Ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze to wyjatkowo trudne
Lody tez sa malotuczace jesli nie je sie ich za duzo ale maja znacznie mniej kalorii niz przykladowo czekolada, zwlaszcza te ¶mietankowe

talia: 64->60
biodra: 90->85
udo: 52->49

mimochodem jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-05-28, 00:09   #5
olalola24
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 022

tez tak mialam bylam uzalezniona od slodyczy ale teraz ograniczylam i 3 razy w tygodniu pozwalam sobie na loda (nesquiki maja tylko 64kcal, big milk 90kcal. no i moj ulubiony extreme vanioliowy az 200kcal ale po treningu jak sie takiego zje to nic strasznego. Odk±d robie sobie koktajle owocowe nie mam ³aknienia na s³odycze czuje sie w pe³ni zaspokojona no i linea, mnie pomaga skonczyly sie napady g³ody
olalola24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-05-28, 11:33   #6
PerfekcyjnaJa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 19

Witam.
Ja uwa¿am,¿e od³o¿enie s³odyczy niczego nie zmieni. Je¶li odmówisz sobie ich definitywnie, bêd± Cie mêczyæ ca³y dzieñ Na pocz±tku najlepiej jest po prostu je ograniczyæ. Zamiast paru batoników zje¶æ sobie po obiedzie jednego. Z brzuszkami te¿ niestety takiej prostej sprawy nie ma, bo mo¿na robiæ je codziennie po parê serii a efektów nie bêdzie widaæ z powodu z³ego wykonywania æwiczeñ. Wiêc je¶li chcemy ju¿ braæ siê za odchudzanie, róbmy to z g³ow±, konsekwentnie i dok³adnie
Stary 2009-05-28, 15:44   #7
dontknow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 302
GG do dontknow

je¶li chodzi o dietê, to to na pewno nie jest tylko jeden proces: samo od³o¿enie s³odyczy nic nie da, a przynajmniej nie tyle.
¿eby brzuch nabra³ ³adnego wygl±du nale¿a³oby pomy¶leæ o kolacji bia³kowej i zmniejszyæ ilo¶æ wêglowodanów, szczególnie w godzinach po po³udniowych.
Stary 2009-05-28, 16:43   #8
Izabell123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 392

ale same æwiczenia te¿ dadz± efekty. pamiêtam jak pó³ roku temu codziennie æwiczy³am po 0,5-1h. po up³ywie miesi±ca mog³am dopi±æ siê w spodnie, które wcze¶niej na mnie nie w³azi³y. po samej diecie nie widzê takich efektów. oczywi¶cie najlepiej jest po³±czyæ dietê z æwiczeniami, ale kiedy bêdziesz ju¿ zadowolona ze Swego wygl±du i powrócisz do w miarê normalnego jedzenia, a æwiczenia bêdizesz kontynuowa³a, to wydaje mi siê, ¿e jojo Ciê raczej nie dopadnie
i powtarza³ ¿e kocha, ¿e kocha najbardziej na ¶wiecie..

Izabell123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-05-28, 21:16   #9
mousme
Raczkowanie

Nie jadam lodów, po prostu ich nie lubiê, jem tylko knoppersy i czekoladê poza tym nie mam jakiego¶ mega du¿ego tego brzucha, mam 160cm wzrostu i wa¿ê 45 kg, chcia³abym straciæ jakie¶ 4cm. Zwykle jadam bardzo du¿o i nie widaæ tego po mnie bo (tak my¶lê) od¿ywiam siê zdrowo, g³ównie dziêki mamie bo musi kupowaæ zdrow± ¿ywno¶æ i gotowaæ zdrowie obiady poniewa¿ mój tata ma problemy zdrowotne a fastfoodów nie jadam wcale bo mi nie smakuj± wiêc opcja s³odycze 3 razy w tygodniu i æwiczenia 2 razy nie powinna spowodowaæ tego efektu jojo?
Stary 2009-05-28, 21:53   #10
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

efekt jojo mo¿e pojawiæ siê zawsze, kiedy wrócimy do starych nawyków.
dlatego np. bez sensu jest dieta na ile¶ tam dni, kiedy wiemy, ¿e po terminie bêdziemy wpieprzaæ za trzech ' bo nam siê nale¿y, bo po diecie to ju¿ mogê'.
poza tym nie wydaje mi siê, aby przy twojej wadze i wzro¶cie powinno siê chudn±æ.. ja mam bardzo podobne liczby, a jako¶ próbujê przytyæ ^ nie wiem, co siê dzieje z niektórymi ;|
na twoim miejscu przesta³abym je¶æ s³odycze, zaczê³a æwiczyæ, ¿eby wyrze¼biæ sylwetkê i koniec. ¿adnych powa¿niejszych diet.
a co do efektu jojo przy s³odyczach (sory, ¿e tak pokrêtnie piszê). je¿eli teraz - powiedzmy przez miesi±c, bêdziesz jad³a np. jednego batona tygodniowo i bêdziesz æwiczyæ codziennie z godzinê.. po miesi±cu bêdziesz jad³a codziennie jednego batona i bêdziesz æwiczyæ sporadycznie, jak ci siê spodoba.. to wyt³umacz mi, jaki ma cel w ogóle wprowadzanie zmian teraz, skoro w przysz³o¶ci planujesz je z³amaæ?
Stary 2009-05-29, 18:27   #11
mousme
Raczkowanie

ale ja nie chcê schudn±æ, mam tylko lekko wystaj±cy brzuszek a chcia³abym ¿eby by³ p³aski.. dlatego æwiczê ale ¿eby osi±gn±æ p³aski brzuch muszê siê odpowiednio od¿ywiaæ a nie odchudzaæ - to te¿ robiê..
Stary 2009-05-29, 19:35   #12
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

no dobra.
ale po co teraz siê od¿ywiasz zdrowo, skoro planujesz, ¿e na pewno wrócisz do starych nawyków? skoro ju¿ osi±gniesz ten niby swój cel w postaci p³askiego brzucha, to nie poddawaj siê, tylko ci±gnij to dalej. æwicz mo¿e i mniej, ale nie powracaj do dawnych s³odkich przyzwyczajeñ, bo ta ca³a robota, której teraz siê podejmujesz .. no.. pójdzie na marne
Stary 2009-06-11, 17:31   #13
mousme
Raczkowanie

noo dlatego za³o¿y³am ten w±tek ¿eby dowiedzieæ siê czy bêdzie tak jak piszesz
Stary 2009-06-11, 18:14   #14
audr
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 139

uwierz mi, ¿e jak ju¿ zobaczysz u siebie p³aski brzuch to nie bêdziesz z tak± wielk± chêci± siêga³a po s³odycze. Bêdziesz siê wtedy ba³a, ¿e zaprzepa¶cisz to, co uda³o Ci siê ju¿ osi±gn±æ.
Poza tym im mniej bêdziesz spo¿ywaæ s³odyczy tym coraz mniejsz± ochotê na nie bêdziesz mia³a ; )
audr jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-06-11, 20:44   #15
aoii
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 594

ciesz sie z tego jaka jeste¶.
ja przy takim bmi zaczê³am kombinowac i teraz tego ¿a³uje.

naprawde sie zrobi³a mania: p³askie brzuchy, chude nogi, pie****** mtv :/
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.