|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Poszukuję współlokatorki
Próbowałam znaleźć coś podobnego, ale nic mi nie wyszukało
![]() ![]() -------------------------------------------------------------------- Poszukuję współlokatorki do wspólnego mieszkanka w Warszawie. Samej mnie stać nie będzie na wynajęcie mieszkania, do tego opłaty za szkołę, wyżywienie itp ![]() Niby mam mieszkać z koleżanką jedną, ale coś czuje, że mnie w ciula zrobi. Jeżeli są tu jakieś dziewczyny, które także kogoś poszukują do wspólnego mieszkania w stolicy to niech walą śmiało. Ja w każdym razie rozpoczynam już poszukiwania mieszkanka, gdyż w sierpniu chcę już się wprowadzić do Warszawy, by do października znaleźć pracę(idę na zaoczne raczej) Jestem niekłótliwa, pomocna, nie gustuję w kobietach(lol2), więc śmiało można mi zaufać ![]() ![]() Umiem gotować(powiedzmy) Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś wizażanka co ma ten sam problem jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Poszukuję współlokatorki
gdzieś widziałam stronę, w której ogłaszały się osoby szukające współlokatorki...
sama skorzystałabym z takiego ogłoszenia gdybyś chciała iść na studia do Wrocławia i... za rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Tak przez neta to niebezpiecznie trochę ; D
nigdy nie wiadomo jaki okaże się współlokator po jakimś czasie.... bez urazy ; ) : )
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja tak szukalam. i ta dziewczyna poznana przez internet bardzo mila, uczciwa.. a wyrobila mnie dziewczyna ( az szkoda mowic jak bardzo), ktora znalam od lat..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Copyraptor
|
Nie martwisz się tak? (: Ja wiem, jak mieszkanie razem potrafi zmienić przyjaciół we wrogów
![]() Radzę dogadać KAŻDY szczegół ![]() ![]() No i taka stereotypowa kwestia - mycie naczyń ![]() ![]() Trzymam kciuki żebyś znalazła odpowiednią współlokatorkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() gut lack ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja też planuję studia w stolicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Z doświadczenia - straciłam w sumie 2 przyjaciółki i jednego przyjaciela po wspólnym mieszkaniu
![]() ![]() Przyjaciółki - pierwsza za przeproszeniem wredna, niewdzięczna jędza, która zamiast powiedzieć MI że jej przeszkadzają papierosy i żebym szła na balkon, mówiła to swojej mamie, a ona mojej... w kwestii sprzatania jak moja mama raz mnie przywiozła po tygodniowej nieobecnosci (jak wyjezdzalam to widziala ze jest czysto), zauwazyla sodome i gomore po prostu, zwrocila uwage, a ta szczeknela ze moja mama to sie na sprzataniu nie zna, bo zawsze miala sprzataczki. Mieszkala u mnie za free (100 zł na czynsz i srodki czystosci to chyba nie duzo?), a po mnie i po mojej mamie jechala rowno... Druga - 1,5 roku mieszkania razem, syf i brudas, typ ktory woli nie zjesc i nie wypic niz umyc szklanke albo talerz. O tym że próbowała umyć naczynia gabką którą mam w łazience do mycia wc i bidetu, nie wspomnę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przyjaciel - tez przyjaciel tej drugiej przyjaciolki, z ktora sie poklocilam, wyrzucili go z mieszkania wiec pozwolilam mu mieszkac u siebie za poldarmo (duzy pokoj z balkonem i tylko oplaty dzielone na polowe ![]() ![]() Dlatego jak masz mieszkać z kimś, to lepiej z obcą osobą na z góry ustalonych zasadach ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
tez szukam wspolokatorki, i byc moze bede mieszkala w stolicy. jesli zdalam mature z matmy;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Elliannia, trochę mnie zdołowałaś
![]() ![]() Ja akurat jestem osobą, której nie przeszkadzał by nieporządek w szafie, na łożku itp współlokatora. Za to strasznie nie lubię, jak ktoś grzebie w moich rzeczach, nie chodzi mi tutaj tylko o rzeczy bardziej osobiste, ale nawet o np. głupi zeszyt. I wiem, że gdybym zauważyła że ktoś coś mojego ruszał, nieźle bym sie zdenerwowała. Boję się, że może mnie to wykluczac z takiego wspólnego, studenckiego mieszkania ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nieprzytomna - jak masz swój pokój jest lepiej, bo możesz sobie schowac kosmetyki itd, ale u mnie ta druga miała manię używania moich kosmetyków (oczywiście jak kupiłam to się jej nie podobały, bo cośtam, a później się patrzę że wychodzi z moimi cienami na oczach, moim tuszem i moim podkładem), bez pytania - jakby spytała czy może sobie uzyć to nie ma sprawy, ale ona tak po prostu bez pytania :/ W jej pokoju mi tez balagan nie przeszkadzal, bo co mi tam ona się będzie wstydzić - sprawa się rozbijala o kuchnię i łazienkę, a ona nawet nie uznawała zalania kibelka domestosem. Ja nie jestem wybitny czyścioch, no ale pewne rzeczy trzeba robić, no i trzeba miec na czym zjeść i w czym ugototwać
![]() Co do ruszania rzeczy - jak pisałam ze swoim pokojem jest ok, bo jak masz fajnych ludzi to Ci nawet nie zaglądną, ale jak pokój w którym sa dwie osoby to może być gorzej... I ze sprzątaniem, i z prywatnością, i z grzebaniem w Twoich rzeczach. Jak masz szukac to lepiej małą klitke, ale na wyłączność ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A myślałaś nad tym, w jakiej części Warszawy będziesz mieszkać? Ja będę studiować w Warszawie [co prawda wyników rekrutacji jeszcze nie ma, ale napisałam na tyle dobrze, że na pewno się dostanę, kwestia tylko, czy mam w przypadku jednego przedmiotu 98 czy 99%
![]() Czytając Twój opis jakbym czytała o sobie ; ) Proszę Cię o jeszcze konkretniejsze informacje i czy masz już może jakąś ofertę na oku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
hehe, Merkurana, w warszawie wszystko jest daleko i pewnie i tak okaże się , że musisz poświęcać 40 minut na dojazd w jedną stronę. Nooo...chyba ze faktycznie stać Cię by wynajmować coś w bardzo ścisłym centrum. Poza tym, nie nastawiaj się od razu na centrum bo przeciez uw ma w różnych miejscach wydziały i tak moja współlokatorka ma zajęcia na mokotowie...
Ja też radze uważac z szukaniem wspollokatora , nie dajcie się omamić, że "o, miła dziewczyna, więc moze będzie dobrze", albo "mówiła, że nie należy do czyściuchów no ale na pewno nam się ułoży";P Zawsze jak się z kimś mieszka to się znajdzie punkt zapalny- jak nie od razzu to po jakimś czasie. Powodzenia wam i mnie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dzięki za troskę i rady, ale to chyba oczywiste, że biorę takie rzeczy pod uwagę ^^'
To oczywiste, że nie liczę na mieszkanie w bardzo ścisłym centrum, ale moi rodzice są zdania, że więcej sensu ma wyższy czynsz w dobrym miejscu niż marnowanie czasu na dojazdy. I jeśli się poszuka, to się znajdzie i ceny też nie w każdym przypadku są z kosmosu. Wszystkie zajęcia mojego wydziału [lingwistyki] odbywają się przy głównym kapusie na Powiślu - musiałabym być głupia, żeby nie sprawdzić tego dokładnie przed szukaniem mieszkania... Lokatorzy... no cóż, mi zależy na przestrzeganiu paru pryncypialnych reguł współżycia i bez tego na pewno będą punkty zapalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
heh ja tez chyba szukam wspollokatorki, ale w krakowie (przepraszam ze sie do watku dolaczam!
![]() ![]() w ogole czy tylko ja mam takie wrazenie ze w krakowie sa tansze mieszkania niz np. we wroclawiu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Copyraptor
|
Czarnakoronko - nie wiem jak jest we Wrocławiu, ale mieszkam w Krakowie i jestem już na drugim mieszkaniu, usiłujesz mi powiedzieć, że gdzieś może być DROŻEJ?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
hmmm, nie przyglądałam się krakowowi, bo plany były żeby iść do wrocławia, ale z tego co patrzyłam na allegro, to sporo było pokoi/mieszkań/miejsc w pokoju od 400zł. Do tego pewnie jeszcze dochodzą rachunki, ale we Wrocławiu ceny były dużo wyższe...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Copyraptor
|
Czarnakoronko, ale to są miejsca w pokoju dwuosobowym najczęściej, w mieszkaniu, w którym mieszka 6+ osób
![]() ![]() Ale na pewno jak się poszuka, to można znaleźć coś bardziej przyzwoitego. Niestety zazwyczaj to jest przetarg cena vs jakość vs odległość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nic się nie poradzi, gdy trzeba ciąć koszty... Pożyjemy-zobaczymy, może się uda coś fajnego znaleźć... A do 13* zimą się przyzwyczaiłam, mieszkam na "półocieplonym" strychu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Najpierw założyłam wątek a teraz dopiero przeczytałam waszą rozmowę.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=339531 może jesteście w stanie mi pomóc? Ja też szukam współlokatorów do mieszkanka w Krakowie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Jeśli Kraków to ja też się dopisuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Copyraptor
|
A ja odpisałam na tamtym wątku, chyba lepszy, bo ogólniejszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
wiem że na pewno nowa huta nie jest ciekawa bo daleko od centrum
Edytowane przez czarnakoronka Czas edycji: 2011-09-22 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.